מערכת ONE
|

פרדיננד. אחד הבלמים הגדולים בממלכה (רויטרס)
התקופה האחרונה לא הייתה פשוטה עבור ריו פרדיננד. הבלם בן ה-36 של קווינס פארק ריינג'רס איבד בצורה טרגית את אשתו אחרי מחלה קשה. גם על הדשא הדברים לא הלכו בצורה חלקה כאשר קבוצתו נשרה לליגת המשנה והבלם, שנחשב לאחד הטובים בתבל עד לפני כמה שנים, דעך באיטיות.
היום (שבת) פרדיננד הודיע על פרישה מכדורגל וסתם את הגולל על המשך דרכו, קצת אחרי ששוחרר מהסגל של היורדת לליגת המשנה. בהודעה שהוציא לתקשורת האנגלית אמר פרדיננד: "אחרי 18 שנים בתור מקצוען אני מרגיש שזה הזמן הנכון לפרוש מהמשחק שאני כל כך אוהב. כילד רק חלמתי על לשחק בקבוצה הבוגרת של ווסטהאם, משם המשכתי להיות שחקן בלידס ולא דמיינתי שאזכה בליגת האלופות עם מנצ'סטר יונייטד".
העונה האחרונה: "לסיים את הקריירה שלי עם הארי רדנאפ בק.פ.ר הייתה מרגשת, הרגשתי שסגרתי מעגל".
 |
הארי רדנאפ. סגירת מעגל (רויטרס) |
|
|
הנבחרת הלאומית: "הכבוד הגדול ביותר עבורי הוא 81 ההופעות שלי עבור אנגליה. לשחק עבור הנבחרת היא הגאווה הכי גדולה שלי".
שבחים: "כל הדברים שהשגתי בתור שחקן לא היו אפשריים ללא הגאונות של אלכס פרגוסון. הוא תמיד הסתכל עליי ישר בעיניים ועזר לי להתפתח בתור אדם ולא רק כשחקן. הוא תמיד יישאר עבורי כמאמן הגדול ביותר בהיסטוריה של הכדורגל. אינ גם רוצה להודות לכריס רמזי, דיוויד אולירי ודיוויד מויס שתרמו לי לקריירה. לצוותים הרפואיים שטיפלו בפציעות שלי. מעל לכל אני מודה לאשתי המנוחה, רבקה, והמשפחה שלי. הם תמכו בי לכל אורך הדרך הארוכה שלי".
הפרישה: "העובדה שלא אשחק יותר כבר מדגדגת לי ואני כבר מתגעגע, לכולם".
 |
פרגוסון. הגדול מכולם עבור ריו (רויטרס) |
|
|
פרדיננד החל את הקריירה בווטסהאם ב-1996 אחרי שש שנים הוא הפך לבלם היקר ביותר כאשר נרכש על ידי לידס תמורת 18 מיליון ליש"ט. שתי עונות תחת אולירי הספיקו עבור פרגוסון לשבור את שיא ההעברות עבור שחקן הגנה והוא עבר לשדים האדומים תמורת 30 מיליון ליש"ט.
 |
ריו פרדיננד ואברה (GettyImages) |
|
|
באולד טראפורד הוא חבר לנמניה וידיץ' והשניים היוו את סלע ההגנה של המנג'ר הסקוטי. במהלך הקדנציה תחת פרגוסון הוא קטף שש אליפויות וגביעי קהילה, שלושה גביעי ליגה, סופר קאפ אירופי, גביע ליגת האלופות בו ענד את סרט הקפטן, גביע אנגלי ואליפות העולם לקבוצות, כולם ביונייטד. בסיום עונת 2013/2014 בחר לעזוב את השדים האדומים עם סיום חוזהו והצטרף בחוזה לעונה בק.פ.ר.
הבלם תמיד היה אדם שנוי במחלוקת כאשר ב-2012 זכורה הפרשה הגזענית שכללה את עלבונות נגד אשלי קול ועונש מההתאחדות האנגלית. שנה לאחר מכן פרש מהנבחרת עם 81 הופעות וללא שום הישג ממשי, היום הוא הודיע על פרישה.
 |
פרדיננד ווידיץ´. צמד בלמים מרשים ויציב (GettyImages) |
|
|
פול סקולס חלק שבחים לבלם: "הוא היה שחקן ההגנה הטוב ביותר ששיחקתי איתו".