סטן ואורינקה כבר היה אלוף גראנד סלאם באוסטרליה 2014, אבל היום (שלישי) השיג השווייצרי מספר 2 אולי ניצחון גדול אף יותר, כשהדיח את רוג'ר פדרר, שנחשב לטוב בכל הזמנים ברבע הגמר עם 3 מערכות חלקות 4:6, 3:6 ו-6:7 (4:7).
ואורינקה שלט במשחק מתחילתו, שבר ל-1:2 כבר בתחילת המערכה הראשונה והמשיך משם עם יתרון השבירה. גם במערכה השנייה הספיקה שבירה אחת מול פדרר שלא היו לו תשובות. המערכה השלישית הגיעה לשובר שוויון, שם במצב של 3:3 היו שתי נקודות במחלוקת שהוענקו שתיהן לוואורינקה ובעצם הכריעו את המשחק בסיום. ואורינקה השלים 3:7 בשובר השוויון ופגוש את טסונגה בחצי הגמר.
 |
ואורינקה (מערכת ONE) |
|
|
עבור פדרר, שקיבל הגרלה חלומית כשכל יריביו ג'וקוביץ, מארי ונדאל נמצאים בחצי השני של ההגרלה, מדובר באכזבה ענקית. "זה תמיד קשה לנצח את רוג'ר. זה היה יום מושלם בשבילי אבל זה תמיד יהיה מוזר לנצח חבר טוב. מההתחלה חשבתי שיהיו תנאים קשים לשחק אבל שיחקתי הרבה יותר טוב בסופו של דבר. אני אוהב את הטורניר הזה", אמר ואורינקה בסיום.
 |
פדרר מאוכזב (רויטרס) |
|
|
דרמה גדולה התרחשה גם ברבע הגמר המקביל בסיומו ניצח ג'ו וילפריד טסונגה (14) את המדורג חמישי קאי נישיקורי 1:6, 4:6, 6:4, 6:3 ו-3:6. טסונגה שעבר שנה חלשה והתרומם מחדש מול הקהל הביתי ישחק בחצי הגמר בפאריס בפעם השנייה בקריירה.
לפתיחת המשחק נישיקורי לא הגיע. היפני לא הצליח לשמור על ההגשות שלו ופיגר 6:1 ו-5:2. בעת הזאת המשחק הופסק כשחלק משלט פרסום נשבר ועף אל הקהל. היתה מהומה ביציעים, פצועה אחת קל פונתה ואז המשחק חודש לאחר דקות ארוכות. ההפסקה הזו עזרה ליפני שאמנם הספיק לשבור ולצמק רק ל-6:4 במערכה השנייה אבל חזר כמו גדול בשתי המערכות הבאות.
 |
טסונגה (רויטרס) |
|
|
במערכה החמישית הצליח טסונגה לשבור ל-1:3 ובכך הכריע את המשחק. הקהל המשולהב דחף אותו עד לסיום עם 3:6. הצרפתי הרים את הקהל על רגליו אחרי הקאמבק במערכה החמישית ויתמודד מול סטן ואורינקה על מקום בגמר.
איבנוביץ' וספארובה ייפגשו בחצי הגמר
אנה איבנוביץ' ו-לוסי ספארובה ישחקו האחת מול השנייה בחצי גמר הרולאן גארוס 2015. איבנוביץ' המדורגת שביעית חוזרת למעמד הזה אחרי שבע שנים, מאז זכתה בטורניר בפאריס ב-2008. הסרבית גברה די בקלות על האוקראינית בת ה-19, אלינה סביטולינה (19), 3:6 ו-2:6.
הסרבית ניצחה כשהיא שולטת במשחק מתחילתו, עולה ל-1:4 מהיר במערכה הראשונה ו-1:3 במערכה השנייה. איבנוביץ' הייתה אגרסיבית מהתחלת המשחק ויעידו על כך 37 וינרים לעומת 8 של יריבתה במהלך המשחק המהיר.
 |
איבנוביץ´ (רויטרס) |
|
|
מאז 2008, איבנוביץ' הגיעה פעמיים למעמד רבע הגמר באליפות ארה"ב 2012 ואליפות אוסטרליה 2014 אך נעצרה שם. עבור סביטולינה מדובר בהישג שיא והיא תתקדם למקום ה-16 בעולם.
ספארובה (13) גברה במשחק טניס מהטובים בטורניר על גרבין מוגורוסה הספרדיה (21), 6:7 ו-3:6. הצ'כית שהעיפה בשמינית הגמר את האלופה היוצאת מריה שראפובה, גיבתה את ההישג בניצחון נהדר ומקום בחצי הגמר.
את המערכה הראשונה רבים יזכרו כטובה בטורניר כולו. השתיים ניהלו ראליים איכותיים שרובם לא הסתיימו בטעויות, אלא בווינרים מהירים לפינות המגרש. ההגשות נשמרו והמערכה הגיעה לשובר שוויון בו הצ'כית העלתה את הרמה וניצחה 3:7. במערכה השנייה ספארובה שברה ל-2:4 , ומכאן שמרה על היתרון עד לסיום.
 |
ספארובה חוגגת (רויטרס) |
|
|
ביום חמישי תעלה הצ'כית בת ה-28 בפעם השנייה למעמד חצי הגמר אחרי שהגיעה לשם בפעם הראשונה בווימבלדון 2014, שם הפסידה לאלופה שבדרך פטרה קביטובה.
ספארובה תיכנס לטופ 10 בדירוג הבא ותתמקם לפחות במקום השמיני. עבור מוגורוסה זהו הפסד שני רצוף ברבע הגמר אחרי שבשנה שעברה העיפה את סרינה ונכנעה לשראפובה.