במומנטום הטוב ביותר שלה מאז טורניר ההכנה בצרפת וגביע ווינר, מכבי תל אביב המריאה אתמול (רביעי) לגרמניה לקראת המשחק הערב ב-20:00 מול אלופת הבונדסליגה, באמברג, במסגרת שלב הבתים ביורוליג.
מבחן אופי, אם תרצו - הצהובים של גיא גודס, שנהנים מרצף של שני ניצחונות על הפועל חולון בליגה ודינמו ססארי באירופה, יפגשו יריבה קשוחה ואיכותית הרבה יותר לקרב שעשוי להכריע האם תאבק על אחד מהכרטיסים הראשונים בבית, או לחילופין, מהדחה מביכה כבר בשלב מוקדם.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מכבי ת"א גברה 73:81 על חולוןהיריבה הגרמנית מחזיקה במאזן דומה לזה של הצהובים, רקורד 2:1 שלילי שבדומה למכבי כלל הפסדים למאלגה וצסק"א מוסקבה. את הניצחון השיגה באמברג על דרושפאקה. מי שמכיר הכי טוב את היריבה, מאמנה אנדריאה טרינקיירי, ולא מעט שחקנים הוא סנטר מכבי טרבור אמבקווה, שזכה אשתקד באליפות עם המועדון.
אגב, בדיוק בשל עובדה זאת, גודס והצוות המקצועי ניתחו עם אמבקווה קלטות של היריבה וניסו להבין ממנו קצת יותר לעומק על באמברג. בעונה שעברה במדי הגרמנים אמבקווה העמיד ממוצעים טובים של 10.3 נקודות, 7.2 ריבאונדים ו-1.5 חסימות.
"טרינקיירי מכיר את כל החולשות שלי ואני בטוח שהוא מבשל כמה הפתעות. מדובר במבחן חשוב אחרי הניצחון על ססארי, ואנחנו רוצים לצאת מאולם קשה מול קבוצה טובה עם ניצחון", אמר אמבקווה לפני ההמראה. "לחץ? תמיד יש לחץ במכבי, ידענו את זה לפני שבאנו. האוהדים וההנהלה רוצים לנצח כל עונה. בשבועות האחרונים לא שיחקנו טוב, הלחצים הורגשו יותר, ואנחנו צריכים לשנות את זה ומהר".
 |
אליהו מול אמבקווה. ספגו כמעט 100 נקודות מהפועל ירושלים (איתי כהן) |
|
|
לפני שניתח את משחקה של באמברג, אמבקווה ביקר את הלקויות של מכבי וההגנה הנרפית של השחקנים: "למה ההגנה שלנו לא טובה? כי שחקנים לא שומרים. זה מאוד פשוט. אנחנו קבוצת התקפה מצוינת, אבל גם בקרב יריות לא נוכל לנצח קבוצות טובות מבלי לשמור בהגנה. לקבל 100 נקודות מצסק"א, כמעט 100 נקודות נוספות מהפועל ירושלים, ולא לעשות שום עצירה מול מלאגה במאני-טיים, זה הורג אותנו".
אמבקווה רושם ממוצעי יורוליג טובים של 10.1 נקודות ו-8.1 כדורים חוזרים עבור הצהובים. על צירופו של אייק אופייבו, אגב, הסנטר מברך. "אייק שחקן מצוין והוא מתאים כמו כפפה לקבוצה. הוא גדול עם גודל טוב, חכם מאוד, וורסטילי שיכול לקלוע, למסור ולקחת ריבאונדים, ואנחנו נצטרך אותו במיטבו". אגב, בקבוצה העבירו מסרים לאופייבו שהוא צפוי להמשיך לעונה כולה, כפי שפורסם ב-ONE.
מי שלא המריא עם הצהובים ולמעשה לא יתלבש יותר למשחקי הקבוצה בשום מסגרת הוא ויטור פבראני שקיבל הודעה משותפות מסוכנו והמועדון כי הצדדים מנהלים מגעים מתקדמים להיפרד, זאת על אף החוזה לשנתיים.
חזרה ליריבה: "באמברג קבוצה איכותית, היא משחקת קבוצתי מאוד וכמעט ניצחה את צסק"א ברוסיה, כך שאסור לזלזל בה. יש להם קהל מצויין, קוראים למקום 'פריק סיטי' (עיר משוגעים בתרגום חופשי, ד.פ.), ואני בטוח שהם יחכו לנו עם כל החצוצרות והתופים, אבל אני מאוד רוצה לנצח אותם", אמבקווה סיכם.