יום שבת, 08.03.2025 שעה 10:47
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
341439-167619הפועל ת"א
341445-164619הפועל ירושלים
331443-161218מכבי ת"א
301602-167319עירוני רמת גן
291401-146518הפועל חולון
281589-154918בני הרצליה
261530-148518הפועל ב"ש/דימונה
251411-140918עירוני נס ציונה
251483-146018גלבוע/גליל
241486-146518הפועל עפולה
241436-134919הפועל גליל עליון
241559-144018עירוני קריית אתא
241563-141018אליצור נתניה
201677-142518הפועל חיפה

קרב צמרת: הפועל ירושלים מול הרצליה הלוהטת

המוליכה תפגוש ב-20:30 את שחקניו של גורקה שניצחו בשישה מתוך שבעת המשחקים האחרונים. אילת נגד נס ציונה ב-19:35, קריית גת מול חולון ב-19:50

|
הלפרין, אליהו ודני פרנקו (אורן בן חקון)
הלפרין, אליהו ודני פרנקו (אורן בן חקון)

מחזור הנעילה של הסיבוב הראשון בליגה הבכירה יימשך עם שלושה משחקים מרכזיים, כאשר במוקד יתקיים ביום שני הדרבי התל-אביבי הגדול בין הפועל למכבי.

הפועל אילת - עירוני נס ציונה (19:35)
שתי קבוצות שהחליפו מאמנים לא ציפו להיות בשלב הזה של העונה עמוק בתחתית ותנסה לסיים את הסיבוב בטעם טוב. אצל הכתומים, עופר ברקוביץ׳ השיג ניצחון בכורה לעונה ואחד נוסף כזה יהיה ה-100 שלו כמאמן ראשי. המוקש? נס ציונה טרם ניצחה העונה משחק חוץ.

מי שחזר לקבוצה אחרי היעדרות עם פציעה הוא הפורוורד טל דן, בלעדיו הקבוצה לא ניצחה כלל העונה. במשחק האחרון דן שיחק עם משקפי הגנה מיוחדות ורשם 12 נקודות, 8 ריבאונדים ושיא קריירה של 7 אסיסטים. לצד דיימון סימפסון ויובל נעימי מדובר בטריו קטלני שינסה להחזיר את הכתומים לצמרת.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
לא כוחות: 96:69 למכבי ת"א על אילת

מנגד, אילת צפויה לעבור זעזוע הסגל. אחרי ההפסד המביש 96:69 למכבי ת״א, הדרומיים חיפשו להתחזק לקראת המשחק מול נס ציונה הגארד דיאנדרה קיין סיכם, אולם חזר בו לא ויחתום.

להוציא את סי.ג׳יי לסלי שייפרד מהקבוצה ברגע שימצא מחליף ראוי, קאליף וייאט, שעומד על 0-15 מחוץ לקשת בשלשות המשחקים האחרונים, נפל קורבן לעובדה של אילת אין מוביל כדור טבעי שיוריד לחץ מהגארדים.

וייאט, שנבחר אשתקד לחמישיית העונה לפני ג׳רמי פארגו, ירד מ-15 נקודות בממוצע אשתקד ל-11.9 נקודות פר משחק העונה. אם וייאט ייחתך, אחת הקבוצות שעשויות להחתימו היא נס ציונה.

מכבי קריית גת - הפועל חולון (19:50)
קבוצתו של דן שמיר תקווה לתקן את הרושם לאחר ההשפלה במחזור הקודם מול הפועל תל אביב. חולוניה, שחסרה השבוע את אייזיק רוזפלט וג׳רמיס סמית׳, חזרה לסגל מלא והשניים ישחקו מול הדרומיים. מי שלא יהיה הוא הגארד כריס רייט, ששוחרר לפני מספר שבועות וישוב ביממה הקרובה לארה״ב. שמיר, שלא התרשם כלל מהבכורה של דיונטה כריסמס נגד ת״א, יקווה לקבל תפוקה גדולה יותר.

דן שמיר (איתי כהן)
דן שמיר. לתקן את הרושם (איתי כהן)
 

מנגד, קריית גת שיחררה את דווין אוליבר, וג׳ייסון לאב, כאשר נתי כהן השלים רכישה של שלושה זרים חדשים תוך מספר שבועות בלבד. אחרי אלאנדו טאקר ורומרו אוסבי, יערוך בכורה הסנטר מרקו קילינגסוורת׳. קילינגסוורת׳, שחוזר לליגה אחרי היעדרות של שנתיים וחצי, הגיע פעמיים לפיינל פור המקומי ובאף אחד מעונותיו לא ירד מ-16 נקודות בממוצע. בפעם האחרונה שקילינגסוורת׳ אירח את חולוניה, באפריל 2012, הוא רשם 23 נקודות ב-90% מהשדה ו-10 ריבאונדים, אולם הפסיד לחולון ודן שמיר 85:75.

בני הרצליה - הפועל ירושלים (20:30)
אחרי שסימנה ״וי״ ענק מול א.א.ק. אתונה ורגע לפני שתנסה להשיג ניצחון בכורה בחוץ מול וולגוגראד, הפועל ירושלים תתארח בשרון למשחק מול בני הרצליה. במשחק החוץ האחרון שלה מול מכבי חיפה, האדומים השיגו ניצחון דרמטי בהארכה. הפעם מדובר ביריבה מצוינת שניצחה את כל משחקיה הביתיים למעט נגד מכבי ת״א.

ירושלים שברה את שיא כל הזמנים באסיסטים מול קריית גת עם 37 סוכריות ועל הדרך גם העמידה מספר שיאים נוספים: 112 נקודות, 157 מדד, 42 סלי שדה (שווה לשיא של הפועל אילת נגד אותה קריית גת), הפרש במחצית 32 נקודות, ומספר נקודות במחצית עם 62 נקודות.

דונטה סמית´ מול לוקאס מברוקפאלידיס (יניב גונן)
דונטה סמית´ מול לוקאס מברוקפאלידיס (יניב גונן)
 

מנגד, אחרי שניצחה שישה משבעת משחקיה האחרונים, חניכיו של מיקי גורקה רוצים לסגור סיבוב גדול עם הצהרת כוונות ממשית. אם המשחק יתפתח למותח ודרמטי ויוכרע בשניות הסיום, יש לציין כי את שלושת משחקיה האחרונים הרצליה ניצחה בהפרש כולל של שש נקודות בסך הכל: 68:70, 68:71, ו-88:89 על הפועל ת״א, קריית גת, ואשדוד בהתאמה.

גורקה יגיע עם סגל מלא כאשר בקבוצה נעשים מאמצים להכשיר את הגארד הנהדר תום מעיין. מעיין, אקס האלופה ומי שנחשב למועמד מוביל לתגלית העונה, מוביל את הליגה ביחס אסיסטים/איבודים ובאסיסטים פר דקה.

מעיין, שחיכה בקוצר רוח לפגוש את מאמנו לשעבר, עבר בדיקת MRI כשהוא סובל מפציעה במניסקוס. הגארד התאמן הערב עם חבריו ועשוי לשחק כאשר כשירותו תוכרע בסמוך להתמודדות.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */