בעוד הן מנסות לשפר עמדות בפרמייר ליג ולהתקדם הלאה בזירה האירופית, ליברפול ומנצ'סטר סיטי יתפנו בסוף השבוע הזה ממשחקי הליגה כדי להתמודד ביניהן מחר (ראשון) באצטדיון וומבלי בגמר גביע ה-CapitalOne, הלא הוא גביע הליגה האנגלי. יורגן קלופ יחפש תואר ראשון על אדמת אנגליה, תואר שיעניק לו כרטיס לליגה האירופית בעונה הבאה. אחרי שהביא לסיטי אליפות ואת גביע הליגה, מנואל פלגריני, שיעזוב בקיץ את מנצ'סטר, ינסה להעניק לקבוצתו מתנת פרידה.
לאחר שעברו את אוגסבורג בשלב 32 האחרונות של הליגה האירופית, המייטי רדס, שמדורגים במקום השמיני בפרמייר ליג עם 38 נקודות, יודעים שזוהי הזדמנות פז עבורם להשיג כרטיס למפעל גם בעונה הבאה - דבר אותו לא בטוח שישיגו דרך הליגה. הדרך של ליברפול עד לגמר הייתה רצופה במכשולים.
הם התקשו מול קרלייל יונייטד ונזקקו לפנדלים כדי לעבור אותה אחרי 1:1, ניצחו 0:1 קטן את בורנמות', הביסו 1:6 את סאות'המפטון והגיעו לגמר אחרי דו קרב פנדלים נוסף אחרי שסיימו ב-1:1 סטוק בסיכום השני משחקי חצי הגמר. המשימה מול הסיטיזנס תהיה קשה בהרבה, אך חניכיו של קלופ קיבלו תיאבון ורוצים לייצר המשכיות בליגה האירופית לקראת העונה הבאה והמאמן, צפוי להעלות את אותו הרכב, שגבר 0:1 על הגרמנים ביום חמישי והעפיל לשמינית הגמר.
 |
יורגן קלופ ועוזרו, ז´לקו בובאץ´ (רויטרס) |
|
|
קלופ יחסר בוודאות שישה משחקניו, כשג'ו גומס, דני אינגס, מרטין שקרטל, אדם ללאנה, בראד סמית' וג'ו אלן פצועים, בעוד סטיבן קאולקר ייעדר בשל העובדה שכבר רשם דקות במפעל במדי הסיינטס. ג'ורדן רוסיטר ודיאן לוברן עדיין בספק למשחק וכשירותם להיכלל בסגל תתברר בסמוך לשעת המשחק.
אחרי ההעפלה לגמר אמר קלופ: "נזכה בגביע", אך לפני המשחק, הסביר הגרמני את עצמו לאחר שהתכוון לומר 'נרצה לזכות בגביע': "לפעמים אני לא בוחר את המילים הנכונות. המילה בגרמנית will היא כמו want באנגלית, אז זה יצר לי קצת בעיה עם השפות. כמובן שאני לא בטוח שנזכה, אבל נרצה לעשות את זה. זאת הסיבה היחידה שאתה משתתף במפעל שכזה".
לאחר שהאדומים הביסו 1:4 את התכולים בביתם בסיבוב הקודם בליגה - סיטי, שעדיין רואה באופק את ראש הטבלה ומדורגת במקום הרביעי עם 47 נקודות, תחפש נקמה. הדרך של מנצ'סטר סיטי לגמר הייתה בהרבה יותר קלה, אם כי בחצי הגמר גם היא התקשתה. המסע שלה החל בניצחון 1:4 על סנדלרנד, המשיך ב-1:5 על קריסטל פאלאס ועם 1:4 נוסף, על האל סיטי, התכולים הגיעו לחצי הגמר, בו הפסידו לאברטון במשחק הראשון 2:1. סיטי הפכה את התוצאה בגומלין עם 1:3 מרשים ועלתה לגמר מול ליברפול. כעת, פלגריני ירצה לסיים בטעם טוב את הקדנציה שלו במנצ'סטר.
 |
מנואל פלגריני (רויטרס) |
|
|
"אני מקווה שנזכה בגביע ביום ראשון", אמר פלגריני במסע"ת לקראת הגמר. "יש לי עדיין הזדמנות לזכות בטרבל לפני עוזב, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לא רק לזכות בתארים, אלא סגנון המשחק בדרך אליהם".
המאמן הצ'יליאני יחסר את הפצועים: סמיר נאסרי, פביאן דלף וקווין דה בראונה, הכובש המצטיין העונה של סיטי בגביע הליגה. וילי קבאז'רו ימשיך בשער למרות ההופעה האיומה שלו ב-5:1 לצ'לסי בגביע האנגלי. ווילפריד בוני וחסוס נבאס יעמדו לרשות המאמן אחרי שחזרו מפציעות, אך לא אמורים לפתוח בהרכב. אחרי שניצחו 1:3 את דינמו קייב במשחק הראשון של שמינית גמר ליגת האלופות, מנצ'סטר סיטי רוצה לשמר את המומנטום ולקטוף תואר נוסף בעידן פלגריני.
ליברפול היא מובילת הזכיות בגביע הליגה עם שמונה זכיות, כשהאחרונה ביניהם ב-2012. במילניום הנוכחי היא זכתה גם ב-2003 וב-2001, כשהיא משלימה טרבל עם זכיות בגביע האנגלי ובגביע אופ"א. לסיטי יש שלוש זכיות במפעל, והאחרון הושג על ידי פלגריני בעונת 2013/14. שני הגביעים הקודמים של מנצ'סטר סיטי הגיעו בשנות ה-70', אז זכתה הקבוצה בגביע של 1970 ו-1976. תואר ראשון של המאמן הגרמני או תואר פרידה של הצ'יליאני? מחר תינתן התשובה.