לאחר ההפסד של בר בוצר לאדריאן אנגור מוקדם יותר היום (שישי), הישראלי הבכיר דודי סלע מעד אף הוא כשהפסיד 6:7, 7:6, 6:4 ו-6:1 למריוס קופיל, המדורג 60 מקומות מתחתיו בדירוג העולמי.
הנבחרת הישראלית סיימה את היום בפיגור 2:0 ותזדקק לתצוגה הירואית ובלתי נתפסת כדי לעלות שלב ולהימנע ממפגש ביולי עם המפסידה בהתמודדות בין סלובקיה לסלובניה. הפסד נוסף, והנבחרת תאלץ להתמודד כנראה מול ליטא החלשה כנגד הירידה לבית 2.
במערכה הראשונה סלע נראה טוב יותר מיריבו, אך לא הצליח לשבור אותו בשל תצוגת הגשות נפלאה. עם זאת, הצדק נעשה בשובר השוויון שהלך לזכותו של הישראלי.
המערכה השנייה גם הגיעה לשובר שוויון, אך מי שהיה יותר דומיננטי הפעם היה הרומני שגם זכה בה. במערכה הרביעית הרומני שלט אך לא הצליח לשבור עד שלבסוף עשה זאת במשחקון העשירי בדרך ל-4:6.
המערכה האחרונה כבר הייתה חד-צדדית לחלוטין וקופיל דהר ל-2:6 ו-0:2 לטובת נבחרתו במפגש במסגרת הבית האירופאי/אפריקאי. מחר יעלה סלע יחדיו עם יוני ארליך למפגש הזוגות וינסו לשמור את חבריהם בתמונה, אם כי כרגע, העניין נראה גמור לחלוטין.
קפטן נבחרת ישראל אייל רן אמר בסיום: ״רצינו שדודי ינצח וקיווינו שגם בר יוכל לנצח היום זה לא קרה. קשה מאוד להתמודד עם שחקן כמו קופיל שתופס יום כזה. דודי ניסה והפעם זה לא הלך. אני גאה בשחקנים שבאו, ניסו ונתנו את כל מה שיכלו היום. נכון לעכשיו אנחנו הולכים עם ההרכב זוגות שנקבע, ייתכן שנשנה זאת".
 |
אייל רן (מור שאולי) |
|
|
דודי סלע: ״לצערי זה 2:0 לרומניה, קופיל שיחק מצוין ולא נתן לי הזדמנויות כמעט. לא הצלחתי לשבור את הסרבים שלו. אנחנו כמובן לא פייבוריטים לזוגות, אבל גם אני הייתי פייבוריט היום והפסדתי אז אי אפשר לדעת״ .
מערכה ראשונה: 6:7 לדודי סלע
שני השחקנים פתחו עם שמירות נינוחות על הגשותיהם בדרך ל-2:2. גם במשחקון החמישי קופיל המשיך להרשים בחבטות הפתיחה שלו ולאחר מכן הישראלי השיב במשחקון אגרסיבי משלו כשעלה בכל הנקודות לרשת.
המגמה נמשכה גם במשחקונים הבאים ובזמן שהישראלי לא מצליח להחזיר באופן יעיל את הגשותיו של קופיל, הרומני לא מצליח להתמודד עם המדורג 60 מקומות מעליו בנקודות הארוכות יותר. גם במשחקונים הבאים לא ראינו שוני רב, ושני השחקנים טרם הצליחו להתקרב אפילו להשגת הזדמנות לשבירה. סלע יגיש עתה בפעם השנייה על-מנת להישאר במערכה, במצב של 6:5.
 |
דודי סלע מכה (איגוד הטניס) |
|
|
המשחקון הבא היה הארוך במשחק וכלל לא מעט תוצאות שיוויון, ואף הרומני הצליח להשיג נקודת מערכה (שהיא הייתה למעשה נקודת השבירה הראשונה במשחק). למזלו של סלע הוא הצליח לצאת מהמצב הקשה ושלח את המערכה לשובר שוויון. בתחילת הטיי-ברייק סלע השיג מיני שבירה בנקודה נפלאה מבחינתו, אך קופיל מיד חזר ל-1:1 עם ווינר נהדר במכת כף יד איכותית.
בנקודה החמישית של שובר השוויון 'הקוסם' השיג נקודה נוספת על ההגשה של הרומני והמשיך משם כל הדרך לזכייה במערכה עם 3:7 כשאת נקודת המערכה לקח עם מכת גב יד אופיינית.
מערכה שנייה: 6:7 למריוס קופיל
סלע המשיך במומנטום החיובי שלו כששמר שוב בקליליות על משחקון ההגשה שלו, אך עדיין לא מצליח למצוא את עצמו מול ההגשות העוצמתיות של קופיל, והרומני המשיך את מגמת אין-השבירות מהמערכה הראשונה כשהשווה ל-1:1.
 |
קופיל. מגיש נפלא אך מתקשה במשחקוני ההחזרה (רויטרס) |
|
|
במשחקון השלישי הרומני הצליח להשיג פריצת דרך כששבר את הישראלי לראשונה במשחק, אך סלע לא איחר לשבור מיד בחזרה ל-2:2. במשחקון החמישי רצף השבירות כמעט ונמשך, אך הישראלי הציל נקודת שבירה בדרך ל-2:3 לזכותו. בחמשת המשחקונים הבאים השניים חזרו ליכולת ההגשה מהמערכה הראשונה ושמרו ללא קושי מיוחד על משחוקניהם, ונמצאים עתה בשוויון 5:5 במשחקונים.
המשחקונים ה-11 וה-12 לא הביאו בשורה חדשה, וגם המערכה השנייה נכנסה לשובר שוויון. בפתיחתו של הטיי-ברייק מכת גב יד טובה של קופיל השיגה עבורו נקודה מוקדמת על ההגשה של הישראלי, ושתי נקודות איכותיות מאחורי ההגשה הנפלאה שלו העלו את הרומני ל-0:3. עד תום שובר השוויון זה הספיק לרומני שניצח בתוצאה זהה לזו שהפסיד את המערכה הראשונה, 3:7.
מערכה שלישית: 4:6 למריוס קופיל
קופיל ניסה למנף את הניצחון במערכה השנייה כדי לעלות ל-0:2 במשחקון ההגשה הראשון של סלע, אך המדורג הבכיר ביותר במפגש הנוכחי הצליח לצאת ממצב של שוויון במשחקון כדי לנשום קצת אוויר ב-1:1.
 |
דודי סלע. התקשה במערכה השלישית (איגוד הטניס) |
|
|
במצב של 2:1 לחובתו, דודי סלע ביקש לקבל סיוע רפואי. עם זאת, הישראלי אינו נראה פצוע או עייף במיוחד על המגרש, והמאבק נמשך כשהשניים כהרגלם לא מצליחים לאתגר אחד את השני במשחקוני ההגשה.
במשחקון השמיני קופיל קיבל שלוש הזדמנויות לשבור את סלע, ועל אף שהיה טוב בהרבה במשחקון, הישראלי שוב הצליח להינצל ולהשוות ל-4:4. במשחקוני ההגשה של הרומני מנגד, סלע לא מצליח להיות תחרותי. ב-4:5 לטובתו, הרומני זכה לשלוש נקודות מערכה ולבסוף הצליח לזכות במערכה, כיאה ליתרונו היחסי על המגרש, 4:6.
סיום: 7:6, 6:7, 4:6 ו-2:6 למריוס קופיל
סלע עלה למערכה הרביעית נחוש והשיג שלוש נקודות שבירה מיידיות. לצערו, היריב ממול הגיש מדהים עם הגב אל הקיר והישווה ל-40:40. הישראלי לא ויתר, השיג נקודת שבירה נוספת, אך גם הפעם החזרה לא מספיק טובה שלו הסתיימה עם ווינר רומני. שתי הגשות נפלאות נוספות סגרו את המשחקון ב-0:1 מתסכל מבחינת סלע. מיד לאחר מכן התסכול יצא החוצה, וקופיל המשחק טוב בהרבה שבר כדי לעלות ליתרון 0:2.
הרומני נכנס לטירוף חושים, השתלט לחלוטין על העניינים ובמשחקון השישי שבר שוב ל-1:5 עם כמה חבטות מדהימות. דודי סלע הצליח לשבור ל-5:2 אך קופיל ידע לסגור מיד לאחר מכן את העניינים עם 2:6 מרשים מבחינתו, ומביך מבחינת האורחים מישראל.