המצב הקשה שעובר על מכבי נתניה מתואר היטב במכתב ששלח היום (שני) סמנכ"ל הקבוצה, עו"ד רן מנשה, האיש היחיד שנשאר במערכת מבחינה ניהולית אחרי התפטרותו של דורון אוסידון, למרים פיירברג-איכר, ראשת העיר נתניה.
בין השאר כותב עו"ד מנשה לראשת העיר כי: "אין מי שיתווה דרך, בחוסר הוודאות האופף את המועדון. נכון להיום, אין במועדון מנכ"ל, אין יו"ר, אין בעלים ואין מי שיקבע מדיניות ויסביר לאן צופים פני המועדון, לי וליתר עובדי המועדון והשחקנים. נותרתי, בעל כורחי, בודד בראש המערכת, ללא יכולת אמיתית לנהל אותה וללא סמכויות כלשהן, גם פנייתי למנכ"ל העירייה לקבלת הוראות והנחיות ביום 27.3, לא זכתה למענה ענייני".
מנשה תיאר את מה שעובר עליו: "אני נתון לאיומים ולאלימות מצד אוהדים ובעלי אינטרסים. לצערי הרב, הפכתי לכתובת לכל מי שיש לו דרישה כלשהי ממכבי נתניה, בין אם לגיטימית ובין אם לא".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
אוסידון: "אני עוזב את מכבי נתניה"על המצב הכספי של נתניה: "אין בקופת המועדון כסף והיום שוחחה עימי מנהלת המחלקה העסקית בבנק מזרחי שמודאגת מהגבלות החשבון, לאחר ששתי המחאות שמסר המועדון לא כובדו בשל היעדר כיסוי מספיק (אחת מהן למס הכנסה בסכום של מעל 140,000 שקל). כידוע, חשבון בנק אחר של המועדון בבנק דיסקונט, כבר מוגבל, חוששני שחשבון הבנק בבנק מזרחי יוגבל בימים הקרובים, אם לא קודם לכן".
 |
עו"ד רן מנשה. מאיימים עליו בעלי אינטרסים |
|
|
על הספקים: "בנוסף, ספקים רבים מתקשרים אליי ומבקשים לקבל כספם. מאגד אף הודיעו לי היום כי לא ישלחו אוטובוס להסיע את שחקני הקבוצה למשחק בשבת בשל חובות עבר, דבר אשר יגרור עונשים כבדים לקבוצה במוסדות המשמעת של ההתאחדות לכדורגל, נושים פונים אליי ודורשים לדעת האם יזכו לקבל חובם ואם לאו. אם לא די בכך, גם עובדים רבים הודיעו על עזיבה (או כי הם שוקלים עזיבה), בין היתר מאמן הקבוצה ומנהלת החשבונות שכבר עזבו עבודתם במועדון".
מנשה אף מציין כי בגלל שאוסידון עזב, ובקבוצה מורשים לחתום שניים ביחד, אין במכבי נתניה מורשי חתימה ופעילותה מוקפאת.
עוד בפנייתו כתב עו"ד מנשה: "אף על פי שהח"מ לא קיבל שכר חודש פברואר 2016 ולמרות העובדה שכלפי הח"מ מופנים איומים מצד בעלי אינטרסים ואוהדים מוסתים, ואף על פי שעתידו של המועדון לוט בערפל, החליט הח"מ לנסות ולסייע להצלת המועדון. מצב דברים זה, בו אני אמור לפעול, הוא מצב בלתי אפשרי ובלתי אנושי המסב נזקים לכולם כולל לח"מ. משכך, אבקש לקבל בדחיפות תוך 24 שעות ולא יאוחר מיום 29.3, הוראות ברורות ומפורשות כיצד לנהוג ומה לעשות בקשר לניהול המועדון עד להודעה חדשה".