מערכת ONE
|

המועמדים לאימון נבחרת ישראל. מי הכי ראוי?
ועדת האיתור של ההתאחדות הכדורגל סימנה אתמול חמישה מועמדים סופיים לאימון נבחרת ישראל: אלישע לוי, גיא לוזון, אלי אוחנה, רן בן שמעון וניר קלינגר יוזמנו לראיונות עם חברי הוועדה. עידן אלי גוטמן הסתיים באכזבה גדולה, קמפיין מוקדמות המונדיאל (ספרד ואיטליה, זוכרים?) כבר מעבר לפינה, וכעת נזכרו בהתאחדות שהגיע הזמן לבחור מחליף. הכנו לכם כמה הסברים ומעניין אותנו לדעת - במי הייתם בוחרים?
למה אלישע לוי? כי הגיע זמנו. הוא בן 58, אחרי שנים מוצלחות עם תארים במכבי חיפה וריצה עם הפועל באר שבע בצמרת ואפשר להגיד ש"מגיע לו". הוא עבר את כל התהליך מלמטה עד למעלה, הוא האיש הכי נחמד בכדורגל הישראלי ועבד עם לא מעט משחקני הנבחרת. חוץ מזה, מכירים מישהו שיכול להגיד מילה רעה על אופיו של אלישע? למה לא? כי כבר היינו בדיוק באותו הסרט עם דרור קשטן ואלי גוטמן ונחמדות היא לא תכונה נדרשת ממאמן נבחרת.
 |
אלישע לוי (רדאד ג´בארה) |
|
|
למה גיא לוזון? כי הוא מוטיבטור מטורף שלא סופר אף אחד. לוזון נלחם כל הקריירה בייחוס המשפחתי, אבל אחרי שהגיע עד סטנדרד ליאז' וצ'רלטון, כבר מזמן לא רואים בו כאחיין של. את הנבחרת הצעירה הוא לקח ביורו הביתי להישג לא רע של ארבע נקודות, הוא חד, בוטה, מעניין, מודרני, ובעיקר הוא עבד עם הצעירים של הנבחרת. למה לא? כי אין לו ביד קבלות של ממש וחוץ מזה, הוא עוד צעיר והזמן שלו יגיע.
 |
גיא לוזון (מערכת ONE) |
|
|
למה אלי אוחנה? כי הוא היה שחקן עבר אגדי בנבחרת. להבדיל מרוב המועמדים האחרים, אוחנה מבין את המשמעות של להיות כוכב בנבחרת ישראל. הוא פיגורה, הוא היה שותף לקמפיינים מוצלחים והוא שונה מהטיפוסים שהובילו את הנבחרת לאחרונה. במדינות אחרות בעולם, אנשים כמוהו מקבלים את הנבחרת גם בלי ניסיון. למה לא? רצף ארוך של אי הצלחות במועדונים והצלחות לסירוגין בנבחרת הנוער.
 |
אלי אוחנה (רדאד ג´בארה) |
|
|
למה רן בן שמעון? כי הוא מבין אנדרדוג. נבחרת ישראל היא האנדרדוג המושלם, גם מבחינת יחסי הכוחות מול רוב הנבחרות ביבשת וגם בעיני הציבור כולו שהתרגל לאכזבות. בן שמעון הוא מוטיבטור, הוא יודע לדבר ללב של השחקנים ומבין מספיק טוב את המשמעות של לבוא קטנים ולשחק על תוצאה גם אם הציבור מצפה ממך למפגן כוח. למה לא? כי הוא קרס שוב ושוב תחת משרות מלחיצות והנבחרת היא המשרה הכי מלחיצה בכדורגל הישראלי.
 |
רן בן שמעון (אורן בן חקון) |
|
|
למה ניר קלינגר? כי זה יכול להיות שינוי מרענן. בדומה לאוחנה, גם קלינגר עבר קילומטרז' ארוך כקפטן נבחרת ומכיר את כל הסיטואציה מבפנים. אם מאמני ליגה טובים לא הצליחו ומאמנים זרים לא הותירו רושם, אולי הנבחרת צריכה מישהו שהיה חלק ממנה. ובניגוד לאוחנה, לקלינגר יש תארים. למה לא? כי יש לו גם הרבה כישלונות, כי הקריירה שלו בנסיגה ואין מצב שמינוי כזה יתקבל בהבנה.
 |
ניר קלינגר |
|
|