מערכת ONE
|

גארי נוויל. ג´´וב מטורף (רויטרס)
לחדשות הללו אף אחד לא ציפה. גארי נוויל מונה למאמן ולנסיה בחוזה עד תום העונה. מגן העבר של מנצ'סטר יונייטד ידריך את הקבוצה יחד עם אחיו, פיל, שמשמש כעוזר מאמן החל מתחילת העונה. נוויל, 40, פרש מכדורגל בשנת 2011 ולא אימן שום קבוצה, אבל היה חלק מצוות האימון של נבחרת אנגליה. הוא נחשב לאחד מפרשני הכדורגל הטובים והמוערכים בעולם.
גארי נוויל מסר בתגובה לאתר הרשמי של ולנסיה: "אני גאה ונרגש לקבל הזדמנות עצומה בוולנסיה. זה מועדון ענק עם יוקרה ואני זוכר היטב מימי כשחקן את השתוקה ונאמנות של האוהדים. אני כבר מחכה לעבוד עם השחקנים ויודע שהסגל מוכשר. אני נרגש מהאתגר שמחכה לנו".
ראוי להדגיש שבעלי ולנסיה, הסינגפורי פיטר לים, קנה לפני למעלה משנה 50 אחוז מקבוצת החובבים סלפורד סיטי שנמצאת בבעלות כוכבי העבר של מנצ'סטר יונייטד וביניהם האחיים נוויל. כאמור, פיל צורף על ידי לים לצוות המקצועי בקיץ וכעת גארי ייקח את המושכות. הוא ידריך את הקבוצה החל ממשחק ליגת האלופות הגורלי מול ליון בשבוע הבא.
ולנסיה נפרדה ביום ראשון ממאמנה נונו, שהתפטר מיד לאחר ההפסד לסביליה 1:0 בשל תוצאות לא טובות ומערכת יחסים עכורה עם האוהדים. רק שלשום הודיעה על מינויו של סלבדור "וורו" גונסאלס למאמן זמני. וורו ופיל נוויל, שהיה בצוות של נונו, ינהלו את משחק הגביע הערב (שלישי) מול ברקלאדו מהליגה השלישית ואת משחק הליגה בשבת מול ברצלונה במאסטייה.