דייויד בלאט וקליבלנד המשיכו הלילה (בין ראשון לשני) במומנטום החיובי שלהם כשגברו 97:101 על אינדיאנה פייסרס לאחר משחק מותח וצמוד. זה הניצחון השישי של קליבלנד ברציפות, יתר על כן, בעקבותו רושמת הקבוצה של בלאט רצף ניצחונות של 1:24 במשחקי הבית בליגה הסדירה (מאז ינואר 2015). כמו כן, נתון מדהים מראה כי היה זה הניצחון ה-13 ברציפות של הקאבס על הפייסרס כשלברון ג'יימס נמצא על הפרקט.
הכוכב של קליבלנד, שעלה לשחק עם כאבים בברכו בגלל פציעה שהוא סחב מיום שישי, זכה למירב המחמאות לאחר הניצחון ביחד עם קווין לאב. עם זאת, כותרות האתרים בארצות הברית התחלקו בין השבחים לכוכבי קליבלנד ובין דברי הלל דווקא לפול ג'ורג' מאינדיאנה שקלע 32 נקודות.
ב-ESPN דאגו לציין את הניצחון השישי ברצף של קליבלנד. דייב מקמנמין, כתב האתר, דאג לציין כי גם ג'יימס וגם לאב דאגו לקחת אחריות על הקבוצה, זאת לאור העובדה כי שלושת הגארדים של הקאבס, קיירי אירווינג, אימן שאמפרט וג'יי.אר סמית', לא שיחקו בשל פציעות.
 |
לברון ג´יימס. הוביל את קבוצתו לניצחון (רויטרס) |
|
|
דניס מנולוף מה"קליבלנד דוט קום" ציין את הגורמים שלטענתו ניצחו את המשחק. בראש ובראשונה היה זה לברון כמובן שקלע 29 נקודות, לקח ששה ריבאונדים ומסר ארבעה אסיסטים. עם זאת, לפי מנולוף, הגדולה של הכוכב הייתה דווקא ברבע הרביעי כאשר המשחק הפך להיות צמוד. אז לקח ג'יימס אחריות, נכנס פעם אחר פעם לצבע, סחט עבירות וברגע האמת המלחיץ קלע שבע משמונה הזריקות מהקו.
גיבור נוסף על פי מנולוף היה קווין לאב, שלטענתו הציג את אחת ההופעות הטובות שלו בשנתיים שהוא משחק בקאבלירס. הסנטר קלע הלילה 22 נקודות והוסיף אליהן שלושה בלוקים, שני אסיסטים, וכמו ג'יימס סיים את המשחק עם מחצית שנייה של 21 נקודות ו-12 ריבאונדים (19 במשחק), כולל שני סלים חשובים ב-27 השניות האחרונות של המשחק.
 |
קווין לאב נלחם עם ג´ורג´ היל על הכדור (רויטרס) |
|
|
האקס פקטור על פי מנולוף היה כרגיל טריסטן תומפסון שעלה מהספסל ורשם 16 נקודות ושמונה ריבאונדים ב-30 דקות. זה המשחק השביעי העונה שתומפסון לוקח שמונה ריבאונדים לפחות, מה שנותן לשחקני הקבוצה ביטחון רב יותר בזריקות משום שהם לא מפחדים להחטיא כי יש מישהו שייקח את הכדור החוזר. כמו כן, השחקן שיפר את אחוזיו והלילה הוא עמד על שבע משמונה מהשדה.
כמו כן, השופט הוותיק ג'ואי קרופורד, שבנו דרו משחק במדי בני הרצליה, נפצע במהלך המשחק ונאלץ לעזוב את הפרקט ברבע השלישי.
מאמן הקבוצה, דייויד בלאט, התייחס לאחר המשחק לג'יימס שהחליט לשחק למרות הפציעה: "רוב השחקנים לא היו עולים בכלל לשחק עם הפציעה הזו, אבל הוא שיחק וראיתם את היכולת שהוא הציג. האיש הזה בלתי ייאמן, אין מילה אחרת לתאר אותו".
 |
דייויד בלאט מודה לטימופיי מוזגוב בסיום (GettyImages) |
|
|
קווין לאב, שהיה על פי רוב הפרשנים מי שהטה את הכף, אמר: "לברון דיבר איתי במחצית, ציינתי בפניו שאני רק רוצה את הכדור ליד הסל. הכנסתי את עצמי לקצב טוב הרבה בזכות ריבאונדים שלקחתי. אני נותן את הקרדיט עבור זה לחבריי לקבוצה".
גם ג'יימס עצמו התייחס ליכולת האדירה שהפגין הלילה קווין לאב: "תחילה חשבתי שהייתה לו אנרגיה טובה בהגנה אבל חלשה בהתקפה אז אמרתי לו שינתב אותה גם לחלק העליון. אז הכדור התחיל להגיע לעברו והוא סיפק לנו כמה נקודות קלות. כמו כן, הוא המשיך לקחת את כל הריבאונדים ולקלוע כמו שהוא מסוגל".
 |
לברון ג´יימס נשמר על ידי פול ג´ורג´ (GettyImages) |
|
|
הכוכב התייחס גם למשחק הקבוצתי של הקאבס: "אני חושב שבסופו של יום לכולנו יש את אותה מטרה והאגו של השחקנים צריך להישאר מחוץ לדלת. בנוסף, צריך לדעת להמשיך לשחק טוב למרות הביקורות התמידיות".
גם מאמן אינדיאנה, השתאה לנוכח היכולת של הכוכב ואמר: "לברון הוא השחקן הגדול ביותר בעולם".
כוכב אינדינה, פול ג'ורג', שכאמור גרף את רוב המחמאות לאחר שקלע 32 נקודות, לקח 11 ריבאונדים ומסר ששה אסיסטים, אמר בסיום: "הצלחנו לעמוד מולם, הם לא ממש הפחידו אותנו, זה תלוי בנו אם אנחנו מצליחים או לא".
 |
פול ג´ורג´ מול ריצ´ארד ג´פרסון (רויטרס) |
|
|
ניו יורק ניקס - לוס אנג'לס לייקרס
משחק נוסף שנערך הלילה סיפק לנו מותחן רציני בין הקבוצה מהתפוח הגדול לקבוצה מעיר המלאכים כאשר בסופו היו כרמלו אנתוני וחבורתו עדיפים וגברו 95:99 על הסגולים-צהובים מלוס אנג'לס וגרפו את המירב המחמאות.
ב-ESPN דאגו לציין כי שני הגיבורים שניצחו לניקס את המשחק היו כרמלו אנתוני עצמו, שסיפק 24 נקודות ושמונה ריבאונדים, והרוקי קריסטפאס פורזיננגיס שהציג דאבל-דאבל אדיר עם 12 נקודות ועשרה ריבאונדים. מלו אמר בסיום: "אני מכיר את השחקנים שיש בקבוצה, אני סומך עליהם על הפרקט ומאמין בזה שאני נותם להם את התחושה שאני נשען עליהם".
 |
אנתוני. הופך ליותר חברותי? (רויטרס) |
|
|
מאמן הקבוצה, דרק פישר, הילל את הכוכב שלו, ובעיקר את העובדה כי הוא נתן גם לאחרים את המקום להתבטא: "מה שראינו היה רק קצת ממה שאנחנו מנסים להשיג. כרמלו ניסה לתת מרווח לאחרים שגם כן ישתלבו".
מן העבר השני, קובי בראיינט סיפק משחק סולידי וסיים עם 18 נקודות, תוך שהוא סובל מאחוזים רעים של 6 מ-19 מהשדה.
 |
קובי בריאנט. משחק לא טוב שלו (GettyImages) |
|
|