במכבי תל אביב שורר לחץ ענק אחרי ההפסד 82:93 ביורוליג למלאגה הספרדית, לקראת משחק העונה הראשון העונה בו תארח הערב (ראשון, 21:05) את האלופה הפועל ירושלים באולם מנורה מבטחים, כאשר הפסד של הצהובים עשוי לשלוח את המאמן גיא גודס הביתה.
המשחק מול ירושלים נחשב ליוקרתי, אבל חסר חשיבות בשלב כזה של העונה, כאשר במכבי יודעים ש"משחק העונה" האמיתי של הקבוצה הוא ביום חמישי מול דינמו ססארי האיטלקית ביורוליג. הפסד נוסף במסגרת הזו עשוי לגרום לקבוצה נזק כלכלי חסר תקדים, מאחר וירחיק אותה מעליית שלב.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מאכזב: מכבי ת"א - מלאגה 93:82גודס הראה לשחקנים ביום שישי במשך זמן רב וידאו ממשחק ההפסד למאלגה עם הטעויות הרבות שעשו במהלך ההתמודדות. בקבוצה מעידים שגודס נראה בלחץ, וזה טבעי בכל מה שקורה במועדון.
במועדון, כפי שכבר צויין אתמול, יש ביקורת גדולה מאוד על ניהול המשחק מול מלאגה מצד גודס, כשבכל חלקי המועדון לא אוהבים את פתיחת העונה, ואת הצורה בה המאמן מוביל את הקבוצה. הפסד לאלופה יוביל כפי הנראה את הפרידה מגודס, כי הצהובים יודעים שאין חזרה אם יפסידו לססארי.
לקראת המפגש מול האלופה אמר גודס: "אנחנו אחרי הפסד כואב למלאגה אבל מודעים לחשיבות המשחק והיוקרה שלו. אנחנו רוצים לבוא הכי מוכנים אחרי ההפסד למלאגה. זו לא התקופה הכי טובה שלנו וחשוב שנעשה את המקסימום".
המאמן הוסיף: "יש קושי לחבר את השחקנים החדשים וזה עוצר לנו את המומנטום. נבוא בצורה אגרסיבית בדרך כלל מנהיגים יוצאים החוצה בתקופות האלה, מתגלים ומביאים את האקסטרה שלהם. חשוב שכולנו נחזור אל מסלול הניצחונות".
 |
ליאור אליהו. עשוי לעלות למקום ה-60 בקלעי כל הזמנים (רדאד ג´בארה) |
|
|
בירושלים יודעים שזו ההזדמנות שלהם. ויודעים שעד היום כשהצהובים נלחצים אל הקיר הם באים כחיה פצועה ולרוב לא מפסידים שוב. המארחת תמשיך להיות חסרה את ברייאן רנדל שלא התאושש עדיין, דגן יבזורי, ויטור פבראני שהחתמתו לא ברורה במיוחד ואייק אופייבו שעדיין לא בכושר.
לעומת זאת, בירושלים יעשה בכורה בליגה מאט ג'נינג לאחר שעשה את הבכורה שלו כבר באירופה כאשר סיים עם אפס נקודות את המשחק מול נפטונאס ובקבוצה מקווים שיתחיל לקלוע נקודות.
בירושלים יודעים שמכבי יכולה להתפוצץ מבחינת השלשות ושמים דגש על כך, וגם מאמינים כי ליאור אליהו ויותם הלפרין יביאו את מה שהם יודעים אחרי שלא היו טובים במשחק מול הליטאים. אגב, אליהו צריך 11 נקודות בלבד כדי לעבור את לו סילבר ברשימת קלעי כל הזמנים של הליגה. אליהו מדורג כיום במקום ה-60.
 |
דווין סמית´. עשוי להיכנס ל-30 הקלעים הגדולים של מכבי (רדאד ג´בארה) |
|
|
קצת פיקנטריה ומספרים: המאזן בין שתי הקבוצות עומד על 17-92 לזכות הצהובים עם 5-51 במשחקים אותם אירחו. בעונה שעברה הירושלמים סיימו את המפגשים עם 1-2 לטובתם במסגרת הליגה, כאשר בגמר הגביע הצהובים ניצחו. אם נלך לפי מה שהיה בעונה שעברה, אז המפגש מחר לא יהיה צמוד, כי שלושת מפגשי הליגה בעונה שעברה הסתיימו ב-16 הפרש ומעלה. לעומת זאת, המאזן בשלוש העונות האחרונות יותר צמוד, 5-5 .
אם ירושלים תנצח, זה יהיה הניצחון ה-600 בתולדות המועדון בעונה הסדירה בלבד. אם דווין סמית' שנראה מתוסכל בחמישי יופיע מחר למשחק ויקלע 20 נקודות, הוא יכנס לרשימת 30 הקלעים הגדולים של מכבי ת"א, ואף יעבור את נייט האפמן המנוח.
דני פרנקו אמר ערב המשחק: "אנחנו בפתח של שבוע בו נפגוש שתי קבוצות יורוליג לכל דבר. השבוע יתחיל מחר ביד אליהו וימשך באיסנטבול מול גלאטסראיי. ברור לנו שאנחנו משחקים מול יריבות ברמת איכות יותר גבוהה ממה שפגשנו עד כה אבל אנחנו מאמינים שאם נביא את אותה רוח והגישה שהבאנו במשחק הבית האחרון ברביעי מול נפטונאס אז כקבוצה נהיה מספיק חזקים לעמוד כל אתגר. בכל מקרה המשחקים האלה בוודאי יעשו אותנו טובים יותר לאורך המשך העונה ואנחנו נעשה את המיטב כדי שנהיה במיטב ולנצח את המשחקים הללו".
ראשל"צ רוצה להמשיך את פתיחת העונה הטובה מול קריית גת
לצד הקלאסיקו, מכבי ראשון לציון תארח מחר את העולה החדשה מכבי קריית גת (19:30, בית מכבי) ורוצה להמשיך את פתיחת העונה הטובה שלה עם מאזן של 0-2. בראשון יערוך בכורה הפורוורד רומרו אוסבי שחתם בשבוע החולף בקבוצה של שרון דרוקר. המארחת רוצה לעבור בצורה חלקה את המשחק לקראת פתיחת העונה האירופית שלה ביום רביעי מול קלאב טאלין מאסטוניה.
אגב, ראשל"צ מובילה את הליגה באחוזים מ-2 נק' עם 57.1%, ומנגד קריית גת בינתיים אחרונה בליגה באחוזים מ-3 נק' עם 19.4%. כך שאם ראשון תמשיך לשמור על האחוזים שלה וקריית גת לא תשתפר, נראה שלא יתקשו במשחק הראשון אי פעם בין שתי הקבוצות.