מערכת ONE
|

לקזאט לא הסתדר עם מוסטפה (רויטרס)
המחזור הראשון בליגה הצרפתית הסתיים לו הערב (ראשון) ובמוקד: ליון סיימה ב-0:0 ביתי מאכזב עם לוריין. בורדו ספגה הפסד מביך לריימס וסנט אטיין לא התאוששה מההפסד בליגה אירופית והפסידה גם לטולוז המפתיעה.
ליון - לוריין 0:0
הקבוצה של הובר פורנייה ניסתה בכל כוחה להכניע את האורחת הקטנה, אך זה ממש לא היה היום שלה. ליון, שקיוותה לצאת עם מלוא הנקודות מהמשחק הביתי הראשון שלה, לחצה בכל כוחה על השער של בנג'מין לקום, אך זה פשוט לא היה זה. המארחת החזיקה בכדור 63 אחוז מהזמן ובעטה 20 בעיטות לשער של לוריין, אך השוער האורח הציג יכולת מופלאה ושמר על שער נקי עד לסיום. הבשורה הרעה עבור ליון הגיעה בדקה ה-85, אז אלכסנדר לאקזט נפגע בגבו מהשוער לקום ונאלץ לנטוש את המגרש כשהוא סובל מכאבים. עד לסיום המארחים נותרו ב-10 שחקנים ונאלצו להסתפק בתיקו מאכזב מאוד.
 |
רפאל נאבק מול שחקני לוריין (רויטרס) |
|
|
בורדו - ריימס 2:1
לא לפתיחה הזו ציפו בבורדו. החבורה של ווילי סניול, שקיוותה לפתוח את העונה עם ניצחון ביתי קליל על ריימס, יצאה מאוכזבת מאוד בתום המחזור הראשון. המשחק דווקא נפתח טוב עבור המארחים שעלו ליתרון משער של ווהאבי קאזרי בדקה ה-41, אך סיום ההתמודדות היה שייך לאורחים. ניקולאס דה פרביל (80) כפה שוויון בדקה ה-80 ושבע דקות לאחר מכן טאוסון סיבאצ'ו קבע את התוצאה הסופית עם שער מתוק למדי.
 |
צ´ייק דיאבטה נבלם |
|
|
טולוז - סנט אטיין 1:2
בדומה למשחק הראשון, גם בקרב בין טולוז לסנט אטיין זכינו למהפך. לואיק פרין כבש בדקה ה-17 והעלה את הירוקים ליתרון ראשון. המארחים לא נבהלו מהפיגור המוקדם ומרטין ברייטווייט קבע 1:1 בדקה ה-26 בעזרת בעיטה חופשית מדויקת. וויסאם בן יידר, בדומה לחברו, קבע את תוצאת הסיום בדקה ה-53 עם בעיטה חופשית נפלאה מ-20 מטרים והקפיץ את האוהדים המקומיים מהכיסאות.
 |
שחקני טולוז חוגגים (מערכת ONE) |
|
|