שי אלון
|

ג´זירי באוסטרליה. לא נראה פצוע במיוחד (רויטרס)
מאלק ג'זירי, הטניסאי הטוניסאי שמשחק את הטניס הטוב בקריירה שלו בימים אלו, הודיע על פרישה מטורניר מונפלייה, הן ביחידים והן בזוגות, מהסיבה ה"פוליטית" הפשוטה שבסיבובים הבאים חיכו לו הישראלים דודי סלע ויוני ארליך.
גז'ירי (65 בעולם) שהפך באליפות אוסטרליה הפתוחה לטניסאי הראשון מטוניס שמגיע לסיבוב שלישי בגראנד סלאם, ניצח היום במערכה הראשונה את דניס איסטומין האוזבקי (6 בטורניר, 61 בעולם) 3:6, אולם למרות ששיחק נהדר החליט לפרוש כי בסיבוב השני היה צפוי לפגוש בדודי סלע, שניצח אתמול בסיבוב הראשון בטורניר את יורגן זופ האסטוני 3:6 ו-4:6.
אבל כאן לא נגמר הסיפור. הטוניסאי שעלה אתמול עם מארק לופס הספרדי לרבע גמר טורניר הזוגות, גילה שיריביו יהיו הטניסאי הישראלי יוני ארליך ובן זוגו פרנטיק צ'רמק הסלובני שהפתיעו הערב את המדורגים 2 בטורניר, איסם אל קראשי ממרוקו ו- פיליפ אוסוולד האוסטרי 6:7 (1:7 ) ו-4:6.
אי לכך, בחר ג'זירי לפרוש גם מטורניר הזוגות, זאת לרוע מזלו כמובן של בן זוגו הספרדי.
 |
יוני ארליך. לא ככה הוא רצה לעלות לחצי הגמר (משה חרמון) |
|
|
למרות שהפרישה היא ללא ספק פוליטית, באתר הטורניר צוין בסופו של דבר כי גז'ירי סובל מפציעה במרפק, וזאת על אף שכבר בעבר פרש הטניסאי ממפגש מול אמיר וינטרוב כהוראה מפורשת ב-2013 משר הספורט של מדינתו.
והישראלים? סלע, 89 בעולם ישחק מחר בשמינית הגמר מול איסטומין ואילו ארליך וצ'רמק קפצו ישירות לחצי גמר טורניר הזוגות.