מערכת ONE
|
![רייס מנסה לחסום את בטיסטה (טוויטר)](https://photo.one.co.il/Image/GG/7,1/1190219.webp?width=700)
רייס מנסה לחסום את בטיסטה (טוויטר)
ראשי, מאמני ושחקני מכבי תל אביב קיוו לתוצאות אחרות הערב (שישי) מיוון. פנאתיניקוס ניצחה ללא קושי רב 69:85 בבית את ריאל מדריד והתקרבה למכבי תל אביב שבמקום השלישי. היוונים העלו את מאזנם לשישה ניצחונות אל מול חמישה הפסדים, בעוד הצהובים עם מאזן של שבעה ניצחונות אל מול ארבעה הפסדים, אך לפנאתיניקוס יתרון במפגשים בין הקבוצות.
היוונים, שידעו שהם חייבים לנצח כדי לשמור על סיכוי טוב לסיים במקום השלישי, פתחו חזק את המשחק ועם הגנת מצוינת שמרו את הבלאנקוס על 35 נקודות במחצית הראשונה. ברבע השלישי היוונים סיפקו התקפה נהדרת וברחו עד ליתרון של 16 נקודות בפתיחת הרבע המכריע.
![אוהדי פנאתיניקוס (GettyImages) אוהדי פנאתיניקוס (GettyImages)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1190229.jpg) |
אוהדי פנאתיניקוס (GettyImages) |
|
|
גם ברבע האחרון היוונים לא הורידו רגל מהגז, המשיכו להיות דומיננטים על המגרש והנחילו לריאל מדריד הפסיד שני העונה בטופ 16. ניקוס פאפאס (22 נקודות) ודמרקוס נלסון (16 נקודות) הצטיינו אצל היוונים.
פנאתיניקוס, שכאמור עלתה למאזן חיובי, קרובה מאוד למכבי תל אביב ורחוקה רק ניצחון אחד ממנה. היוונים ישחקו במחזור הבא בחוץ מול גלאטסראיי, לאחר מכן יארחו את אלבה ברלין ובמחזור הסיום יתארחו אצל הכוכב האדום. מנגד, הצהובים יתארחו בשבוע הבא אצל ריאל מדריד, לאחר מכן ישחקו בבית גלאטסראיי ובמחזור הסיום יתארחו אצל אלבה ברלין, והם בהחלט עשויים לרדת למקום הרביעי בבית.
במשחק בבית המקביל, קוצ'ה לבוראל גברה 73:74 על אולימפיאקוס בבית במשחק דרמטי ביותר. המשחק היה צמוד לכל אורכו, וארבע שניות לסיום החטיא אוליביר לאפייט שלשה שיכולה הייתה לנצח עבור היוונים את המשחק. מייק ג'יימס (17 נקודות) הצטיין אצל המנצחת. קוצ'ה לבוראל כעת עם חמישה ניצחונות ושישה הפסדים ומאזנה זהה לזה של אנאדולו אפס, אך הטורקים מובילים במפגשים בין הקבוצות והם כעת במקום הרביעי שמוביל להצלבה.
![אובראדוביץ´ (GettyImages) אובראדוביץ´ (GettyImages)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1190228.jpg) |
אובראדוביץ´ (GettyImages) |
|
|
במשחק נוסף, הביסה פנרבחצ'ה/אולקר של ז'ליקו אובראדוביץ' 77:98 את ארמאני מילאנו והיא כעת במקום הראשון בבית 6. הטורקים העלו את מאזנם לתשעה ניצחונות אחרי 11 מחזורים והם מובילים על צסק"א מוסקבה במשחקים בין הקבוצות. בוגדן בוגדאנוביץ' הצטיין אצל המנצחת עם 25 נקודות.