הג'ודאי הישראלי שגיא מוקי (עד 73 ק"ג) רשם הערב (שישי) הישג ענק באליפות אירופה בבאקו, לאחר שגבר באיפון דרמטי על טטלשווילי הגיאורגי במעמד הגמר וקטף את מדליית הזהב. מדלייה עשירית למשלחת הישראלית במשחקי אירופה, כאשר זו הייתה מדליית הזהב הראשונה שלה.
שגיא מוקי היה אגרסיבי יותר בפתיחה, אך לקראת הסיום, דווקא שהיה נדמה שהוא נחלש, הוא ביצע איפון מרשים 27 שניות לתום הקרב וחגג את הזכייה. מוקי, שיקבל על הישגו 40 אלף שקלים מענק מטעם הוועדה המשותפת לוועד האולימפי, מנהל הספורט והמועצה להסדר ההימורים בספורט, זכה במדלייה ראשונה בקריירה באליפויות אירופה השונות.
 |
שגיא מוקי. אלוף אירופה החדש (הוועד האולימפי) |
|
|
עוד קודם לכן, רשם מוקי הישג חסר תקדים כאשר ניצח בזכות עונש את דק אלמו ההולנדי, אלוף אירופה המכהן, שכעת ייפרד מהתואר. קודם לכן הוא עלה לשמינית הגמר עם איפון על דביט ניקוסיאן הארמני תוך 29 שניות שבזכותו זכה לתשואות הקהל באולם.
בשלב הבא עבר את ג'ורג' פרננדז הפורטוגלי באיפון נוסף, ואז כאמור הדיח את אלוף אירופה ברבע הגמר טרם עלייתו לחצי הגמר, שם ניצח באיפון מרשים את דניס יארצב הרוסי ומשם העפיל לגמר התחרות.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
ג'רבי ומוקי חוגגים: "גאווה גדולה"שגיא מוקי בן ה-23, בחר בג'ודו בגיל שמונה לאחר שהיה בצומת דרכים והתלבט בין הענף בו זכה היום במדליית הזהב באליפות אירופה לבן ענף הכדורגל כאשר שיחק בילדים של מכבי נתניה.
בטרם החלה אליפות אירופה, שגיא מוקי דורג במקום החמישי בעולם כאשר בשיאו הג'ודאי המצטיין דורג במקום השני בעולם. כמו כן, מוקי הוא הג'ודאי הבכיר ביותר של ישראל כיום.
 |
שגיא מוקי עם הזוכים (הוועד האולימפי) |
|
|
הישגו המרשים ביותר של שגיא מוקי עד לזכייה הזו היה במאי 2014, עת זכה במדליית זהב יוקרתית בגרנד סלאם באקו, לאחר שגבר על האלוף האולימפי לאשה שודטושווילי הגיאורגי באיפון תוך פחות מ-2 דקות.
באליפות העולם האחרונה הוא נעצר בשלב השני עם הפסד לריקי נאקייה היפני שאף זכה במדליית הזהב, ובאליפות אירופה הקודמת, ב-2014, נעצר בשלב שמינית הגמר. בשנה הנוכחית מוקי הספיק לזכות במדליית ארד בגרנד פרי דיסלדורף וזאגרב.
 |
שגיא מוקי. יכול להיות מרוצה (הוועד האולימפי) |
|
|
לינה בולדר הודחה בסיבוב הראשון, אסף חן בשמינית הגמר
כמו כן, מלבד שגיא מוקי וירדן ג'רבי שזכתה במדליית הארד, היו עוד ג'ודאים שהתחרו היום (שישי). אליס שלזינגר, שמייצגת את בריטניה במשקל 63 ק"ג, בעוד שארוסה פבל הוא מאמן מטעם המשלחת הישראלית בסמבו, גברה על אנה ברנהולם השבדית ביוקו בסיבוב הראשון, אך בשמינית הגמר הפסידה לאנה קצ'ולה הפורטוגלית וסיימה את דרכה בתחרות. בכך נמנע מפגש בין ג'רבי לשלזינגר.
 |
אליס שלזינגר. נמנעה מקרב עם ג´רבי (רויטרס) |
|
|
עוד קודם לכן, הג'ודאית רותם שור הפסידה בקרב הראשון ביוקו למריאנה מיסקוביץ' מקרואטיה. לירון וילדיקן (עד 70 ק"ג), צלחה את הסיבוב הראשון עם ניצחון ביוקו על שוקראן בקקאק הטורקייה אך הודחה בשמינית על ידי לאורה קוך הגרמנייה באיפון. לינדה בולדר, גם כן במשקל עד 70 ק"ג, הודחה בסיבוב הראשון על ידי היריבה ההונגריה סבינה גרשאק שהשיגה ניקוד של ווזארי ויוקו.
 |
לינדה בולדר מודחת (הוועד האולימפי בישראל) |
|
|
גם הג'ודאי אסף חן (81 ק"ג) הודח בשמינית הגמר. לאחר שפגש בסיבוב הראשון את רומן מסטופופולוס והכניע אותו עם איפון מדהים ארבע שניות לסיום הקרב, בשלב השמינית הוא הודח על ידי אלכסנדר סיסטשנקא הבלארוסי שצבר שני יוקו בדרך לניצחון.