בשבועות האחרונים נהנו לפנטז בברצלונה על עונה היסטורית וזכייה בשישה תארים. אחרי ה-4:5 המטורף על סביליה בסופקאפ האירופי, החלום היה נראה קרוב אך לתסריט של אתמול (שישי) אף אחד לא התכונן. ברצלונה הושפלה 4:0 במשחק הראשון בסופרקאפ הספרדי מול אתלטיק בילבאו באחת התצוגות החלשות שלה בשנים האחרונות.
החגיגה של הבאסקים התחילה עם שער יוצא דופן של מיגל סן חוזה כבר בדקה ה-13 אחרי הטעות גסה של מארק אנדראה טר שטגן. בילבאו ניצלה את ההרכב המשני של לואיס אנריקה, שכלל את מארק ברטרה ותומאס ורמאלן במרכז ההגנה, והלמה בהגנה המבולבלת כאשר אריץ אדוריץ מרשית שלושער ראשון מול בארסה מאז דייגו פורלאן ב-2005. מדובר בפעם הראשונה שברצלונה סופגת שתי רבעיות במקביל מאז אפריל 2001 אז היא רשמה פעמיים 4:4 מול ויאריאל וריאל סראגוסה.
 |
שחקני בילבאו חוגגים. הדהימו את אירופה (רויטרס) |
|
|
 |
בילבאו חוגגת. השפילה את אלופת אירופה (רויטרס) |
|
|
התקשורת בחבל קאטלוניה לא ריחמה על התצוגה הפושרת בסן מאמס ויצאה להתקפה: "ספינה טרופה בבילבאו, זו הייתה פשוט השפלה לאלופת אירופה", עוד כותרת הייתה: "הסקסטה בסכנה". השחקנים, שקיבלו את ההזדמנות בהרכב הפותח, ספגו ללא רחמים: "ורמאלן נראה כאילו בכל רגע הוא עלול להיפצע. ברטרה היה אבוד כמו ילד קטן שזקוק להדרכת מבוגר. אדריאנו ניסה לחבל בכוונה במשחק עם טעויות קריטיות".
הביקורת לא פסחה גם על דני אלבס: "הוא שיחק בצורה שחצנית, 70 אחוזים מהשערים היו באשמתו הישירה ונראה כי החוזה החדש עלה לו לראש. סרג'י רוברטו אולי יכול להיות פתרון בעמדת המגן הימני אבל הוא לעולם לא יהיה קשר". ומה לגבי המאמן: "הוא כרגיל היה יהיר והציב הרכב שחצני. למזלו יש לו עדיין הזדמנות לתקן את התדמית של ברצלונה במשחק הגומלין".
 |
מסי מתוסכל. הופעה רעה של אלופת אירופה |
|
|
לואיס אנריקה ניסה לשמור על אופטימיות אחרי שריקת הסיום: "אני מאמין בבחורים שלי ואם יש קבוצה שמסוגלת לחזור מפיגור שכזה זו רק ברצלונה. אף פעם לא קל מול בילבאו ומגיע להם כל הכבוד. ביום שני תהיה אווירה שונה, הקאמבק אפשרי וזה תלוי בנו. עשיתי שינויים בהרכב אחרי הסופרקאפ והאחריות היא עליי. זה לא זמן לתירוצים אבל לוח המשחקים פגע בנו. המסע לגאורגיה סחט מאיתנו אנרגיות. אני לא מצטער על בחירת ההרכב שלי ואם הייתי צריך לבחור שוב הייתי עושה את אותו הדבר".
 |
אראסו מתקל את מסי. בברצלונה מאמינים (רויטרס) |
|
|
אנדרס אינייסטה, שנכנס כמחליף, סיפר: "שילמנו על הטעויות שלנו. זה יהיה קשה אבל ננסה לחזור, זה לא בלתי אפשרי". דני אלבס הוסיף: "אנחנו חייבים להשתפר. הקבוצה שלנו אף פעם לא מוותרת וננסה לחזור".
חאבייר מסצ'ראנו, שהעביר ביקורת על היכולת מול האנדלוסים בגאורגיה, שוב זעם: "הם כבשו ארבעה שערים מחמישה מצבים, זה לא נורמלי. עשינו טעויות. חשוב שנפתור אותן ונמשיך להאמין. אנחנו לא מתים עדיין ואפשר להפוך את התוצאה". ג'רארד פיקה, שישב על הספסל וחסרונו הורגש, צייץ: "90 דקות בקאמפ נואו, אני מאמין".
 |
לואיס אנריקה ומסי. גם המאמן ספג (רויטרס) |
|
|
בצד השני, ארנסטו ואלורדה נותר מתון: "ברצלונה מסוגלת להבקיע שערים רבים אצלה בבית. חשוב שנשחק שם בזהירות ואחריות". אדוריץ התקשה להסתיר את השמחה: "התוצאה נהדרת ואנחנו יודעים טוב כמה קשה לנצח את ברצלונה, בטח לכבוש מולה רביעייה. יהיה קשה בגומלין ואם נניף את הגביע אז אין ספק שזה יהיה הרגע הכי מאושר שלי. אסור לחשוב שהיתרון מהמשחק היום יספיק לנו. נבוא לקאמפ נואו עם נחישות ומחויבות".