תגידו מזל טוב למכבי פתח תקווה, שעלתה הערב (רביעי) לגמר גביע הטוטו אחרי ניצחון משכנע 0:2 על בית"ר ירושלים באצטדיון בנתניה, זאת במסגרת חצי הגמר.
המשחק נפתח בקצב מהיר, כששתי הקבוצות תקפו וחיפשו את השער. כבר בדקה ה-12 גיא מלמד ניסה את מזלו מרחוק, אך הכדור שלו חמק סמוך לשער של בוריס קליימן. מנגד, איתמר ניצן סיפק עצירה נהדרת אחרי נגיחה של ניסו קפילוטו. השחקנים של בן שמעון המשיכו ללחוץ וגם הצליחו למצוא את הרשת. דור חוגי קיבל כדור ארוך ובמסירה גאונית מצא את גידי קניוק, שלבד מול קליימן לא התבלבל וגלגל לרשת בדקה ה-32.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מכבי פ"ת מנצחת את בית"ר 0:2 ועולה לגמר המחצית השנייה נפתחה כשדראפיץ' זרק את כל הכלים ההתקפיים שלו למגרש, כשהכניס את עומר אצילי ודובב גבאי למערכה במטרה למצוא את השוויון. בית"ר הלכה קדימה, הפקירה מעט את ההגנה וגם נענשה על כך. דן איינבינדר איבד כדור במרכז המגרש ליובל יעקובוביץ', שהתקדם אל עבר השער ומ-25 מטרים שלח כדור ענק לחיבור והכפיל את היתרון של הכחולים. השחקנים של בית"ר המשיכו לחפש את השער, שכחו לרדת להגנה, אך השחקנים של בן שמעון לא ניצלו זאת ומוחמד כליבאת פספס הזדמנות נהדרת לכבוש את השלישי כשהחמיץ ברשלנות מול קליימן.
 |
שחקני בית"ר י-ם מאוכזבים (נעם מורנו) |
|
|
השחקנים של רן בן שמעון המשיכו ביכולת הנהדרת שלהם מתחילת העונה, וכעת ימשיכו לחלום על תואר כשייפגשו את עירוני קריית שמונה בקרב על התואר. מנגד הקבוצה של סלובודאן דראפיץ' המשיכה את התקופה האחרונה בה היא לא נראית טוב, כשהיא מציגה יכולת לא משכנעת ומתקשה למצוא את הרשת.
בן שמעון: "מאוד מרוצה, גם אבי לוזון", דראפיץ': "לא מופתע"
מאמן מכבי פ"ת, רן בן שמעון, אמר בסיום המשחק: ״עברנו גם את הפועל תל אביב, גם את מכבי ת״א וגם את מכבי חיפה בשני משחקים, אבל אני חושב שהיום, בניגוד למשחקים הקודמים, שמרנו על עירנות במשך כל המשחק, היה משחק טוב ואני מאוד מרוצה. גם אבי לוזון קיבל קצת כסף ומסתובב פה מרוצה כמו חתן בר מצווה. היו שחקנים שגילו יכולת טובה במאני טיים, הלכנו למלון לפני המשחק, התכוננו טוב והיה חשוב לנו לנצח ועכשיו אנחנו ממשיכים לאתגר הבא״.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
בן שמעון: "האווירה טובה, מאוד מרוצה"מאמן המפסידה, סלובודאן דראפיץ׳, התייחס להפסד הכואב: "לא הייתי מופתע מהתוצאה. כל הכבוד למכבי פ״ת, הם היו הרבה יותר אגרסיביים, רצו יותר ומגיע להם לנצח את המשחק הזה. היום לא היינו במשחק ולפעמים זה טוב שיש משחק לא טוב כמו היום שמחזיר אותנו לקרקע. אני מקווה מאוד שתוך יומיים נוכל לעשות הכל כדי להתאושש".
 |
רן בן שמעון. מאוד מרוצה מהמשחק (נעם מורנו) |
|
|
על חיזוק אפשרי לקבוצה הוסיף: "גם אחרי ניצחונות דיברנו על זה שצריך חיזוק, אנחנו עובדים על זה ומחפשים להתחזק בכמה עמדות, אבל כרגע אנחנו מתרכזים במשחק נגד בני יהודה ואנחנו צריכים להיות הרבה יותר טובים".
מחצית ראשונה
השופט איתן שמואלביץ' הוציא את ההתמודדות לדרך לעיני 2,500 צופים.
 |
אוהדי מכבי פ"ת (נעם מורנו) |
|
|
 |
קהל בית"ר י-ם (נעם מורנו) |
|
|
 |
סלובודאן דראפיץ´ (נעם מורנו) |
|
|
 |
רן בן שמעון (נעם מורנו) |
|
|
 |
אלעד גבאי ולירוי צעירי רואים את המשחק מהיציע (נעם מורנו) |
|
|
דקה 12: הזדמנות טובה לקבוצה של רן בן שמעון. גיא מלמד קיבל את הכדור מחוץ לרחבה, ביצע סיבוב טוב ובעט מרחוק, אך הכדור שלו פספס במעט את המסגרת של בוריס קליימן.
 |
קלאודמיר פריירה נאבק עם גידי קניוק (נעם מורנו) |
|
|
דקה 15: כדור קרן נהדר של דני פרדה הגיע לראשו של חסוס רואדה, הבלם נגח לאחור וניסו קפילוטו המשיך בנגיחה נוספת לכיוון השער, אך איתמר ניצן סיפק עצירה נהדרת ומנע את הראשון של הירושלמים.
 |
דני פרדה מול איטור מונרוי (נעם מורנו) |
|
|
דקה 17: גידי קניוק מצא את גל יעקובוביץ' במרכז הרחבה, הקשר התקדם מעט ושיגר בעיטה נהדרת מ-20 מטרים, אך הכדור שלו חמק סנטימטרים מעל השער של קליימן.
 |
חסוס רואדה מול גיא מלמד (נעם מורנו) |
|
|
דקה 32, מכבי פ"ת עלתה ל-0:1: מתפרצת קטלנית של המלאבסים הסתיימה עם השער הראשון במשחק. ההגנה של פ"ת הרחיקה, הכדור הגיע לדור חוגי, שבכדור נהדר מצא את גידי קניוק. החלוץ הלך כל הדרך לבד עד השער, ובאחד על אחד מול קליימן לא התבלבל ושלח את הכדור לפינה ולרשת.
 |
שחקני מכבי פ"ת חוגגים עם גידי קניוק (נעם מורנו) |
|
|
מחצית שנייה
דקה 46: דראפיץ' ביצע שני חילופים עם תחילת המחצית השנייה, כשעומר אצילי ודובב גבאי החליפו את דני פרדה ועומר נחמני. בן שמעון לא ביצע חילופים ב-11 שסיימו את החצי הראשון.
 |
חגי גולדנברג מנסה להציל את הכדור (נעם מורנו) |
|
|
דקה 54: יעקובוביץ' שוב קיבל את הכדור במרכז המגרש, וממרחק של 25 מטרים שיגר כדור נהדר אל עבר השער, אך הבעיטה שלו נעצרה במשקוף ויצאה.
דקה 59, מכבי פ"ת עלתה ל-0:2: החבורה של בן שמעון בדרך הבטוחה לגמר עם שער ענק. איבוד כדור במרכז המגרש של דן איינבינדר איפשר ליעקובוביץ' להוביל מתפרצת נוספת, הקשר בעט מ-25 מטרים, רק שהפעם הכדור שלו הלך היישר לחיבור של קליימן בדרך לשני של המלאבסים.
דקה 85: בית"ר הלכה קדימה והפקירה את ההגנה, מוחמד כליבאת קיבל כדור נהדר, אך מול קליימן הציג סיומת אומללה ובעט בצורה נוראית החוצה. הזדמנות נהדרת של פ"ת הולכת לאיבוד.
הרכב בית"ר י-ם: בוריס קליימן, דוד קלטינס, חסוס רואדה, ניסו קפילוטו, אורי מגבו, קלאודמיר פריירה (פאבלו דה לוקס, 63), דן איינבנדר, דני פרדה (דובב גבאי, 46), עומר נחמני (עומר אצילי, 46), לידור כהן (נס זמיר, 55) וניקיטה רוקאביציה.
הרכב מכבי פ"ת: איתמר ניצן, חגי גולדנברג (דור אלו, 71), עומר דנינו, קאסבייה תומא, עודד גביש, דודי טוויטו, יובל יעקובוביץ' (מוחמד כליבאת, 79), איטור מונרוי, גידי קניוק (מור שקד, 74), דור חוגי (לירן רוטמן, 83) וגיא מלמד (עוז פרץ, 80).