המחזור ה-28 בליגה הספרדית יימשך הערב (ראשון) עם חמישה משחקים מרתקים. במוקד, האלופה ברצלונה תנסה להמשיך בדהירה לעבר תואר נוסף, כשתתארח אצל אייבר המפתיעה. בנוסף, ולנסיה תארח את אתלטיקו מדריד לקרב מרתק בסיומו הקולצ'ונרוס יקוו להישאר במרחק סביר מהקטאלונים. המשחקים יועברו בשידור חי בערוץ ONE, אפיק 50 באיכות HD ללקוחות HOT ,yes וסלקום tv.
בטיס - גרנאדה (13:00)
במשחק המוקדם של היום, ייפגשו שתי קבוצות שנמצאות במומנטום טוב. המארחת לא הפסידה בחמשת המחזורים האחרונים, מתוכם ניצחה בשניים, והצליחה לברוח מעט מהתחתית הלוהטת כשהיא מדורגת במקום ה-13 עם 31 נקודות. מנגד, האורחת השיגה שני ניצחונות ברציפות, אך היא עדיין מדורגת מתחת לקו האדום עם 26 נקודות.
אייבר - ברצלונה (17:00)
בקטאלוניה התעסקו ביממה האחרונה בהארכת החוזה של ליאו מסי. הפרעוש קשור לקבוצה בחוזה עד 2018, אבל לברצלונה אין כוונות לאפשר לכוכב לעזוב. 'מונדו דפורטיבו' הספרדי פירסם שמסי צפוי לקבל הצעת ענק שתשאיר אותו במועדון לפחות עד 2022. במקביל, הקטאלונים מנסים לשמור על השלד הקיים כשהם צפויים להציע חוזים חדשים גם לניימאר, לואיס סוארס, סרחיו בוסקטס ואיבן ראקיטיץ'.
בנוגע להתמודדות, ברצלונה תנסה להמשיך בשיא המטורף כשהיא מחזיקה, עם 35 משחקים ללא הפסד בכל המסגרות. האורחת תנסה להפעיל לחץ על הדולקות אחריה עם ניצחון נוסף בדרך לתואר האליפות הצפוי. ניימאר המורחק לא יהיה בסגל של לואיס אנריקה ואת מקומו צפוי לתפוס מוניר אל חדאדי הצעיר.
מנגד, אייבר הקטנה שהתחילה את העונה בצורה מעוררת כבוד, נמצאת בתקופה שלילית. המארחת ספגה במחזור האחרון את הפסדה השישי בשבעת המחזורים האחרונים שדירדרו אותה אל המקום השמיני בטבלה.
ספורטינג חיחון - אתלטיק בילבאו (19:15)
שתי הקבוצות צריכות את הנקודות, כל אחת ומטרותיה. המארחת מדורגת במקום ה-19 עם 24 נקודות והיא לא ניצחה בששת המשחקים האחרונים. אם השחקנים של אבלרדו לא רוצים למצוא את עצמם בליגה השנייה בעונה הבאה הם חייבים להתחיל לאסוף את נקודות.
אגב, המאמן שהורחק בהפסד האחרון לגרנאדה, יצפה במשחק מהיציע. מנגד, הבאסקים מחפשים את המקום באירופה בעונה הבאה כשהם יגיעו לאחר שני ניצחונות רצופים. כשהם רחוקים נקודה אחת בלבד מהמקום השישי המוביל לליגה האירופית, השחקנים של ארנסטו ואלוורדה לחזור עם הנקודות מאל מולינון.
ריאל סוסיאדד - לבאנטה (19:15)
אחרי שהפסידו לקבוצות ממדריד, שתי הקבוצות נפגשות לקרב מסקרן באנואטה. הבאסקים שלא הפסידו בחמשת משחקי הבית האחרונים שלהם רוצים להתאושש מה-0:3 לאתלטיקו מדריד במטרה להתבסס בחלק העליון של הטבלה. מנגד, נועלת הטבלה שרשמה שני הפסדים רצופים לוויאריאל וריאל מדריד התרחקה לכדי שש נקודות ממקום מבטחים והיא חייבת להתחיל לאסוף נקודות כדי לא למצוא עצמה בליגה השנייה בתום העונה.
ולנסיה - אתלטיקו מדריד (21:30)
העטלפים המשתפרים ינסו להמשיך במומנטום מול אחת הטוענות לכתר. המארחת השיגה שלושה ניצחונות מארבעת משחקי הליגה האחרונים שמיקמו אותה במקום התשיעי עם 34 נקודות. לשחקנים של גארי נוויל מצפה משוכה קשה בדמותה של השנייה בטבלה שעדיין מקווה למעידה של ברצלונה. מאז ההפסד לקטאלונים, השחקנים של דייגו סימאונה השיגו ארבעה ניצחונות ותיקו שמיקמו אותם שמונה נקודות אחרי המוליכה.