הישג בלתי רגיל לספורט הישראלי: ישראל התבשרה היום (שבת) על ידי פיב"א כי תארח את אחד הבתים המוקדמים בטורניר היורובאסקט שייערך ב-2017. כתוצאה מהחלטה זו, החבורה של ארז אדלשטיין העפילה אוטומטית לטורניר שייערך בעוד פחות משנתיים. זוהי תהיה האליפות ה-29 בתולדות הנבחרת וה-13 ברציפות.
ישראל זכתה בזכות לארח את השלב המוקדם יחד עם פינלנד, טורקיה ורומניה. פולין למעשה הייתה הנבחרת היחידה שמועמדותה לא התקבלה על ידי פיב"א. משחקי הבתים יתקיימו בין ה-31 באוגוסט 2017 עד לחמישי בספמבר בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב, כשהיכל קבוצת שלמה ישמש כאולם האימונים.
נציגי איגוד הכדורסל, היו"ר עמירם הלוי, והמנהל המקצועי, פיני גרשון, דיברו בפני הוועד המנהל וגם הוצג סרטון בפני מקבלי ההחלטות. כמו כן, לאיגוד הכדורסל תהיה אפשרות לבחור נבחרת אחת כשותפה באירוח וזו תבוא מבין אלו שכבר הבטיחו את עלייתן לאליפות או אחרי שיסתיימו משחקי המוקדמות בקיץ 2016.
עמירם הלוי, יו"ר איגוד הכדורסל, אמר: "יום גדול וחשוב לכדורסל הישראלי. חיכינו ליום הזה הרבה מאוד זמן ועבדנו קשה כדי להגיע אליו. אנחנו מתכוונים לקיים אליפות למופת, כזו שלא ישכחו באירופה וירצו לחזור אלינו פעמים רבות בעתיד. ברור שיש לאירוח שכזה הרבה מאוד משמעויות ואני מקווה שכל הגורמים הקשורים לנושא יתגייסו לטובת אירוח הבית הזה".
מאמן הנבחרת ארז אדלשטיין הגיב גם הוא: "זה יום חשוב מאוד לכדורסל הישראלי ואני שמח להיות חלק מההיסטוריה הזו. מגיע שאפו לקברניטי איגוד הכדורסל על העבודה מאחורי הקלעים וההישג להביא לפה אליפות אירופה לאוהדי הכדורסל בארץ. יש פה שני דברים חשובים - האחד השחקנים הותיקים שמרביתם משחקים בנבחרות ישראל מהגילאים הצעירים ונותנים את עצמם מדי קיץ, יוכלו להתאושש קיץ אחד מעונה ארוכה ומתישה ולבוא לאליפות בשיא הרעננות והאנרגיות".
 |
ארז אדלשטיין: "המטרה להגיע הכי טוב שאפשר לקיץ 2017" (משה חרמון) |
|
|
המאמן הלאומי המשיך: "בנוסף נוכל לתת הזדמנות לדור הצעיר לצבור ניסיון בינלאומי בלי לחץ של עלייה לאליפות אירופה. בסופו של דבר המטרה היא להגיע הכי טוב שאפשר לקיץ 2017 ולהמשיך את מה שהתחלנו באליפות האחרונה בצרפת, עם כדורסל שמח, קבוצתי וכזה שהקהל הישראלי מבין הכדורסל יודע להתחבר אליו".
גארד הנבחרת גל מקל הוסיף: "אושר והתרגשות גדולה לשמוע חדשות כאילו. ציון דרך גדול לספורט ולכדורסל הישראלי. אנחנו רוצים להמשיך את הקו שהתחיל לפני שני קיצים במוקדמות, נמשך באליפות אירופה טובה שלנו בקיץ האחרון ובעזרת השם ימשיך עם אליפות אירופה גדולה במדינה שלנו באירוע שיהיה חלום עבור כל שחקן ואוהד של נבחרת ישראל".
עומרי כספי, קפטן הנבחרת התייחס להחלטה: "התרגשות גדולה, חלום אמיתי לשחק בית באליפות אירופה מול הקהל הביתי שלנו. ברכות לכל המעורבים בדבר מצד איגוד הכדורסל על הכבוד הגדול. מחכה כבר בקוצר רוח לקיץ 2017".
 |
עומרי כספי וגל מקל. מתרגשים מאוד (משה חרמון) |
|
|
כזכור בקיץ האחרון השתתפה הנבחרת בטורניר שנערך בצרפת, גרמניה, לטביה וקרואטיה. החבורה של אדלשטיין צלחה את שלב הבתים בצורה מרשימה, אך הודחה בשלב שמינית הגמר על ידי איטליה לאחר תבוסה 82:52.