שי אלון
|

רוג´ר פדרר. גמר 128 בקריירה (רויטרס)
שלושה שבועות לפני הרולאן גארוס עלו היום (שבת) רוג'ר פדרר ואנדי מארי לגמר טורנירי החימר באיסטנבול ומינכן בהתאמה. השניים אותתו לנובאק ג'וקוביץ ורפאל נדאל שגם הם בתמונת הסיכויים בפאריס.
פדרר לא עבר בקלות את דיגו שוורצמן הארגנטיני וניצח רק בסיומה של מערכה שלישית צמודה 6:2, 2:6 ו-5:7. פדרר השיג בכך את הגמר הרביעי שלו השנה וה-128 בקריירה כשהוא מחפש להפוך את טורקיה למדינה ה-19 בה הוא זוכה בטורניר. בגמר יפגוש פדרר את פאבלו קוובאס מאורוגוואי שהפתיע עם 2:6 ו-4:6 את המדורג שני, גריגור דימיטרוב הבולגרי.
מארי, הנשוי הטרי, רשם היסטוריה פרטית משלו כשעלה במינכן לגמר טורניר חימר לראשונה בקריירה עקב הגשמים נערכו היום גם שלב רבע הגמר וגם שלב חצי הגמר. מארי רשם שני ניצחונות, כאשר הוא פתח עם ניצחון ברבע על הצ'כי לוקס רוסול כשהוא חוזר מפיגור מערכה ל-6:4, 3:6 ו-2:6. בחצי הגמר ניצח מארי את הספרדי רוברטו באוטיסטה-אגוט 4:6 ו-4:6. בגמר ה-48 בקריירה שלו יפגוש מארי בגרמני פיליפ קולשרייבר (5 בטורניר), שחזר מפיגור מערכה לניצחון 6:2, 4:6 ו-1:6 על האוסטרי שעלה מהמוקדמות ג'רלד מלצר, המגדורג 186 בעולם.
 |
אנדי מארי. לראשונה עלה לגמר על חימר (רויטרס) |
|
|
בנשים, שני תארי WTA חולקו היום. בפראג זכתה המדורגת ראשונה קרולינה פליסקובה בתואר הרביעי שלה כשניצחה בדרבי צ'כי את לוסי הראדצ'קה 6:4, 5:7 ו-3:6. המדורגת 14 בעולם החמיצה ארבע נקודות משחק לפני שניצחה. עבור הראדצ'קה זה היה גמר שביעי שנגמר בהפסד ובמערכה השנייה היא היתה רחוקה נקודה מניצחון. במארקש שבמרוקו גרפה אלינה סביטולינה האוקראינית את התואר השלישי שלה כשניצחה בגמר צמוד את טימאה באבוש מהונגריה 5:7 ו-6:7. במדריד נפתח כבר היום הטורניר הגדול והיוקרתי לנשים ולגברים. כבר ביום הפתיחה הודחה המדורגת שמינית אקטרינה מקרובה שהובסה על ידי סבטלנה קוזנצובה 2:6 ו-1:6 תוך שעה ועשר דקות.
 |
קרולינה פליסקובה. זכתה בתואר הרביעי שלה (רויטרס) |
|
|