מערכת ONE
|

דייויד בלאט. הופתע מיחס העיתונאים (רויטרס)
קליבלנד של דייויד בלאט הסתבכה הלילה (אור ליום שבת) עם הפסד חוץ 99:96 לשיאקגו בולס, שהכניס אותה לפיגור 2:1 בסדרת חצי גמר המזרח ב-NBA. הקאבס היו בעניינים עד לרגע האחרון, אבל אז דריק רוז טרף את הקלפים ועם שלשה על הבאזר השיב לבולס את היתרון בסדרה.
סל הניצחון של רוז לא היה הדבר היחיד שהפתיע את בלאט, אלא גם ה"עדינות" של התקשורת במסיבת העיתונאים שלאחר המשחק. "אתם צוחקים עליי?", שאל את העיתונאים, "אם הייתי בישראל, היו שמים את הראש שלי על מקל. אני אוהב את שיקאגו".
המאמן הישראלי התייחס גם למצבו של קיירי אירווינג, שהיה רחוק מיכולתו הרגילה וקלע רק 11 נקודות: "תראו, אנחנו לא מדברים על זה, אבל קיירי שיחק פצוע. הוא הוכיח הרבה אומץ".
 |
קיירי אירווינג. "40 דקות על רגל אחת" (רויטרס) |
|
|
לברון ג'יימס, שאיכזב למרות 27 נקודות, ניסה לקחת אחריות בתום המשחק וביקש מהתקשורת לעזוב במנוחה את אירווינג הפצוע: "זה לא קיירי, תפילו את ההפסד עליי. אני יודע שזה הורג אותו מבפנים, הוא שיחק 40 דקות על רגל אחת".
כוכב הערב, דריק רוז, התייחס לסל הניצחון הנפלא שלו: "כששיחררתי את הכדור, הרגשתי שזו זריקה טובה. אני לא רוצה להישמע שחצן, אבל אלו זריקות ששחקן במעמדי צריך לקחת. החברים שלי לקבוצה מאמינים בי, הם נתנו לי שוב ושוב את הכדור ועודדו אותי לשחק בצורה שבה אני משחק בדרך כלל. אני מרגיש מאוד בטוח במשחק שלי".