חלקו השני, אך הלא אחרון של הליגה הלאומית ייצא הערב (שני) לדרך כאשר במוקד תארח בני לוד את הפועל ראשון לציון. הפועל קטמון תצא למשחק חוץ קשה מול אחי נצרת ובית''ר תל אביב/רמלה תארח את הפועל רמת גן למשחק חשוב בתחתית הטבלה. ביום שלישי יתקיים המשחק הדחוי של הפועל פ''ת מול הפועל נצרת עילית שנדחה עקב תנאי המגרש בגרין מיום שישי.
בני לוד – הפועל ראשון לציון (לוד, 18:00)
הקבוצה של סלימאן אזברגה מקבלת הזדמנות טובה להיצמד לחבורת הצמרת שכוללת את הפועל פ''ת, אשדוד והרצליה, חרף התוצאות הפחות טובות אותם השיגה לוד בחמשת המשחקים האחרונים. כאמור, הלודאים השתפרו בצד ההתקפי לצד יכולת טובה בהגנה, אך התקשו להביא את השיפור לידי תוצאות מספקות. הקבוצה תשמח לקבל בחזרה את יקיר שינה למרכז ההגנה אחרי שהבלם ריצה עונש הרחקה במשחק האחרון.
“מחכה לנו משחק לא קל ולא פשוט, אבל אין משחקים קלים בליגה הזו", אמר ל-ONE תומר אלבז מבני לוד והמשיך: “אנו יכולים לנצח את המקום הראשון ולהפסיד אח''כ למקום האחרון, שום דבר לא יציב בליגה וכל משחק לגופו. אנחנו לא מסתכלים על מה מדברים עלינו, אנחנו באים לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר ולכוון כמה שיותר למעלה". הבלם שמושאל ממכבי פ''ת והשתלב היטב בקבוצה הוסיף: “אנחנו מתקדמים ממשחק למשחק ולא משפיע עלינו הרצף הפחות טוב. קודם כל חשוב לא להפסיד ואח''כ לשחק התקפה. קשה לנו מול הקבוצות היותר קטנות שמשחקות סגור והגנתי אבל מקווה שבעתיד נשכיל לכבוש יותר".
 |
סלימאן אזברגה (רדאד ג´בארה) |
|
|
מנגד, גם הקבוצה של אופיר חיים עדיין נמצאת בתמונה הצמרת העליונה וניצחון יעלה אותה למקום הרביעי בצמוד לשלישיית הצמרת. הדמיון בין הקבוצות ממשיך עם סטטיסטיקה דומה בחמשת המשחקים האחרונים הכוללים רק ניצחון אחד של הכתומים ושלוש תוצאות תיקו.
שוער ראשל''צ, תום אלמדון אמר ל-ONE לקראת המשחק: “מכירים את בני לוד וכמה שהם קשים. אנו נותנים להם את כל הכבוד, אבל באים לעשות את העבודה שלנו על הצד הטוב ביותר ומתכוננים כמו בכל משחק. הליגה הזו מאוד צמודה וקרובה, שני משחקים ואתה למעלה ושני משחקים ואתה למטה. צריך להתקדם ממשחק למשחק לצבור נקודות ולהגיע למטרה שלנו כמה שיותר גבוה". השוער הוותיק המשיך כשהוא מגדיר את השאיפות של הכתומים: “אנחנו צנועים, לא מדברים על עלייה, אבל מעדיפים להגיע כמה שיותר גבוה. אנחנו רחוקים מספיק מכדי לדבר על עלייה לליגת העל. מסתכלים על להיות בפליאוף העליון, זה לא יהיה קל אבל בהחלט ראוי ושווה להגיע אליו. נעשה את העבודה שלנו ונצבור מספיק נקודות כדי שנהיה מרוצים".
מכבי אחי נצרת – הפועל קטמון ירושלים (עילוט, 18:00)
הירוקים מהצפון בתקופה לא טובה וכבר ארבעה משחקים שלא טעמו את טעם הניצחון, גם שתי תוצאות התיקו האחרונות לא שיפרו במעט את מצב של נצרת שיכולה להסתבך במאבקי התחתית אם לא תתעורר. החבורה הצעירה של ג'ימי טורק נחשבת לקבוצת בית טובה ועל כך בונים בנצרת לקראת המפגש מול קטמון.
 |
פרדי דוד וניר רייכמן. מאז שהמאמן הגיע הירושלמים במומנטום על הספסל (משה חרמון) |
|
|
בצד השני, הירושלמים נמצאים במומנטום חיובי כאשר מאז פיטוריו של אסף נימני הם מחזיקים במאזן של שלושה ניצחונות ותיקו מול הרצליה החזקה. התוצאות הטובות הרגיעו את המערכת שבנתה מראש על פליאוף עליון ושחקני הקבוצה אפילו זכו להתפנק ביום כיף בבית מלון כחלק מההכנות למשחק.
בית''ר תל אביב/רמלה – הפועל רמת גן (רמלה, 18:00)
הקבוצה המאוחדת אומנם לא מצליחה לשמור על יציבות, אך החניכים של פטריסיו סייג ממשיכים להפגין אופי ויכולת לא רעה במיוחד כאשר במחזור האחרון חזרו מפיגור 2:0 מול רמה''ש החזקה והשוו את התוצאה. בבית''ר ת''א/רמלה מרוצים מקצב ההתפתחות של השחקנים הצעירים ומקווים כי צבירת הנקודות תימשך עד כדי כך שהקבוצה תברח מהתחתית הסבוכה.
 |
דני גולן. ר´´ג מתאוששת(נעם מורנו) |
|
|
מנגד, האורדונים ממשיכים בהתאוששות אחרי פתיחה חלשה ומחזיקים כבר ברצף של שישה משחקים ללא הפסד. בר''ג מודעים לחשיבות המשחקים מול קבוצות מהחלק התחתון בטבלה כמו בית''ר ת''א/רמלה וכי ניצחון יכול לעלות אותם למקום ה-10. מי שלהט במיוחד באותם שישה משחקים ללא הפסד הוא החלוץ דידייה ברוסו שכבש בהם שבעה שערים.