מערכת ONE
|

זוהר בר נצר. ניצחון בדרבי המשפחתי (שי לוי)
הפועל מטה אשר/עכו ומכבי תל אביב לא נתקלו הערב (שלישי) בקשיים במשחקיהן במסגרת המחזור ה-18 בליגת העל לכדורעף. שתי הקבוצות ניצחו בקלילות במשחקים ביתיים ושמרו על סטטוס קוו בצמרת.
מוליכת הטבלה העלתה את מאזנה ל-0:18 עם ניצחון על הפועל כפר סבא 0:3 (15:25, 22:25, 21:25). לאונרדו דוס סנטוס היה זה שדאג לשליטה של האדומים כשסיים עם 18 נקודות (60 אחוז) כולל חמישה אסים והקבוצה של נעם כץ דאגה להתקפה קטלנית עם 58 אחוזי יעילות.
"ברור לנו שההמשך יהיה קשה ואנחנו עובדים חזק כדי להתקדם", סיכם את הערב המאמן כץ שציין גם את זוהיר נסייר הצעיר שדאג לארבע נקודות (57 אחוז).
בכפר סבא, שספגה את ההפסד התשיעי העונה ואיבדה סיכוי מעשי לסיים במקום הרביעי. בלטו ליאור לוק והומברטו סילבה שסיימו את המשחק עם 8 נקודות כל אחד.
מכבי ת"א - מנשה/חדרה/עמק חפר 0:3
הצהובים הבטיחו את מקומם בחצי גמר הפלייאוף עם 19:25, 22:25, 19:25 על הקבוצה מהמקום השלישי. גיא בן גל שב לספק מספרים מוכרים מאז הפציעה והוביל את הצהובים עם 13 נקודות (61 אחוז, 2 קיל בלוק). ליד הרשת בלט גנדי סוקולוב עם 10 נקודות (3 קיל בלוק) כשרביב שחר ניפק שש נקודות (ארבעה אסים) מול הקבוצה בה גדל ושיחק כל הקריירה.
"זה היה משחק יעיל ומסודר שלנו", סיכם בקצרה המאמן זוהר בר נצר שגבר פעם נוספת על קבוצתו של אחיו יניב, מאמנה של מנשה/חדרה/עמק חפר שסבלה מחיסרונם של רם מור ואמיר דהן. אלן הוביל את הקבוצה עם 14 נקודות, איליה גולדרין תרם 10 ופדרו 7.
מכבי ניצחה בדרבי של הוד השרון
מי שניצלה את ההפסד של מנשה ושות' בכדי לזנק אל המקום השלישי היא מכבי הוד השרון שניצחה בדרבי את אליצור בשלוש מערכות 18:25, 20:25, 18:25 והשלימה בכך תשע נקודות מלאות העונה על חשבון היריבה העירונית.
במשחק נוסף הערב גברה בווינגייט הפועל ירושלים על נבחרת האקדמיה 1:3 (16:25, 15:25, 25:23, 17:25). מתנאל רדוצקי עם 13 נקודות ואילייה משאש עם 10 נק' (3 קיל בלוק) הובילו את ירושלים. לאקדמיה: ארטיום מלמוד 14, דולב ליבלינג 11, רוי אשכנזי 9.