מערכת ONE
|

שחר צוברי. אתגר חדש, מאמן חדשהגולש הישראלי שחר צוברי מתכונן במרץ למבחנים לאולימפיאדת ריו 2016, ולשם כך החל בשיתוף פעולה מעניין. מדליסט הארד מבייג'ינג נפרד ממאמנו רפא בלילוס אחרי שמונה שנים, והחל להתאמן תחת הדרכתו של לא אחר מאשר גל פרידמן, שזכה במדליית זהב באתונה 2004 ובמדליית ארד באטלנטה 1996. צוברי ופרידמן ייצאו בסוף החודש לתחרות הכנה בהולנד, לקראת אליפות אירופה.
"בחרתי בגל פרידמן כמאמן האישי מסיבות מקצועיות ולאחר שחשתי מיצוי מקצועי בתקופה האחרונה", אמר צוברי. "אני מודה לרפא על ההשקעה האדירה ואמשיך לשמור איתו על קשר מצוין. אני מאמין שפרידמן יוכל לשדרג אותי מקצועית כדי להיות במיטבי במבחנים האולימפיים לריו 2016".
"אני שמח מהתוצאות האחרונות שהשגתי בתחרויות בפלמה ובהייר אבל מרגיש חוסר מיצוי ולא מספיק לי לסיים בעשירייה הראשונה. אני רוצה להתקרב למדליות ולכן בחרתי בפרידמן למאמן. שנינו מקצוענים ורואים מטרה אחת לנגד עניינו, מה שנשאר זה להתאמן חזק ולעבוד קשה לקראת אליפות אירופה כדי להגיע יותר מוכנים", הוסיף.
 |
גל פרידמן: "לשחר יש יכולת מוכחת כדי להצליח" (חגי ניזרי) |
|
|
המאמן החדש פרידמן התייחס להכנות: "יש לנו זמן קצר למטרה קרובה וחשובה מאוד שזו אליפות אירופה שתיפתח ב-20 ליוני באיטליה, אין לנו כרגע זמן להכנה ארוכה ומסודרת אבל מצד שני שחר לא התחיל לגלוש מאתמול ויש לו רקע ויכולת מוכחת כדי להצליח".
בנוסף לצוברי, גם הגולשת הבכירה של ישראל, מעיין דוידוביץ', החלה להתאמן עם פרידמן במסגרת הכנותיה לאליפות אירופה. דוידוביץ' מדליסטית הכסף מאליפות אירופה 2012 בפורטוגל ומדליסטית הארד באליפויות העולם בשנתיים האחרונות, הפסיקה לאחרונה את פעילותה עם המאמן יוגב יוסף ונבחנת אפשרות שתחל לעבוד עם מאמן מחו"ל.