אוהדים התנפלו על הגדרות, קיללו את השחקנים, ניסו להתפרץ לחדר ההלבשה וגרמו למהומה שהפחידה את נשות השחקנים הזרים וילדיהם. תתפלאו - לא מדובר באירועים האלימים בין מכבי תל אביב לבני סכנין בכדורגל. אפילו לא באוהדי הפועל ת"א בכדורסל, או באוהדי הפועל חולון שנתנו אמש (שני) קונצרט של עידוד. אלא בגרעין של כמה עשרות מאוהדי מכבי אשדוד בתום ההפסד המאכזב 98:80 של קבוצתו של צביקה שרף להפועל חולון.
דיאנטה גארט, מכוכבי הקבוצה ואחד הזרים הטובים בליגה, סירב ללחוץ את ידיהם של האוהדים ולטענתם הפנה לעברם אצבע משולשת. "היה שלט עליו כתוב GO HOME, הוא נעלב מזה", סיפר שחקן אשדודי. יהוא אורלנד ניגש לאוהדי הקבוצה שיושבים מאחורי הסל וביקש את תמיכתם: "אנחנו בתקופה לא טובה. עשינו ניצחון גדול על הרצליה, הגענו לגמר גביע, נשארנו בליגה - תהיו איתנו, השחקנים צריכים אתכם".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
הפועל חולון הביסה את אשדוד 80:98מחאת האוהדים הגיעה בעקבות עוד הופעה רעה מאוד של המאחרת שהובסה על ידי הפועל חולון, שמצדה נלחמת על חייה בתחתית ודילגה על פני קריית גת ונס ציונה במעמקי הטבלה. "המשחק הבא נגד נס ציונה הוא עוד מלחמת עולם, אני מאמין שניצחון יגמור את הסיפור", אמר שלומי הרוש, שבלט עם 18 נקודות, בהתייחסות למסע ההישרדות של המועדון בליגה הבכירה.
דן שמיר ניהל את המשחק בצורה נהדרת וניווט את הבריחה של הסגולים ברבע המכריע שהסתיים בתוצאה 16:31 לצהובים-סגולים. וויל קלייבורן סיים רבע הראשון אנמי ללא נקודות, אבל להט בשלושת הרבעים הבאים וירה 31 נקודות (8/10 ל-2, 3/5 ל-3, 6/9 ל-1), 9 ריבאונדים ו-9 סחיטת עבירות. סקוטי ריינולדס תרם 23 נקודות, שלומי הרוש בלט עם 18 נקודות ואיבן ראדנוביץ', שהשווה שיא קריירה, סחט מחמאות ממאמנו והציג IQ כדורסל גבוה ומהלכים טובים, סיים עם 15 נקודות.
 |
שחקני הפועל חולון מודים לקהל (מוחמד מוררה) |
|
|
"הקהל שלנו ממלא יציעים, אם זה באשקלון מול קריית גת או אשדוד, זה נותן לנו גב ואנרגיות מטורפות, זה חלק מהכוח שלנו כקבוצה, מגיע להם", סיכם הגארד על התרומה והשפעתם של אוהדי קבוצתו.
בחזרה לדרומיים, לפני ההתמודדות צביקה שרף דרש משחקניו להילחם עד הסוף במטרה להשיג מקום בפלייאוף, אלא שהדולפינים מעיר הנמל נפלו שני משחקים מאחורי הפועל ת"א ומכבי ראשון לציון והחלום כנראה נגוז באופן סופי. "היינו רגועים ולא באנו עם אנרגיות. לא שיחקנו עם אש ותשוקה לנצח, לא הופענו כמו ששיחקנו מול בני הרצליה. אי אפשר להפעיל ולכבות את המתג ממשחק למשחק", הסביר אייזאה סוואן את הנפילה של קבוצתו. "איבודי הכדור הרגו אותנו. עשינו כמה טעויות של חוסר ריכוז בהוצאות כדור, שלומי וגוני מהירים מאוד ותפסו אותנו ישנים ברגעים קריטיים".