מערכת ONE
|

ניידת משטרה (יניב גונן)
לא בכל יום מרהיב אדם עוז ומגיש תביעה בגין עסקת סמים כושלת, אבל זה בדיוק מה שעשה שחקן נבחרת ישראל לשעבר בכדורגל, כך מפרסם מחר המקומון "ידיעות תל אביב-יפו" מרשת "ידיעות תקשורת".
מהתביעה, שהוגשה בשבוע שעבר לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, עולה כי באוגוסט האחרון ישב הכדורגלן, שבעברו יש שש הופעות במדי הנבחרת בין השנים 1990-92, בדוכן פלאפל במרכז העיר. בסמוך אליו התיישב אדם זר, תושב רמת גן, שהחל לשוחח איתו. לטענת הכדורגלן, האדם שהתיישב לצידו זיהה אותו ממגרשי הכדורגל מהתקופה שבה כיכב על כר הדשא.
"בהמשך הוא שאל אותי אם אני רוצה לקנות סמים", כתב בתביעתו הכדורגלן לשעבר שפרש ממשחק לפני מספר שנים. "אמרתי לו שאינני מעשן סמים, אבל אני צריך גראס רפואי. הוא אמר לי שיש לו".
 |
בית משפט השלום בתל אביב (רדאד ג´בארה) |
|
|
בתביעה מתאר הכדורגלן כי לפני מספר שנים הוא עבר תאונת דרכים, נפצע ונקבעו לו אחוזי נכות על ידי הביטוח הלאומי. "לשיכוך כאבים לקחתי קנביס רפואי", הוא מתאר בתביעתו. "עקב ההנחיות החדשות היה לי קושי להשיג קנביס. אמרתי לאדם שיש לי כסף בבית והוא הציע שניגש לדירה ונבצע את העסקה". השניים עלו לדירת הכדורגלן ביפו. על פי התביעה השחקן הוציא חבילה של דולרים והניח על השולחן. "האיש ספר במהירות את שטרות הכסף, קם והלך. הוא אמר שיביא את הסם. כשראיתי את הדולרים שנשארו על השולחן הבנתי שהוא לקח יותר כסף ממה שמגיע לו ורצתי אחריו".
הכדורגלן, כפי שמתואר בתביעה, החל לרדוף אחר סוחר הסמים שברח עם כספו. "בדרך פגשתי שוטר", הוא מתאר בתביעה. "אמרתי לו 'בוא תעזור לי, מישהו לקח לי כסף'. תפסתי את האדם. היו עליו 4,000 דולר שהוא לקח ממני". הכדורגלן מספר כי ביקש את כספו בחזרה, אולם השוטר שעצר את החשוד החרים את השטרות. בחודש ספטמבר פנה סוחר הסמים לבית המשפט וביקש להורות למשטרה להשיב לו את הכסף. הכדורגלן התנגד לכך וטען שמדובר בכספו.
 |
שוטרים. נתקלו במקרה מפתיע (אחמד מוררה) |
|
|
במהלך הדיון טען נציג המשטרה: "הכדורגלן נתפס עם אדם נוסף וטען כי נתן לאותו אדם 3,800 דולר לצורך קניית סם. האדם הנוסף הכחיש כי קיבל כסף עבור סמים ומסר כי מדובר בחוב של הכדורגלן אליו. התיק נגנז. למשטרה אין מניעה להחזיר את הכסף למי מהצדדים".
השופטת שדנה בתיק קבעה כי יש להחזיר את הכסף למי שנחשד בסחר. הכדורגלן מחה על ההחלטה והשופטת יעצה לו להגיש תביעה בנושא. "אם לטענתו הזמנתי אותו כדי לשלם חוב ישן מדוע שארדוף אחריו ברחוב ואמציא סיפור על עסקת סמים?", תוהה הכדורגלן בתביעתו שבה הוא דורש להשיב לו 16 אלף שקל. טרם הוגש כתב הגנה.
הסיפור המלא מחר ב"ידיעות תל אביב יפו".