משחקי המחזור החמישי של שלב הבתים במוקדמות יורו 2016 יחלו כבר הערב (שישי) עם מספר משחקים מסקרנים, כשבמוקד נבחרת אנגליה שתארח בוומבלי את נבחרת ליטא, ונבחרת ספרד שתפגוש את נבחרת אוקראינה עמוסת הצרות המקומיות.
אצל האנגלים, שמגיעים למפגש עם מאזן מושלם בבית 5, מי שתופס את הכותרות הוא חלוץ טוטנהאם הארי קיין, שעשוי לרשום הופעת בכורה אצל רוי הודג'סון. עוד לא ברור אם החלוץ, שכבש העונה 29 שערים, יפתח בהרכב לצדו של רוני, או שמא יועדף על פניו דווקא דני וולבק מארסנל, אולם בכל מקרה סביר כי ישולב במהלך המשחק.
"אנחנו שמחים שהארי איתנו", אמר הודג'סון, "אני בטוח שהוא יערוך את הבכורה שלו באחד משני המשחקים, אבל לא מוכן לחשוף אם יפתח בהרכב". מי שבטוח לא יישחקו, לעומת זאת, הם אדם ללאנה ודניאל סטארידג' מליברפול, שייעדרו מהמפגש בגלל פציעות. מנגד, מי שצפוי לפתוח אצל הליטאים הוא בלם הפועל חיפה, טאדאס קיאנסקאס.
עוד בבית 5: סלובניה - סן מרינו, שוויץ - אסטוניה.
מוראטה במקום קוסטה, ראמוס כשיר
בבית 3 המסקרן, נבחרת ספרד תארח את נבחרת אוקראינה לקרב ישיר על המקום השני בבית, כשהשתיים מגיעות עם מאזן זהה של שלושה ניצחונות והפסד בקמפיין הנוכחי. ויסנטה דל בוסקה ייאלץ להסתדר ללא דייגו קוסטה הפצוע, ומי שצפוי להחליפו הוא חלוץ יובנטוס, אלבארו מוראטה, שרשם רק שתי הופעות במדי הלה רוחה.
 |
ויסנטה דל בוסקה מפגין יכולות באימון נבחרת ספרד (רויטרס) |
|
|
בלם ריאל מדריד, סרחיו ראמוס, שהתאושש לאחרונה מפציעה והיה ספק לגבי שיתופו, יהיה כשיר ויפתח בהרכב כאשר ססק פברגאס, אנדרס אינייסטה וסרחיו בוסקטס צפויים לפתוח במרכז הקישור של דל בוסקה.
עוד בבית 3: מקדוניה - בלארוס, סלובקיה - לוקסמוברג.
משחקים נוספים: מולדובה - שבדיה, ליכטנשטיין - אוסטריה, מונטנגרו - רוסיה (בית 7)