אלופת העולם, גרמניה, פרסמה גם היא את הסגל שלה ליורו 2016. המאמן יואכים לב הזמין 23 שחקנים לסגל הסופי, כאשר ארבעת השחקנים שנכללו בסגל המורחב ולא ייקח חלק בטורניר הם: מרקו רויס, קארים בלרבי, אנטוניו רודיגר ויוליאן בראנדט. גרמניה תשחק בבית ג' עם אוקראינה, פולין וצפון אירלנד.
ההפתעה הגדולה הגיעה מניפויו של רויס. קשר דורטמונד, שנחשב לאחד השחקנים המובילים בבונדסליגה ובנבחרת, לא יקח חלק בטורניר הגדול של הקיץ משום שאינו כשיר במאת החוזים, כך לפחות משתמע מדבריו של יואכים לב.
הסגל כולל חמישה נציגים מבאיירן מינכן. לב הזמין ותיקים בדמות לוקאס פודולסקי ובסטיאן שווינשטייגר, אבל גם צעירים בהופעת בכורה דוגמת ג'ושוע קימיך, ויוליאן ויגל. אילקאי גונדואן הפצוע נותר בחוץ. גם מריו גומז הוותיק נמצא ברשימה.
הסגל המלא
שוערים: מנואל נוייר, ברנד לנו, מארק אנדרה טר שטגן.
הגנה: ג'רום בואטנג, אמרה צ'אן, יונאס הקטור, בנדיקט הובדס, מאטס הומלס, שקודראן מוסטפי, אנטוניו רודיגר.
קישור: סמי חדירה, מסוט אוזיל, אנדרה שורלה, טוני קרוס, יוליאן דראקסלר, בסטיאן שווינשטייגר, יוליאן ויגל, ג'ושוע קימיץ'.
התקפה: מריו גצה, מריו גומז, תומאס מולר, לוקאס פודולסקי, לירוי סאנה.
לב: "מרקו רויס יכול לרוץ רק בקו ישר"
מאמן נבחרת גרמניה, יואכים לב, הסביר את בחירת הסגל הנוכחי ואת ניפוי של רויס: "אני יודע שהשחקנים שנותרו מאחור ולא זומנו יהיו מאוכזבים. לקחנו יותר שחקנים למחנה האימון בגלל פציעות. גם היינו צריכים מספיק שחקנים כדי לקיים מחנה אימון טוב. מרקו רויס יכול לרוץ רק בקו ישר".
 |
יואכים לב. "יודע שאלה שנשארו מאחור יהיו מאוכזבים" (רויטרס) |
|
|