יום חמישי, 13.02.2025 שעה 22:09
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט

גלושקו בשמינית גמר ריו, בן 17 הדיח את סלע

הישראלית פתחה את עונת החימר עם 7:6 (7:5), 3:6 ו-4:6 על מיטו. דלריי ביץ': רובלב הרוסי, ראשון בעולם לנוער, הפתיע את סלע 4:6, 6:1 ו-3:6

|
יוליה גלושקו. ניצחון חשוב לישראלית (רויטרס)
יוליה גלושקו. ניצחון חשוב לישראלית (רויטרס)

יוליה גלושקו פתחה הערב (שלישי) את עונת החימר שלה ברגל ימין, כשעלתה לשמינית גמר טורניר ה- WTA בריו ברזיל עם ניצחון מתיש 7:6 (7:5), 3:6 ו-4:6 על המדורגת 116 בעולם אנדריאה מיטו מרומניה, בתום שעתיים ו-38 דקות של מאבק על כל כדור בחום כבד.

עבור גלושקו, המדורגת 149 בעולם, זהו ניצחון חשוב אחרי האכזבה באליפות אוסטרליה הפתוחה. זהו גם ניצחונה הראשון בסבב הנשים הבכיר מאז יולי 2014 בטורניר באקו. בשמינית הגמר תשחק גלושקו נגד האמריקאית גרייס מין בת ה-20 המדורגת 104 בעולם.

במשחקון הפתיחה מיטו שברה את גלושקו, אולם הישראלית שברה מיד בחזרה וההגשות נשמרו עד 4:4, אז שברו השחקניות האחת את השנייה בדרך לשובר שוויון בו ניצחה מיטו 5:7.

את המערכה השנייה פתחה גלושקו בסערה עם שתי שבירות בדרך ל-0:5. מיטו חזרה עם שלושה משחקונים ברצף וצימקה ל-5:3, אולם גלושקו עצרה את השטף וסגרה את המערכה בניצחון. 

גלושקו (רויטרס)
גלושקו מנצחת. המדורגת 149 בעולם במגמה חיובית (רויטרס)
 

המערכה השלישית שחודשה אחרי הפסקה עקב החום הכבד, הייתה צמודה מאוד. הרומנייה הייתה זו ששברה ל-3:4, אולם גלושקו השיבה בשבירה מיידית בחזרה, הצילה שוב נקודת שבירה, עלתה ל-4:5 ושברה שוב בדרך לניצחון הכל-כך חשוב עבורה אחרי שמונה חודשים ללא הישגים בסבב ה-WTA.

סלע הודח בסיבוב הראשון בדלריי ביץ' ע"י רובלב הרוסי בן ה-17
הישראלי שנושק לגיל 30 ומדורג 90 בעולם, דודי סלע, הופתע בסיבוב הראשון בטורניר הדלריי ביץ' על-ידי מתמודד רוסי בן 17, אנדריי רובלב, המדורג ראשון בעולם לנוער ו-370 בעולם בבוגרים, עם 6:4, 1:6 ו-6:3 בתוך כשעה וחצי.

עבור רובלב זהו ניצחון ה-ATP הראשון בקריירה. הרוסי בן ה-17 שקיבל כרטיס חופשי לטורניר, זכה בטורניר הנוער ברולאן גארוס 2014 ונחשב ביחד עם אלכסנדר זבארב הגרמני בן ה-17 ובורנה צ'וריץ' הקרואטי בן ה-18, לראש החץ של עתיד הטניס העולמי. רובלב השיג שבירה ראשונה במשחק ל-2:3 במערכה הראשונה ושמר על היתרון למרות הרבה משחקונים צמודים עד לסיומה.

סלע מיואש (רויטרס)
סלע מיואש. הפסד לכוכב העולה של הטניס העולמי (רויטרס)
 

סלע עלה כקפיץ למערכה השנייה וברח מהר ל-0:5 בדרך ל-1:6 זריז במערכה, אך הרוסי הצעיר הוכיח הרבה אופי כשחזר בגדול למערכה השלישית, שבר ל-1:3, שמר ל-1:4 בדרך ל-3:6 ולניצחון גדול בנקודת המשחק השנייה. סטיב יוהנסון האמריקאי יחכה לו בשמינית הגמר.

יוני ארליך ובן זוגו מטה פאביץ' מקרואטיה הודחו בסיבוב הראשון של טורניר מארסיי ע"י צמד האחים הבריט , קן וניל סקופסקי , 4:6 ו-3:6 בתוך 63 דקות.

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 3 תגובות ב-3 דיונים
הוסף תגובה בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
תגובתך נשלחה ותפורסם בהתאם לשיקולי המערכת
3
אלמוג18/02/15, 16:09
דודי פרוש אח שלי הגיע הזמן..
השב   •  00
2
בנגו18/02/15, 14:29
דודי מה נסגר איתך להפסיד למקום 400 בעולם לאן הגעת אתה ושחר פאר תלכו למכור חמוצים עדיף לכם אין לכם טיפת בושה
השב   •  01
1
בירבירבאו17/02/15, 22:43
תי. פ. רו. ש
השב   •  03
אסור לפספס
נגןהכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
הכלבה ששברה שיא גינס בגלישה על סקייטבורד
נגןמסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
מסי ולברון משתפים פעולה בפרסומת חדשה
נגןבליגנהאם נבוך אחרי השספג השחלה מקורטואה
בלינגהאם נבוך אחרי שספג השחלה מקורטואה
נגןלאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
לאמין ימאל ואבא המציאו ריקוד טיקטוק חדש?
/* LAST / NEXT ROUNDs */