בשבת הקרובה, בראיין רנדל יסגור תקופה אישית קשה מאוד. אולי תקופת השפל בחייו. תקופה שבמהלכה הפורוורד האמריקאי ינעל את הדלת לחלון של ארבעה חודשים בדיוק ליום השחור, למשחק הדרמטי, בו הודח עם מכבי תל אביב בחצי הגמר הפלייאוף מול הפועל אילת שמצדה השלימה קאמבק מהחלומות.
במהלך אותה תקופה חייו הפרטיים הפכו לסיוט מתמשך. הוא נפל מבור אחד למשנהו וכדור השלג הנוראי סירב לעצור. למרות עונת בכורה מרשימה מעבר למצופה במדים הצהובים, עונה בה הפך לעוגן ההגנתי של הקבוצה ונבחר - בפעם השלישית - לשחקן ההגנה של העונה בליגה המקומית, רנדל נחתך על ידי הצהובים. זאת, בניגוד לרצונו האישי ודעתו המקצועית של המאמן גיא גודס.
המשחק מול צסק"א מוסקבה, כמו כל משחקיה של מכבי תל אביב ביורוליג, ישודר באתר ONE בשידור חי ללא תשלום. ניתן לצפות במשחקים גם בסמארטפון וכן בטאבלט.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
גודס: צסק"א היא מהטובות באירופהאחר כך הגיעה נפילה נוספת, החבטה השנייה, כשהוא ומשפחתו התבשרו כי חייו נמצאים בסכנה ממשית לאחר שאובחן מום בליבו במהלך הבדיקות הרפואיות בלוקומוטיב קובאן. הפורוורד חתם בקרסנודאר לשנתיים תמורת 1.4 מיליון דולר לכל התקופה. לבסוף, כשכל אירופה מסרבת לקלוט את שיחות הטלפון של סוכנו וכשלא נותרו דלתות פתוחות בשוק - הגיעה החנינה של הצהובים ועל פי מקורביו, בניגוד לרחשי ליבו, חזר לקדנציה 2.0 ב"מנורה מבטחים".
"בראיין לא רצה לחזור למכבי. הוא לעולם לא יודה בזה, אבל הייתה תחושת חמיצות כלפי המועדון. הוא עזב את מכבי בבושת פנים, היה לו קשה לסלוח למכבי לאחר שחתכה אותו. בסוף לא נותרו לו הרבה אופציות", סיפר מקורב לשחקן ל-ONE.
"אני לא מצליח להוציא את הסדרה מול אילת מהראש. בכל פעם שאני לובש את מדי הקבוצה ההבזקים חוזרים ומכים בי. ידעתי שיהיה קשה יותר לזכות איתה באליפות מאשר לגנוב לה אותה. אבל לא חשבתי שאפול כקורבן לתסריט כזה", אמר רנדל בראיון מיוחד ובלעדי ל-ONE, במהלכו הוא יצא מהקונכייה שלו ודיבר בצורה גלויה ולא אופיינית על הטראומה שטרפה את משפחתו בחודשים האחרונים.
 |
רנדל לא מאמין. הסדרה מול אילת לא יוצאת לו מהראש (יניב גונן) |
|
|
השעה הייתה הרבה אחרי חצות. השחקנים עזבו את היכל נוקיה לשעבר. המסדרונות לחדר ההלבשה היו יתומים מאנשים. אפילו נשות השחקנים והגרופיז הקבועים שמחכים למכבים בראש המדרגות לא היו שם. אשתו של בראיין, אנסטסיה, שמקפידה להגיע למשחקים של בעלה ומחכה בזרועות פתוחות אחרי כל באזר, קיבלה הוראה לפרוש הביתה. "אל תחכי לי. אני לא יודע מתי אחזור", אמר לה אחרי ההשפלה וההדחה מהפלייאוף.
הוא כבר היה בסרט הזה. לא פעם ולא פעמיים. במדי הפועל ירושלים הוא כשל לחלוטין. במכבי חיפה הגיע למרחק נגיעה מהצלחת, אך פספס. ובמכבי, כאמור, ראה את הגמר מהבית או שלא ראה אותו כלל. במכבי זוכרים בדיוק כיצד זכה הפורווד זכה להניף את הצלחת ובמועדון הפנימו כי על אף עונה מצוינת ברמה האישית, הוא הגיע לפיק, והפיק שלו לא מספיק טוב למכבי. "פעם אחת הוא זכה באליפות עם גל מקל וג'רמי פארגו. ופעם נוספת כמעט עם דונטה סמית'. אבל מקל, דונטה ופארגו זכו מאז באליפויות נוספות, בראיין לא", סיפר ל-ONE גורם במכבי על תדמית הלוזר שדבקה בפורוורד. תדמית שחרטה את גורלו למרות העובדה שהחזיק בחוזה לעונה נוספת.
 |
פארגו מרוצה. חלק מאלו שכן לקחו אליפות (רדאד ג´בארה) |
|
|
"הרגשתי כל כך נבוך. זו הייתה פשוט השפלה. לא רציתי לעזוב את האולם. חיפשתי לקבור את עצמי בחדר ההלבשה. חששתי לצאת מהבית אחר כך, פחדתי לנסוע לשדה התעופה, אולי אנשים יזהו אותי ויראו בי כישלון. גם אם הייתי שחקן בליגה ז' ולא במכבי הייתי מרגיש נורא. להיות ביתרון 0:2 ולהפסיד 3:2 בסדרה זו הרגשה נוראית. זה ריסק אותי", סיפר בגרון חנוק.
רנדל סיפק ממוצעים של 10.9 נקודות, 6.4 ריבאונדים ו-2.5 אסיסטים בזירה המקומית, לצד 12 נקודות, 5.6 כדורים חוזרים ו-2.1 אסיסטים ביורוליג. נתונים טובים לכל הדעות לרוקי שהשלים עונה ראשונה מלאה במפעל הבכיר ביבשת. גם את עונת הקאמבק לצהוב האיש של גודס פתח נהדר והצטיין בניצחון מכבי על קריית-גת עם 13 נקודות ו-9 ריבאונדים.
המאמן האמין כי מדובר במנהיג השקט של חדר ההלבשה והתקשה להשלים עם רוע הגזרה. "לקחתי קשה מאוד את השחרור של בראיין. אהבתי ורציתי אותו. כשאמרו לי שהוא לא ממשיך לא ידעתי איך לאכול את זה, שאלתי את עצמי 'מה אני עושה עכשיו? מי יביא שקט, יציבות, ועוגן הגנתי?'. ההחלטה לא התקבלה בלב שלם, אבל לשמחתי עשינו תיקון. רצה הגורל והוא חזר", הסביר גודס ל-ONE את השתלשלות הרגשות שלו בסוגיה.
 |
גודס. לא האמין שרנדל עזב (יניב גונן) |
|
|
איך היה לקבל את הפרידה ממכבי? "לא הרגשתי כלום למען האמת. פשוט תחושת ריקנות", הסביר האמריקאי בקשיחות מבלי להוריד את חומת המגן בניסיון להסתיר עד כמה נפגע. "בתקופה שהתקבלה ההחלטה לשחרר אותי - לפי מה שהבנתי - לא התאמתי מקצועית למה שמכבי חיפשה בעמדת הפורוורד, והם לא ראו בי חלק מהפאזל. הכדורסל זה ביזנס. אין מקום לרגשות".
את הסיפור האמתי מאחורי הבדיקות הרפואיות בקובאן הוא מסרב לספר. אין טעם, הוא טוען. זה מיותר ומדובר בהיסטוריה. אחרי מסע לחצים הוא מסכים לחשוף פרטים מעניינים מדקות החרדה שתקפו אותו ברוסיה. "אם אכנס לכל הסיפור הזה שוב, זה לא ייגמר טוב עבורי. קשה לי לדבר על מה שקרה, זה מרתיח אותי. יש הרבה ספקולציות לגבי אופן הבדיקות הרפואיות שעשיתי, אבל בניגוד למה שפורסם, הבדיקה התבצעה בבית חולים מקומי, עם יתר האמריקאים בקבוצה, על ידי רופאים מוסמכים. לא היו וטרינרים ולא היו גם חיות", שיתף בעדינות.
 |
אוחיון מול דלייני. הגיע עם רנדל לבדיקות (חגי ניזרי) |
|
|
"נחתתי ברוסיה עם מלקולם דילייני, עשיתי את הבדיקות הרפואיות, עברתי אותן בהצלחה, הכשילו אותי וחזרתי הביתה. זה מה שקרה על רגל אחת", הפורוורד הוסיף. "הבדיקה הייתה בסדר גמור, לא שונה מכל בדיקה אחרת שעברתי בקריירה. התוצאות חזרו, מסתבר שנכשלתי, אבל הם לא נידבו מידע. קובאן סיפרה לסוכן שלי דאג נושטאדט, וכך הבשורה התגלגלה. הם אפילו לא אמרו לי שנכשלתי. כמה שעות אחר כך כבר הייתי על המטוס הביתה".
רנדל שחזר את הרגעים הדרמטיים עם קבלת האבחנה הרפואית. "נכנסתי לפאניקה. היה בי כעס אבל יותר מזה, חששתי מאוד. לא ידעתי מה גרם לזה או מה יגרום לי למות? האם אסור לי לקפוץ יותר? אולי אעלה במדרגות מהר מדי וכתוצאה מזה אפול ואמות? היו לי מחשבות אובדניות. יש לי אישה ובן קטן, אני צריך לדאוג לעתיד שלהם ולא ידעתי מה לעשות".
"חזרתי הביתה ועברתי שתי בדיקות רפואיות אצל רופא לב מיוחד של שיקגו בולס", הסביר והוסיף: "למזלי התוצאות חזרו ולא מצאו שום חשש לבעיית לב. אני בריא ואני אחיה. זה הכי חשוב. מה אעשה עם קובאן? אולי אתבע, כרגע לא. גם לא קיבלתי פיצוי כספי. זה מאחורי ואני עם מביט קדימה".
 |
רנדל מטביע. ישנה את המאזן ברוסיה? (חגי ניזרי) |
|
|
לסיכום, רנדל יסגור הערב מעגל ולמרות שהוא נמצא במוסקבה ולא בקרסנודאר, רוסיה היא רוסיה ונקמה היא נקמה. מדובר בנסיעה רביעית שלו לרוסיה ובכולן הוא הפסיד, הובס יש לציין. פעם על ידי קאזאן, פעם מול חימקי, ופעם נגד צסק"א. הערב ב-20:00 הוא מגיע לנצח. "המטרה שלנו היא להיות יותר טובים מעונה שעברה. אנחנו רוצים להגיע לפחות שלב אחד רחוק יותר. האנרגיות וההגנה שלי יהיו שם בכל משחק, ננסה לפתוח את עונת היורוליג עם ניצחון על צסק"א".