יום חמישי, 13.03.2025 שעה 15:49
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
 פלייאוף עליון 
5818-5226הפועל ב"ש1
5727-5626מכבי ת"א2
4732-5426מכבי חיפה3
4634-4826בית"ר ירושלים4
4131-3926הפועל חיפה5
3736-3826מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
3437-2726עירוני ק"ש1
3135-2726מכבי בני ריינה2
3035-3226הפועל ירושלים3
2736-2026עירוני טבריה4
2443-2126מכבי פ"ת5
2337-1926בני סכנין6
2248-3526מ.ס אשדוד7
2041-2226הפועל חדרה8

הגיבור שכן שרים לו: ההשפעה של גל אלברמן

התמונה בצ'מפיונס שפגעה בו, המחמאות מפאקו וההצגה כבלם בגמר ההיסטורי. מכבי מאוהבת במס' 6 שלה ולא מוותרת עליו. עכשיו הוא רוצה עוד גביע

|
סה חוגג עם אלברמן. הבורג המרכזי (יניב גונן)
סה חוגג עם אלברמן. הבורג המרכזי (יניב גונן)

יום ראשון האחרון, ובמכבי תל אביב הייתה דאגה גדולה. זה קרה עוד לפני שריקת הסיום לתיקו המאופס בסמי עופר. במהלך המחצית הראשונה גל אלברמן נכנס לתיקול עם רומאריו פירס, וספג מכה חזקה מאוד בברכו. ברק יצחקי ועדן בן בסט התנפלו על השופט הרביעי, כל הספסל קם והשחקנים נזעקו למקום בזמן שמספר 6 בצהוב נאנק מכאבים ולא הפסיק לסמן לעבר הספסל הצהוב כי הוא במצוקה.

"המכה הייתה חזקה, אבל אנחנו מכירים את גל, הוא לא שחקן שמגיב ככה, אפילו לא לתיקולים חזקים יותר. היינו בהיסטריה שקרה לו משהו", משחזר אחד משחקני הקבוצה. כמה דקות לאחר מכן, אלברמן שב לשחק והוחלף רק לקראת הסיום על ידי שלומי אזולאי. הצהובים נשמו לרווחה. ולא סתם. עוד מעט ימלאו 365 ימים לאחת מההצגות הגדולות בקריירה של הקשר בן ה-33, דווקא זו שאולי הכי פחות זוקפים לשמו.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
מכבי מפרקת את ב"ש וזוכה בגביע!!!

שחקנים כמו גל אלברמן נקראים "הגיבורים שלא שרים להם", באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב, אבל במקרה של הקשר הוותיק, ההפך הוא הנכון. הקהל מעריך אותו, השחקנים מספרים על דמות מפתח בחדר ההלבשה, ג'ורדי קרויף מאוהב בו וגם אנשי המועדון לא יכולים להגיד ולו מילה רעה אחת עליו. ואלברמן, כיאה לסיום עונה הכוללת עוד חמישה מחזורי ליגה, אך קודם לכן חצי גמר גביע קריטי מול בני סכנין, מסומן כבורג המשמעותי ביותר בקבוצה. ואולי כאן נכנס לפעולה אותו ביטוי - "הגיבור שלא שרים לו". 

"זה יישמע מוזר, אבל תסתכלו על ההרכב של מכבי ת"א בארבע השנים האחרונות. זה גל אלברמן ועוד עשרה. אין עוררין לגבי הצורך בו. פאולו סוזה היה מחליף אותו ועושה רוטציות, פאקו הוריד אותו כמה פעמים לספסל, אבל ברגע האמת, כולם חזרו אליו. כולם הלכו איתו. הוא המנוע כבר ארבע שנים. הוא השחקן הראשון לקבל את הכדור מההגנה, הוא החוליה החשובה במערך בלא מעט משחקים. אחרי העונה של אוסקר אמרו שזה גל וראדי, אבל זה הרבה יותר גל", הסביר השבוע גורם במועדון הצהוב. 

ההצגה, עליה כתבנו רק לפני שתי פסקאות, היא כמובן גמר גביע המדינה נגד הפועל באר שבע, שעזר למועדון הצהוב להשלים את העונה הגדולה בתולדותיו עם טרבל היסטורי אשתקד. מכבי ת"א הגיעה לסמי עופר עם אליפות ועם גביע הטוטו, אך גם עם רשימת חיסורים ארוכה שיכולה להרכיב הרכב שלם. בשל המצוקה, בעיקר בעמדת הבלמים, אלברמן הוצב כתחנה אחרונה לפני חואן פאבלו.

פאקו ואלברמן. &qout;מסצ´ראנו של מכבי ת&qout;א&qout;  (משה חרמון)
פאקו ואלברמן. "מסצ´ראנו של מכבי ת"א" (משה חרמון)
 

מולו עמדו חלוצים איכותיים וחלק התקפי מאיים. אליניב ברדה, מאור בוזגלו, מאור מליקסון, שלומי ארבייטמן, ועוד כמה שחקנים שגרמו לאוהדי מכבי ת"א להחסיר פעימה ולא להבין מאיפה זה יכול לבוא להם, אך אלברמן היה החומה הבצורה. השחקן האחרון. "מסצ'ראנו של מכבי ת"א", כפי שכינה אותו פאקו אייסטרן. אחד שקצת מכיר את מסצ'ראנו. 

כשהתפזר הקונפטי ומסך העשן, והצהובים עברו לחגוג טרבל עם החברים והמשפחות, פאקו אייסטרן התייצב בעמדת הראיונות. באותו המשחק היו ראדה פריצה עם שלושער ושני בישולים, דור מיכה עם שלושה בישולים, ערן זהבי, יואב זיו ומהראן ראדי, אך הבאסקי סימן לעצמו מצטיין אחד לצד כל אלה. מספר 6 בצהוב. הוא היה הגיבור של פאקו ואחד האנשים המרכזיים מאחורי הטרבל. 

בתחילת העונה הנוכחית עוד היו ספקות האם אלברמן יכול לסחוב עונה נוספת את הקבוצה על גבו. בגיל 32, כיום כבר 33, הוא הוכיח כי החששות האלה היו מיותרים לחלוטין. בליגת האלופות זה בלט יותר מכול, הוא אולי השחקן היחיד שאפשר היה לציין לחיוב בכל אחד מהמשחקים. את ההתאמות מאותה הדחה מול פ.צ. באזל בעונה של פאולו סוזה, אלברמן עשה היטב. למד, הפיק לקחים, הגיע חד יותר, משודרג ולוחמני. 

גל אלברמן. אבא של השחקנים (יניב גונן)
גל אלברמן. אבא של השחקנים (יניב גונן)
 

אלא שדווקא אז, התרחש אחד הרגעים שפגע בו יותר מכול. בסיום המשחק מול דינמו קייב בסמי עופר במחזור השני של שלב הבתים, יצא אלברמן אל עמדת הראיונות כאשר הוא נועל כפכפים. אלברמן התנצל בפני כלי התקשורת, "יצאו לי יבלות ושלפוחיות בגלל המשחק, אני מצטער שאני בכפכפים". הקשר בקושי הצליח לדרוך על רגליו, אך זה לא הפריע לתמונה שלו להתפרסם ברשת ולגרור מגוון תגובות לועגות כגון "כך נראה השחקן הישראלי בצ'מפיונס". 

"אתה רואה את התמונה הזאת, את התגובה, ואתה יודע מה גל עשה הרגע, וכמה הוא רץ, וכמה הוא רץ עוד בקיץ, וכמה שזה כן משפיע על השחקן והתמונה הזאת והכיתוב שהוצמד לה הוא כל כך לא גל אלברמן. גל אלברמן הוא ממש לא השחקן הישראלי הטיפוסי. האופי שלו הוא כל-כך שונה, ממש לא הסטיגמה שאוהבים להדביק לשחקנים, וזה פשוט הטריף וזה גם פגע, אבל היכולת שלו בצ'מפיונס הראתה לכל אותם חוכמולוגים בדיוק מיהו גל אלברמן", נזכרו במכבי ת"א. 

והיכולת הזו באה עמו גם לליגה, אך היה לה מחיר. אלברמן לא הולך ונהיה צעיר יותר, והוא לקח החלטה אמיצה. לפרוש מנבחרת ישראל אחרי שלוש שנים בהן לא זומן. כפי שצפה מראש, דווקא אחרי שפרש, לפתע החלו לצאת להם הלכלוכים לעברו ואותן ידיעות לפיהן "היה אמור לקבל זימון מאלי גוטמן". במכבי ת"א כעסו על היחס מצד אנשי נבחרת ישראל וטענו כי מדובר בידיעות "מוזמנות" לכאורה.

אלי גוטמן. אלברמן לא עמד לרשותו (אחמד מוררה)
אלי גוטמן. אלברמן לא עמד לרשותו (אחמד מוררה)
 

אלברמן ידע בדיוק לאן הוא הולך. "הוא הבין שיגיעו הלכלוכים ושיתקפו אותו, אבל הוא מקצוען, והוא שחקן שחי את הגוף שלו ויודע בדיוק מה הוא צריך לעשות, ולאורך כל הקריירה שלו הוא הלך עם הראש לא פחות מאשר עם הלב, ועם מה שהגוף שלו אמר. הסתכלו עליו מוזר כשיצא לטנריפה, והסתכלו עליו מוזר עם המעבר לבית"ר ועם המעבר למנשנגלדבאך, אבל גם עם החזרה למכבי ת"א. ובכל פעם הוא הוכיח שהבחירה שביצע הייתה נכונה", מספרים במכבי ת"א. 

כדי להבין מיהו גל אלברמן, לא צריך להסתכל רק על הדשא. טלפון לכל אחד מהשחקנים ששיתף עמו פעולה יספר את הסיפור. גם אלי דסה ושלומי אזולאי יכולים לספר את הסיפור היטב. "כשמגיעים שחקנים חדשים למכבי ת"א, לא המועדון הכי קל בעולם, ובחדר הלבשה יושבים שחקנים כמו גל, וכמו יואב זיו, וכמו ברק יצחקי וערן זהבי, הרבה יותר קל להם להשתלב ולהתחבר. גל, כמו יואב, הוא סוג של אבא בתוך חדר ההלבשה. החשיבות שלו היא ממש לא רק על הדשא. היא גם מול השחקנים, ואנחנו מזכירים לכם שגל איבד השנה קפטן (שרן ייני, ר.א)". 

אולם כל אלה לא מצליחים להסביר ולו בקמצוץ את מה שקורה לקשר העונה. דווקא בגילו המתקדם, אלברמן נמצא בעיצומה של אחת מהעונות הטובות בחייו, בטח מבחינת ההשפעה על הנעשה בכר הדשא, ובטח מבחינת הנראות שלו כלפי חוץ. "אלברמן היה, בין אם קיבל או לא קיבל את התואר הזה, הקשר הטוב ביותר בליגת העל בשלוש העונות האחרונות וכך צריך להיות גם העונה, אולי יותר מכל עונה קודמת", אומרים חבריו במכבי ת"א, ובבד בבד נזכרים בכך שהוא בין השרידים האחרונים לאותה קבוצת "גלקטיקוס" שנבנתה לה ב-2010.

גל אלברמן. השריד האחרון לגלקטיקוס (רדאד ג´בארה)
גל אלברמן. השריד האחרון לגלקטיקוס (רדאד ג´בארה)
 

שש שנים עברו מאז, ואלברמן, שבשנתו השנייה יובש ביציע על ידי מוטי איווניר, הפך מיד לאחר מכן לנכס צאן ברזל בקריית שלום. היום, למרות ששחקנים צעירים ומוכשרים (שעשויים להתפתח ולהיות טובים בעתיד) נמנים על הסגל הצהוב, אף אחד במכבי ת"א לא מוכן בכלל לחשוב על תסריט לפיו המוהיקני האחרון של קיץ 2010 יחזור לספסל או ליציע.

היום אין אחד במכבי ת"א שלא מודע לחשיבות של גל אלברמן על כר הדשא ובחדר ההלבשה. היום, יותר מתמיד, מכבי ת"א צריכה את מספר 6 בצהוב בשיאו. כדי שחצי גמר הגביע יהפוך לגמר, ושהמאבק על האליפות הרביעית ברציפות יהפוך לאחת כזו.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןהופעת ענק של מאור בוזגלו בתור אבא גנוב
הופעת ענק של מאור בוזגלו בתור אבא גנוב
נגןאף אחד לא ציפה שזה מה שיקרה לאוהד ביציע
אף אחד לא ציפה שזה מה שיקרה לאוהד ביציע
נגןמביך: וונדה נארה פרסמה תמונות עירום שלה ומחקה
מביך: וונדה פרסמה בטעות תמונות עירום שלה
נגןפאטצ'י מצלם את החופה המרגשת של דור פרץ
פאטצ'י מצלם את החופה המרגשת של דור פרץ
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */