בהפועל תל אביב לא מצליחים לעכל את מה שקורה להם העונה וכל שבוע שעובר, בדיוק שכבר חושבים שלא יכול להיות יותר גרוע, מגיעה הקבוצה של גיא לוי ומציגה עוד תצוגת נפל, בעיקר בחלק הקדמי - ולא מצליחה לכבוש, כפי שעשתה אמש (ראשון) ב-0:0 מול הפועל חיפה.
זו הייתה תוצאה שקבעה עוד שיא שלילי בעונה העגומה של האדומים, שלא כבשו כבר בחמישה (!) משחקי בית רצופים בבלומפילד ושישה בסך הכל העונה, נתון שלא זכור גם לוותיקי האוהדים של המועדון. אגב, בין לבין אירחה הקבוצה בנתניה - וגם שם לא כבשה ב-3:0 של מכבי חיפה.
"אף אחד לא חלם שעונה שהתחילה עם כל כך הרבה ציפיות תהפוך לסיוט כזה", אמרו והוסיפו: "לא חשבנו שנהיה במצב הזה אחרי 17 מחזורים, בטח לא עם המאזן העגום הזה בבית שפעם היה המבצר שלנו". במועדון לא הצליחו להתעלם מה"התהפכות" של הקהל, שעד כה עודד את השחקנים גם לאחר תבוסות משפילות העונה והפעם בחר להגיב למשחק המביש בקריאות בוז צורמות בסיום: "אפשר להבין את הקהל, הם כבר שכחו מה זה לחגוג שער בבלומפילד, אנחנו מתביישים".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time --:-
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
כדור שינה: 0:0 בין הפועל ת"א להפועל חיפה
אמיר כבירי נכנס לפני המשחק לחדר ההלבשה ואמר לשחקנים שהוא מאחל להם הצלחה וכי הוא סומך עליהם שיצליחו להביא את הנקודות, מה שבפועל לא קרה. גורם במועדון דיבר על המהלך של הבעלים, שנוהג לעשות אותו לפני משחקים חשובים: "אנחנו אוהבים את אמיר, יש לו כוונות טובות והוא מנסה לשדר רוגע בתוך סיר לחץ אבל לפעמים נראה שהוא צריך להיות האיש הרע, להפוך את השולחן בחדר ההלבשה כדי שאנשים כאן יתעוררו, אנחנו הולכים לרדת ליגה. זה כבר לא מצחיק".
הבעלים שוחח ארוכות בסיום המשחק עם המנכ"ל ניר ענבר והשניים החליטו לזרז את התהליכים בשדרוג הקבוצה כאשר המטרה היא כי כבר במשחק הבא מול בני יהודה יחתימו ארבעה שחקנים חדשים, ביניהם אביחי ידין ולוטם זינו שכבר עברו את הבדיקות הרפואיות - כאשר אנשי המועדון מתכוונים להאיץ את המגעים גם עם אלון תורג'מן ושלומי ארבייטמן מיד לאחר המשחק בין מכבי חיפה להפועל באר שבע הערב ב-20:55.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
גיא לוי:"הרמה לא טובה"בנוסף, במועדון שוקלים שוב לבדוק את אופציית טוטו תמוז דרך גורמים שיתווכו בין הצדדים, אשר ביניהם שורר נתק מאז שפורסם מצבו הרפואי של החלוץ שמצידו אמר למקורביו כי הוא בריא לחלוטין ויכול לשחק באופן סדיר. לא מן הנמנע שהאדומים יציעו פשרה של חוזה לעונה וחצי לחלוץ עם אופציה להארכה אוטומטית לשנתיים נוספות אם לא יעבור פציעה קשה בתקופה הזו.
הלחץ במועדון גובר והרצון הוא שיהיו לקבוצה שני שחקני התקפה חדשים כבר במשחק הקרוב. "טוטו מאוד אוהב את הפועל ת"א, הוא קצת פגוע, אבל אפשר לגשר על הפערים, בהפועל יודעים את הטלפון שלו", אמרו בסביבתו של השחקן. גיא לוי אגב, העביר מסר לאנשי הקבוצה כי הוא מאוד מעוניין לראות את תמוז מצטרף ולא הסתיר את אכזבתו מכך שהחלוץ המוכח לא הגיע בסופו של דבר לחודורוב.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
צפו באוהדי הפועל ממתינים לרייכרט"צריך לשנות את הקבוצה מן הקצה אל הקצה", הודה גיא לוי שהבטיח: "אחרי ינואר תראו קבוצה הרבה יותר טובה". בקרב אנשי המועדון העידו כי כבירי "גמר עם המשחקים" אחרי ה-0:0 ומתכוון להרים את הכפפה בנוגע לרכש כך שלאחר השבועיים הקרובים לאיש כבר לא יהיו תירוצים במועדון ושחקנים שאיכזבו ימצאו את עצמם בחוץ עוד לפני תום מועד ההעברות בתחילת פברואר.
בהפועל היה גם מי שהעביר ביקורת קשה מאוד על לוי ועל אמירתו: "אני לא בניתי את הקבוצה הזו בלי חלוצים". בקבוצה אמרו: "זו יריקה בפנים של המעסיקים שלו שכן בנו את הקבוצה וכמובן של החלוצים שלו, שיש לו שלושה כאלה בסגל. עובדה שעם וואליד באדיר הקבוצה כבשה. שלא יזרוק כאן אחריות על אנשים, זה לא מכובד".
בהפועל יש אכזבה ממספר רב של שחקנים כאשר לא מן הנמנע שחלקם יקבלו שחרור כבר בימים הקרובים. שמואל שיימן, שחזר להרכב ולא סיפק פעולה חיובית אחת לכל אורך 90 הדקות, שוב ספג ביקורת: "סכנין רוצה אותו במקום ז'אורז'יניו? קדימה, זה רק יעשה טוב לשני הצדדים", אמרו במועדון. איסומאילה לינגאנה, דודו ביטון ושיימן עשויים להיות אלה שימצאו את עצמם בחוץ לפני כולם.
![גיא לוי. ממה הוא פוחד שאלו בסגל (איתי כהן) גיא לוי. ממה הוא פוחד שאלו בסגל (איתי כהן)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1227148.jpg) |
גיא לוי. ממה הוא פוחד שאלו בסגל (איתי כהן) |
|
|
גם מגיא לוי לא נחסכה ביקורת, בעיקר על החילוף שעשה כשהכניס את קלאודיו בומבה במקום עומרי אלטמן, שהיה בין היחידים שניסה לעשות משהו חיובי בחלק הקדמי ולא בחר להוציא את אחד מהקשרים האחוריים. "לא כל יום תגיע לכאן קבוצה חלשה כמו הפועל חיפה, זו הייתה ההזדמנות שלנו לנצח, אפילו הם עלו כאן אצלנו בבית עם שלושה חלוצים. לא ברור ממה גיא מפחד", אמר אחד השחקנים.
סיראז' נסאר , אחד מנקודות האור בחלק הקדמי של הקבוצה, דיבר לאחר המשחק: "לא שיחקנו טוב, אנחנו מודעים לזה. קשה לנו ולא הולך כמו שאנחנו רוצים, אנחנו מנסים בכל הכוח, חייבים להוציא נקודות במשחקים הקרובים כדי לסיים את כל הבלאגן הזה. אנחנו עובדים המון על הסיומת, אני מאמין שהגול יבוא וננצח ויהיה בסדר וכולם יהיו רגועים. כל נקודה היא חשובה, ברור שאנחנו לא רוצים לצאת מבלומפילד עם נקודה, כמעט נעקצנו כאן כשיצאנו יותר מדי קדימה אז ברור שחושבים גם הגנה, אנחנו נתקוף וניזום יותר וננצח עוד משחקים בבלומפילד. אנחנו נילחם עד סוף העונה".
![בן רייכרט. מבין את האכזבה ביציעים (איתי כהן) בן רייכרט. מבין את האכזבה ביציעים (איתי כהן)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1227126.jpg) |
בן רייכרט. מבין את האכזבה ביציעים (איתי כהן) |
|
|
בן רייכרט דיבר גם הוא על המשחק, שבאופן יחסי היה אחד הטובים שלו העונה: "אני חושב קבוצתי ולא מעניין אותי אם היה לי משחק טוב. קשה מאוד לשמוע את האוהדים בחוץ, זה כואב, בתור אחד שחווה את זה פעם גם מהיציע. כואב לי עליהם, שאנחנו לא מצליחים להביא להם תוצאות. כל מי שקיבל את החולצה של הפועל ת"א צריך להוכיח שמגיע לו, חייבים להביא תוצאות".
עוד הסביר הקשר: "אנחנו לא מספקים את הסחורה. לא קל לי בכלל גם באופן אישי שאני לא מצליח לספק את הסחורה ואני מקווה שאצליח להפיק מעצמי יותר כדי שכל הקבוצה תשחק יותר טוב. זה לא סוד, אני לא אשקר ואגיד שאנחנו רצים לפלייאוף העליון, אם נגזר עלינו להילחם עד הסוף, נעשה את זה כמו שצריך".