מערכת ONE
|

טיאגו סילבה חוגג (רויטרס)
המחזור השני בליגה הצרפתית ננעל הערב (ראשון) עם שלושה משחקים. כאשר האלופה פאריס סן ז'רמן גברה 0:2 על אז'קסיו, מארסיי ספגה הפסד שני ברציפות, 1:0 מול ריימס, והיא נראית רע מאוד, ולוריין ובאסטייה סיימו ב-1:1.
פ.ס.ז' - אז'קסיו 0:2
אלופת צרפת לא התקשתה גם ללא זלאטן איברהימוביץ' ושמרה על מאזן מושלם מול היריבה מקורסיקה, אותה הותירה עם נקודה אחת משש אפשריות. ראשון לכבוש היה בלייז מטווידי שכבר בדקה ה-11 שעט לרחבה ובעט ברגל שמאל כדור שנעצר רק בחיבורים של קלמנט מאורי.
 |
דוד לואיז רודף (רויטרס) |
|
|
עשר דקות לאחר מכן, הקבוצה מעיר הבירה הכפילה את התוצאה כאשר טיאגו מוטה הרים קרן לרחבה, ומי שהתרומם גבוה מעל כולם היה טיאגו סילבה, שנגח לקרקע ופנימה וקבע את תוצאת המשחק, כאשר האורחים לא מצליחים לקלקל את החגיגה של לורן בלאן ושחקניו.
ריימס - מארסיי 0:1
בפעם הראשונה מאז 1976, ריימס השיגה ניצחון בית על מארסיי, שנותרה עם אפס נקודות ליגה. כזכור, מאמנה של מארסיי, מרסלו ביילסה, התפטר במפתיע עם סיום משחקה הקודם של הקבוצה, ובמקומו עמד על הקווים עוזר המאמן פרנק פאסי. הצרפתי בן ה-49 ייאמן את הקבוצה עד אשר יימצא המאמן החדש.
 |
שחקני מארסיי מאוכזבים (רויטרס) |
|
|
קבוצתו לשעבר של אלירן עטר עלתה ליתרון כבר בדקה ה-14 כאשר המארי טראורה הצעיר הכניע את סטיב מנדנדה. למרות שליטה בכדור (62 אחוז), האורחים לא הצליחו לחזור למשחק והמשימה נעשתה קשה אף יותר בדקה ה-74 כאשר הקשר, ז'אק אלקס רומאו, הורחק. מאותו השלב מארסיי ויתרה למעשה על המשחק, הוציאה את חלוצה היחידי בהרכב, מישי בטשואי לטובת שחקן קישור. ריימס ממשיכה בפתיחה המצוינת והיא כבר עם שש נקודות אחרי שני משחקים. מארסיי צריכה להתעורר ולמצוא מאמן בהקדם.
 |
מרסלו ביילסה. מארסיי תתגבר על עזיבתו? (רויטרס) |
|
|
משחק נוסף:
לוריין - באסטיה 1:1
(ללוריין: בנג'מין מוקאנדיו בפנדל, 91', לבאסטיה: פלויד אייטה, 4')