מכבי נתניה זכתה בפרס הקבוצה ההוגנת, של דו"ח ההגינות, של סיבוב המשחקים הראשון בליגת העל. הקבוצה תקבל את הפרס, 5000 שקלים המיועדי לאביזרי עידוד, במחצית משחק הליגה הקרוב שלה ביום ראשון מול הפועל עכו.
דו"ח ההגינות מבוסס על דיווחיהם השבועיים של 'פורום המשקיפים', שהם מתנדבי תכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים'. המתנדבים מדווחים באופן שוטף מכל יציעי ליגת העל על התנהגות האוהדים, על היוזמות שנוקטים האוהדים, השחקנים והמועדונים השונים על הדשא.
דיווחי המשקיפים משוקללים בטבלה סטטיסטית, המתייחסת ליחסיות גודל הקהל, ומדרגת את מדד ההגינות של כלל קבוצות ליגת העל.
ע"פ עיקרי הדו"ח יש מגמת שיפור חדה, עליה של יותר מ-60 אחוז, במקרי גינוי אוהדים לקריאות גזעניות ונהמות כלפי שחקנים שחומי עור ביציעים השונים ביחס לתקופה המקבילה בעונה שעברה.
יש עלייה של 27 אחוז ביחס לתקופה המקבילה בעונה שעברה במספר הפעולות היזומות למיגור הגזענות והאלימות מצד הנהלות הקבוצות והשחקנים, כולל גינוי לגילויי גזענות מצד השחקנים בזמן המשחקים, חלוקת מנשרים ביציעים, פניה לאוהדים דרך מערכת הכריזה ועוד.
|
אוהדי בית"ר. מקום אחרון (קובי אליהו) |
|
76 אחוז מכלל גילויי הגזענות וההסתה תועדו ביציעים של בית"ר י-ם ומכבי ת"א. 67 אחוז מכלל עבירות האלימות תועדו ביציעים (ובסביבת האצטדיונים) של הפועל ב"ש, בני סכנין ומכבי ת"א.
נתניה היא הקבוצה הספורטיבית וההוגנת ביותר עם תום הסיבוב הראשון, כאשר עד כה אוהדיה לא היו מעורבים באף אירוע בעל אופי אלים או מסית לגזענות.
הפועל ר"ג (מקום שני), מכבי חיפה (שלישי) והפועל חיפה (רביעי) ראויות אף הן לציון: מכבי חיפה (הקבוצה ההוגנת לעונת 2009/10) על פעולות החינוך וההסברה הרציפות של הנהלתה המכוונות למיגור הגזענות והאלימות. הפועל ר"ג והפועל חיפה ראויות לציון גם על התנהגות אוהדיהן, אשר באו לידי ביטוי בתמיכה ללא סייגים בשחקני הקבוצה והימנעות מאלימות וגזענות.
|
אוהדי מכבי חיפה. במקום השלישי (עמית מצפה) |
|
בית"ר י-ם מדורגת במקום ה-16 והאחרון במדד ההגינות, כאשר בכל משחק עד כה תועדו מגוון גדול של קריאות ושירים גזעניים, בהתמקדות כנגד הציבור הערבי.
בני סכנין מדורגת במקום ה-15, כאשר בקרב אוהדיה תועדו שלושה אירועי אלימות קשה, לרבות: יידוי אבנים על אוהדי היריבות. במקום ה-14 מדורגת מכבי ת"א שבקרב אוהדיה תועדו קריאות גזעניות ב-13 מתוך 15 מחזורי הליגה.