זה לא היה אחד מאותם משחקי דרבי שהפועל תל אביב תרצה לזכור. ב-60 הדקות הראשונות של המשחק נראה היה שחניכיו של סזאר מנדיונדו עוד יכולים לתת פייט למכבי תל אביב ואף הוליכו משער של עיאד אבו עביד, אך לבסוף, הם נכנעו 3:1 לאלופה.
בהפועל ניסו לשדר אופטימיות בסיום המשחק ולא נראה שמישהו לקח את ההפסד יותר מדי קשה, כשהדגש בקרב האדומים היה על כך שמדובר בקבוצה חדשה שעוד צריכה להתחבר וכי השד מן העבר השני לא נורא כל כך. "נכון שמכבי שיחקה תחילה עם הרכב חסר, אבל גם אנחנו היינו עם ההרכב המשני שלנו", אמרו במועדון, "לאט לאט הפערים יקטנו. הקבוצה הזו צריכה זמן כדי להתגבש, אבל לליגה היא תגיע מוכנה וחזקה יותר".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
בן חיים מדהים את הדרבי, 1:3 למכביבלם הקבוצה, עיאד אבו עביד, שכבש את השער היחיד של האדומים במשחק, התייחס להפסד: "אני מאוד מאוכזב, אבל יש נקודות לאופטימיות. ממוצע הגילאים היה 22, היו חסרים לנו חמישה שחקנים, אנחנו נמשיך לעבוד קשה והמבט קדימה. אני חושב שאחרי ה-0:1 דווקא עמדנו טוב, ניסינו ללחוץ ואפילו הגענו למצב או שניים, אחר כך אדי נפצע וספגנו שער, וחבל".
"השער שכבשתי עשה לי טוב על הלב, אבל ההפסד שבר אותנו. אנחנו ממשיכים הלאה, נעבוד קשה ותראו לקראת הליגה שתהיה לנו קבוצה מאוד חזקה, רעבה, שכל אחד נותן את ה-100 אחוז שלו. אל תשכחו שזה משחק ראשון שלנו, של מכבי אולי זה המשחק החמישים שלה. אני מאמין שבדרבי הבא תראו קבוצה אחרת לגמרי, יותר מאומנת. הקהל יהיה גאה בקבוצה. אני חושב שנמצא פתרון לערן זהבי עד הדרבי הבא, הוא שחקן טוב ואיכותי, אבל אנחנו מתעסקים קודם כל בעצמינו".
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
יוקאנוביץ׳: תלויים בזהבי, צריך רכשמוחמד אבו אל היג'א, שפתח בעמדה קדמית הפעם, אמר בסיום: "מתחילת המשחק עבדנו מאוד קשה, עד שאדי יצא עמדנו עם מכבי שווה בשווה. אין מה לעשות, זה לא קל. מכבי קבוצה חזקה, וגם אנחנו. היו חסרים לנו שחקנים משמעותיים, אנחנו קבוצה צעירה מאוד, אני מקווה שיהיה טוב. כל שבוע השנה נבוא לתת את המאה אחוז, אנחנו הפועל תל אביב".
בתוך כך, בקבוצה מאמינים כי הפציעות של קלאודיו בומבה ואדי גוטליב לא חמורות וכי כבר בשבוע הבא הם יחזרו לפעילות. גוטליב מתח את שריר הירך האחורי ואילו בומבה נחת לא טוב על הגב והדאיג מאוד את אנשי המועדון, שלאחר הטיפול שקיבל הקשר העריכו כי לא תידרש מנוחה ארוכה מדי עבורו.
בקבוצה שמחו לבשר על החתמתו של הקשר ליביו אנטאל, שמהווה תוספת כוח משמעותית לסגל של מנדיונדו ויהיה הזר החמישי של האדומים. בהפועל החמיאו: "לא סתם התעקשנו עליו. כולם ראו בשנה שעברה את האיכויות שלו. ליביו רצה מאוד לבוא להפועל ואנחנו מאמינים שהוא ישדרג אותנו מהבחינה ההתקפית".
 |
אבו עביד תופס את הראש (יניב גונן) |
|
|
מי שבלט בחסרונו על הספסל של האדומים היה עוזר המאמן וואליד באדיר, שלא עבר בבקרה ונאלץ לצפות במשחק מהיציע. בקבוצה הבהירו שמדובר בעניין טכני בלבד שייפתר במהלך השבוע וכבר במשחק הבא וואליד יהיה על הספסל לצדו של מנדיונדו.
בסיום הדרבי היו מהומות גדולות ביציעים, ובהפועל לא נותרו אדישים לכך. "אנחנו לא מעודדים אלימות בשום צורה שהיא, אבל מוזר שאף אחד לא מדבר על זה שטל בן חיים התגרה בקהל. כבשת שער יפה, אין בעיה, לך תחגוג עם הקהל שלך. כבר היו מקרים חמורים בגלל התגרויות בקהלים, זה חוסר אחריות מה שהוא עשה. הקהל היה צריך לנהוג באיפוק, אבל גם בן חיים לא היה צריך לנהוג כפי שנהג", ציין גורם בקבוצה.
החלוץ דודו ביטון והקשר איסומעילה לינגאנה, שנעדרו מהדרבי בגלל פציעות, יזכו למנוחה וישובו לאימונים בהדרגה במהלך השבוע. בנוסף, בקבוצה ינסו השבוע לזרז את הגעת השחרור הבינלאומי של הקפטן מיחאי פינטילי, כשבמקרה שקבוצתו הסעודית לא תשחרר, האדומים מתכננים לפנות למוסדות פיפ"א.