יום רביעי, 02.04.2025 שעה 23:37
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

ונגר: יש לקבוע חוקים פיננסיים אחידים לקבוצות

מנג'ר ארסנל עוקץ את צ'לסי לאחר שפורסם כי חברה פרטית של אברמוביץ' תמחק את חובות הקבוצה: "גודל המועדון לא משנה - חייב להיות איזון פיננסי"

|
ארסן ונגר. נלחם למען הקבוצות הקטנות (רויטרס)
ארסן ונגר. נלחם למען הקבוצות הקטנות (רויטרס)

ארסן ונגר, המנג'ר של ארסנל, מנסה בדרך כלל לשמור על תדמית הג'נטלמן בפרמייר ליג ומחזיק מעצמו בקלאסה שונה מאשר מנג'רים אחרים. לרוב, הוא משאיר את הזירה להתנצחויות בין צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד וליברפול. 

אלא שבמסגרת מצב הרוח הטוב (ורווי האלכוהול) ששורה על אנגליה והעולם הנוצרי בימים אלה, גם ונגר החליט שהוא צריך להגיד כמה דברים, ואם אפשר אז גם להכעיס את היריבות המושבעות שלו. 

ונגר שמנהל את ארסנל בצורה מצויינת ובתקציבים נמוכים בהרבה משאר הקבוצות הגדולות, שמע את המנג'ר של צ'לסי, קרלו אנצ'לוטי, מכנה אותו "קוסם" כשהכוונה היתה סרקסטית במיוחד. הכינוי הזה בא בעקבות התחזית של ונגר כי צ'לסי תיפול אחרי משחקי חג המולד והשנה החדשה ואולי אנצ'לוטי עצמו אפילו יפוטר.

ונגר הגיב בצורה נינוחה כי "תקופת חג המולד היא התקופה של הקוסמים" ואז החליט לעבור להתקפה. הנושא המרכזי שהצרפתי נגע בו היה הנושא הפיננסי של הקבוצות. "אני כבר מזמן אומר שהגיעה העת לקבוע חוקים פיננסים אחידים לכל הקבוצות ולא משנה מה הגודל שלהן".

הרמז היה יותר מעבה. היה זה בדיוק בעקבות הפרסומים של צ'לסי על חובות של 340 מיליון ליש"ט מאז שאברמוביץ' נכנס לקבוצה, ועל העובדה שחברת האחזקות של אברמוביץ' תלווה כסף למועדון כדי להעמיד אותו נקי מחובות.  

רומן אברמוביץ (רויטרס)
רומן אברמוביץ' מחוייך. ונגר לא מרוצה מהתנהלות צ'לסי (רויטרס)

"אני נלחם למען איזון פיננסי. הכדורגל המקצועני ינצח לבסוף ויגיע לאיזון. כל השאר הוא חצי רמאות", אמר ונגר. הנושא כמובן הפך לשיחת היום בלונדון, ואין ספק כי גורמים בצ'לסי יגיבו בקרוב וינסו לעורר פרובוקציה נגדית. 

ונגר גם הוסיף כי הוא לא יודע מה קורה בפורטסמות' של אברהם גרנט, אך לפומפי, לצ'לסי ולכל קבוצה אחרת צריכים להיות אותם חוקים פיננסיים. פורטסמות' נמצאת בקשיים פיננסים וחובות גדולים שעלולים להביאה לפשיטת רגל ולפני מספר ימים אף חל בקבוצה עיכוב בתשלום המשכורות. ונגר גם ציין כי "פייר פליי" צריך להיות לא רק במגרש אלא גם בנושא הפיננסי.

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 3 תגובות ב-3 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
3
תותחן בנשמה02/01/2010 23:19
הוא מנסה לקדם את הכדורגל וקבוצות כמו צלסי וריאל שמבזבזים כמויות של כסף מטנפים את הכדורגל
השב   •  31
2
תותחן02/01/2010 21:43
,,השאר זה רק תרוצים שקריים וחסרי טעם!
השב   •  16
1
ירוק02/01/2010 18:55
אז מה? מי שאל אותו? הוא יכול רק להמשיך לקנא
השב   •  37
אסור לפספס
נגןליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
ליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
נגןהפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
הפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
נגןהכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
הכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
נגןחגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
חגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */