חלוץ מכבי חיפה, איתי שכטר, הגיע היום (רביעי) למשרדי ההתאחדות לכדורגל ועמד לדין בעקבות הרחקתו במשחק גביע הטוטו מול מכבי פתח תקווה בסעיף האישום "התנהגות בלתי הולמת". השחקן הגיע לבית הדין מלווה בדובר הקבוצה, דודו בזק, אך גם דבריו לא עזרו והוא ספג עונש כבד, ארבעה משחקים בחוץ.
יש לציין כי מכיוון שמדובר בכרטיס אדום שני שסופג שכטר העונה, העונש האוטומטי המוטל עליו הוא הרחקה משני משחקים. כלומר, בית הדין החליט להוסיף לעונש זה שני משחקים נוספים, כאשר השחקן כבר החסיר משחק אחד, בדרבי מול הפועל חיפה. במכבי חיפה הגיבו בזעם על ההחלטה וטוענים כי "העונש לא מידתי".
 |
איתי שכטר ודודו בזק בבית הדין (נעם מורנו) |
|
|
על פי כתב האישום, שכטר דחף שחקן בשתי ידיים ועל כך קיבל צהוב, כשלאחר מכן צעק לשופט "יאללה נראה אותך גבר תוציא צהוב". שכטר טען בדיון כי מעולם לא היה בהתאחדות ולהגנתו אמר: "שחקן מכבי פ"ת נפצע ומשך את הזמן, אני ניסיתי לזרז אותו על ידי דחיפה בגב. השופט הוציא לי צהוב, רצתי אחורה ואמרתי לו 'תוציא צהוב, תוציא צהוב'. לא אמרתי את המילה גבר. לא רואה כאן משהו גרנדיוזי, לא קללה, לא יריקה. אני לא נוהג להשתמש במילה גבר. אני עשר שנים בכדורגל - שמעתי דברים הרבה יותר גרועים מזה. השופט היה יכול גם להזהיר אותי".
הדובר, דודו בזק, הוסיף: "התובע רואה את זה כהתנהגות לא ראויה ולא העלבה וזה כבר טוב. איתי שכטר לא פגע לשופט באוטוריטה. מכבי חיפה מכבדת את הנושא השיפוטי: לא נכנסים לחדר ההלבשה, איתמר או יענקל'ה לא השמיעו מילה. איתי שכטר ספג אדום בקרית שמונה ומצלמות הטלויזיה הראו שהוא לא ראוי ליותר מצהוב. בגלל ההרחקה האחרונה הוא לא משחק חמישה משחקים ולא היה דבר כזה עוד".
 |
איתי שכטר בבית הדין (נעם מורנו) |
|
|
הדיין, נועם לובין, ענה לשכטר: "אל תהיה תלוי בשופטים, אתה לא יודע איך שופט ייקח את הדברים שלך. תסכים איתי שזאת הרחקה מיותרת. אני מאד מעריך את זה שהודית שדחפת את השחקן אבל גם זה לא לעניין. אתה לא מנהל את המשחק. תתמקד בכדורגל! אתה שחקן כישרוני תשקיע בכדורגל יש לך עתיד מבטיח".
בפסק הדין כתב הדיין כי הוא אינו מקבל את עמדת הנאשם והעביר ביקורת על כך ש"השחקן לא הביע חרטה, לא התנצל על מעשיו והוא רואה בדברים שאמר לגיטימיים למהלכו של המשחק". עוד ביקר הדיין את דבריו של שכטר כי הרחקתו אכן הייתה מיותרת אך כי גם השופט בוודאי מתחרט עליה.
חבשי חתם לארבע שנים במועדון
בתוך כך,עאיד חבשי האריך את חוזהו במכבי חיפה לארבע שנים, זאת לאחר שהגיע בשעות הצהריים למשרדי המועדון וחתם באופן רשמי באמצעות סוכנו עו"ד שחר גרינברג. מיד לאחר החתימה, התראיין הבלם לאתר הקבוצה ואמר: "מאושר שזכיתי לחתום במועדון בו גדלתי. מבחינתי היה לי ברור שאני מעוניין להמשיך במכבי חיפה. אני מודה לקברניטי המועדון על האמון שנתנו בי ואעשה הכל על מנת להשיב במגרש".
 |
עאיד חבשי חותם על החוזה (האתר הרשמי של מכבי חיפה) |
|
|
האווירה במועדון מצוינת בזכות שלושת הניצחונות האחרונים בליגה. ההחלטה להחתים את נטע לביא לארבע שנים מעידה על המגמה של השנים הקרובות, בה שחקנים צעירים שמוכחים את עצמם יישארו בקבוצה. מסתמן שהשתלבותו של לביא וחזרתם הצפויה של אופיר קריאף וקובי מויאל מהפציעות, תסלול את דרכם של אביחי ידין ועטאא ג'אבר אל מחוץ לסגל הקבוצה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
דרבי העונה: 2:4 למכבי חיפה על הפועל חיפההירוקים קיבלו היום חופש מאימונים ומחר התבקשו להגיע לאימון בשעה 15:00, שעה חופפת למשחק הליגה בבלומפילד מול בני יהודה בשבת. ההוראות שניתנו לשחקנים הן להתנהל כאילו שמדובר בהכנות למשחק ליגה לכל דבר ויהיה עליהם להקפיד לאכול ולהתכונן כראוי לאימון.