שי אלון
|

פדרר (רויטרס)
רוג'ר פדרר זכה הערב (ראשון) בפעם השביעית בקריירה בטורניר באזל, כשהפעם התואר בא עם בונוס מיוחד, ניצחון ראשון על רפאל נדאל יריבו המושבע מאז 2012, 3:6, 7:5 ו-3:6 אחרי יותר משעתיים של טניס מהנה.
השניים, שלפני פריצתו האדירה של נובאק גוקוביץ' שדחקה אותם מהפסגה, לא נפגשו מאז ינואר 2014 כשנדאל מנצח חמישה מפגשים ברציפות בשנים 2013 ו-2014, ופדרר צימק את הפיגור בראש בראש ל-23:11 מול נדאל. נדאל עצמו הראה שהוא חוזר לכושר טוב אחרי עונה עגומה, ויחזור לתת פייט לטניסאים המובילים בעולם כבר בטורניר המאסטרס בפאריס שיחל מחר ובאליפות סוף השנה בלונדון.
 |
נדאל. למרות ההפסד הוא חוזר לכושר (רויטרס) |
|
|
פדרר היה יעיל במערכה הראשונה; שבר אחרי משחקון ארוך ל-2:3, שמר על ההגשות שלו באופן חלק ושבר שוב על האפס כדי לסגור 3:6 בתום המערכה הראשונה שארכה 38 דקות. במערכה השנייה פדרר הפך יותר הגנתי ונדאל בלית ברירה יותר אגרסיבי, ואכן אחרי 5:5 הצליח נדאל לשבור לראשונה במשחק את פדרר ובהמשך הגיש בהצלחה למערכה השנייה עם 5:7 אחרי 47 דקות.במערכה השלישית ההגשות נשמרו. בפיגור 2:1 נדאל חבט טעות כפולה והעניק לפדרר נקודת שבירה, אבל ווינר מרהיב של הספרדי הוציא אותו מהבוץ ל-2:2. פדרר קיבל הזדמנות נוספת במשחקון השמיני והפעם ניצל אותה ועלה ל-3:5, לקול תשואות הקהל הביתי. פדרר ניגש להגיש למשחק ובנקודת המשחק השנייה הבטיח את הניצחון שלו. מיד אח"כ פדרר פצח בשאגת ניצחון לא שגרתית והשניים נגשו לחיבוק ליד הרשת.