מערכת ONE
|

בלאט. יחזור לאמן ב-NBA? (רויטרס)
בעוד בישראל עדיין מתקשים לעכל את פיטורי דייויד בלאט מקליבלנד קאבלירס, גם בארצות הברית עדיין עוסקים בהחלטה של הג'נרל מנג'ר, דייויד גריפין, להיפרד מהמאמן הישראלי, שהגיע לגמר ה-NBA אשתקד והעונה הוליך את קליבלנד למקום הראשון במזרח. בראיון לתקשורת ברצות הברית, דיבר גריפין על הסיבות לפיטורים, המעורבות של לברון ג'יימס, העתיד של קליבלנד, המשך דרכו של בלאט ב-NBA ונשמע פתאום הרבה יותר מפויס ביחד לישראלי.
"דייויד בלאט הוא מאמן טוב, הוא עשה דברים טובים בקליבלנד וזו לא הייתה החלטה על סמך ההישגים שלו. זו הייתה שאלה של האם הוא מתאים לנו בשלב הנוכחי הזה או לא והגעתי להחלטה שזה הזמן להיפרד, איבדנו כמה דברים כמו סטייל המשחק והחזון של האישיות של הקבוצה. היינו צריכים לעשות את זה לפני שיהיה מאוחר מדי".
 |
לברון ג´יימס. לא היה לו חלק בפיטורים? (רויטרס) |
|
|
השפעת היחסים של בלאט והשחקנים: "לא דיברתי עם אף שחקן לפני ההחלטה, כולל לברון. הסיבה היא שראיתי את השחקנים מהצד במשך השבועות האחרונים ואת האווירה שקיימת בקבוצה. לברון לא צריך להגיד לי איך הוא מגיב כדי שאני אדע, אני תמיד אמרתי שאני מדבר עם השחקנים לפני שאני משנה את סגל השחקנים או מוסיף שחקן חדר ההלבשה. את ההחלטה הזו קיבלתי לבד ללא התערבות של שחקן כזה או אחר".
שינויים צפויים בסגל: "נצטרך לראות בעתיד. מה שטוב ב-NBA הוא שאתה צריך להיות בשיא שלך בחודש יוני ולא בפברואר, ננסה להפוך את הקבוצה לטובה ביותר שהיא יכולה להיות עד מועד סגירת הסגלים".
 |
גריפין יחד עם בלאט. לא אהב את האווירה בקבוצה |
|
|
הביקורות מצד מאמני ה-NBA: "יש לי כבוד לכולם והם מאמני כדורסל גדולים. אין לי עניין במה שהם אומרים על חדר ההלבשה שלי, זו הדעה שלהם ואני מעריך אותה".
המינוי של טיירון לו: "אנחנו לא מקבלים את ההחלטות האלה על סמך אליפות או לא. אנחנו רוצים לבנות משהו יציב ובעל משמעות ואני בטוח שטיירון לו יוכל לתת לנו את זה. זו לא החלטה לטווח הקצר, אנחנו רוצים שהוא יהיה איתנו לאורך זמן, כרגע הוא לא חתום לטווח הארוך. זה לא משהו שאני ממהר להחליט, כרגע נסיים את המטרות שיש לנו העונה ואז נעשה את הדברים שאנחנו רוצים".
מאמן המזרח באולסטאר: "שמעתי שטיירון לו אמר שבלאט צריך לאמן. אין לי דעה בנושא, אני חושב שבלאט יחזור לאמן שוב ב-NBA, יותר מהר ממה שאחרים חושבים".