נבחרת טניס הנשים של ישראל, בראשותן של הקפטנית, ציפי אובזילר והמאמנת סנדרה וסרמן, ערכה אמש (שלישי) את האימון המסכם לקראת משחקיהן של שחר פאר, שתעלה היום ב-15:30 למשחק הראשון מול נבחרת טורקיה בפתיחת טורניר גביע הפדרציה באילת ושל יוליה גלושקו שתשחק מיד אחריה.
כאמור, משחקי הפדרציה חוזרים לעיר אילת לאחר שהתקיימו בשנתיים האחרונות בבודפשט. הטורניר ישוחק בשיטת ליגה של ארבעה בתים והמנצחות בבתים המוקדמים יתעמתו בשני מפגשי חצי גמר, מהם יעלו הנבחרות המנצחות למאבק על פלייאוף העלייה לבית העליון.
 |
שחר פאר מתאמנת (איגוד הטניס) |
|
|
עם פרסום רשימת השחקניות הראשונית, נראה היה כי הנבחרת הישראלית תאבק על הירידה לבית התחתון, אך לקראת פתיחת שבוע המשחקים, מספר שחקניות מפתח בנבחרות היריבות פרשו. בקרואטיה ייעדרו דונה וקיץ' ופטרה מרטיץ' ואסטוניה תיאלץ להסתדר ללא קאיה קאנפי.
בשל ההיעדרויות, הפכה הנבחרת הישראלית למועמדת לעלות לחצי הגמר. "זה לא משנה מול מי אנחנו משחקות", אמרה אובזילר ל-one. "לטורניר גביע הפדרציה יש חוקים משלו. גם בעבר הגענו כאנדרדוג והפתענו נבחרות טובות מאיתנו ולהפך. חובת ההוכחה היא על המגרש".
 |
שחר פאר וציפי אובזילר (אחמד מוררה) |
|
|
עוד הוסיפה הקפטנית: "הגענו לאילת כבר ביום ראשון. כל שחקנית מתאמנת לפי הצורך על הנקודות שחשוב לה לשפר. כולן חיוביות, מתאמנות טוב ויודעות מה הן צריכות לעשות על המגרש. הערב התכוננו לשחקניות הטורקיות. נעלה עם הלב והנשמה".
עבור אובזילר שייצגה את ישראל במשך 16 שנים כשחקנית, מדובר גם כן ברגע מכונן בקריירה: "מבחינה אישית אני מארגנת ומתארגנת כבר מחודש אוקטובר לשבוע הזה. לא פרשתי עכשיו, אלא לפני 6 שנים, אז אני כבר מאמנת תקופה ארוכה. התפקיד החדש התחבר ומרגיש לי טבעי, אבל אין ספק שיש התרגשות ורצון לתת את הכי טוב שאפשר".
 |
יוליה גלושקו מתאמנת על מגרש הטניס באילת (איגוד הטניס) |
|
|
מחר ב-15:30, שחר פאר (189), כיום המחבט מספר שתיים, תפתח את המפגש עם טורקיה מול איפק סוילו (161). יוליה גלושקו (129) תעלה מיד אחריה ותפגוש את קרלה ביוקאקצ'אי (142) ולאחר מכן יתקיים משחק זוגות. במקביל, ייפגשו בבית הישראלי אסטוניה וקרואטיה לקרב ראש בראש.
חרף פרישת שחקניות בכירות רבות שהיו אמורות להגיע לטורניר, ביניהן יוהנה קונטה הבריטית, יאנינה ויקמאייר הבלגית ואלינה סביטולינה האוקראינית, משכו את תשומת הלב באילת שחקנית העבר מארי פירס הצרפתיה, שבאה כאורחת כבוד ומלכת הטניס הבריטי, ג'ודי מארי, אמם של אנדי וג'ימי שמצפה לנכד בימים הקרובים.