יום חמישי, 27.03.2025 שעה 15:20
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
6027-7527ברצלונה1
6027-5928ריאל מדריד2
5622-4628אתלטיקו מדריד3
5224-4628אתלטיק בילבאו4
4438-4927ויאריאל5
4435-3828בטיס6
4034-2828מיורקה7
3941-4128סלטה ויגו8
3731-3128ראיו וייקאנו9
3637-3228סביליה10
3623-2528חטאפה11
3530-2528ריאל סוסיאדד12
3441-3628ג'ירונה13
3339-3327אוססונה14
2839-2627אספניול15
2846-3128ולנסיה16
2742-3228אלאבס17
2743-2628לגאנס18
2547-3228לאס פלמאס19
1663-1828ויאדוליד20

נגמרו המשחקים: 0:4 לברצלונה על אלמריה

מסי, סוארס (צמד) ובארטרה נתנו לקטלונים ניצחון 9 ברצף, רגע לפני 10 ימים קריטיים. חמד לא שותף. מאמן לה קורוניה פוטר אחרי 1:1 מול קורדובה

|
מסי וסוארס חוגגים (רויטרס)
מסי וסוארס חוגגים (רויטרס)

מסי שבר את בצורת הכיבושים, שחקני הרכב חשובים קיבלו מנוחה וברצלונה הגדילה את רצף הניצחונות שלה לתשעה - כל מה שלואיס אנריקה יכול היה לבקש הוא קיבל הערב (רביעי) כאשר מוליכת הליגה הספרדית גברה בביתה 0:4 על אלמריה במשחק שנערך במסגרת המחזור ה-30.

המאמן נתן מנוחה לניימאר, אנדרס אינייסטה, ג'רארד פיקה וג'רמי מתייה. גם סרחיו בוסקטס (מוצהב) וג'ורדי אלבה (פצוע) לא שיחקו ובכל זאת הקטלונים לא התקשו להביס את קבוצת התחתית. לאחר הניצחון העלתה בארסה באופן זמני את הפער מריאל מדריד ל-7 נקודות, אך הבלאנקוס גברו על ראיו ואיקאנו 0:2 והחזירו את הפער ל-4 נקודות, שמונה מחזורים לסיום העונה. 

לאו מסי, שהגיע למשחק לאחר רצף של שלושה משחקים בלי לכבוש, מנע דיבורים על בצורת כשכבש שער נפלא בדקה ה-33, שערו ה-33 של הפרעוש העונה. לואיס סוארס הכפיל עם שער יפה משלו בדקה ה-55 ומארק בארטרה הוסיף את השלישי בדקה ה-75 - שערו הראשון העונה וסוארס השלים צמד בתוך תוספת הזמן.

מסי חוגג על חשבון אלמריה (רויטרס)
מסי חוגג על חשבון אלמריה. שבר את הבצורת (רויטרס)
 

אלא שעכשיו מתחילים עבור ברצלונה עשרה ימים קריטיים. בשבת מחכה למוליכת הטבלה משחק חוץ קשה מול סביליה, באמצע השבוע משחק רבע גמר ליגת האלופות מול פאריס סן ז'רמן, בסוף השבוע הבא משחק בית לא פשוט מול ולנסיה ובאמצע השבוע שאחר-כך שוב פ.ס.ז' בצ'מפיונס. עשרה ימים קריטיים לבלאוגראנה, כך שהיה להם חשוב מאוד לרשום מול אלמריה את ניצחונם התשיעי ברצף (וה-20 ב-21 משחקיהם האחרונים).

אלמריה מצידה רשמה משחק שמיני ברצף ללא ניצחון, למרות החלפת המאמן בשבוע האחרון ונותרה מתחת לקו האדום. סרג'י ברג'ואן, שלא הצליח לרשום יותר מתבוסה במשחקו הראשון כמאמן, הותיר את תומר חמד על הספסל למשך כל 90 הדקות.

מחצית ראשונה
דקה 7: ברצלונה פתחה בסערה ולחצה ללא הפסקה על האורחת בדקות הראשונות, כאשר המשחק התנהל רובו ככולו בחצי המגרש של אלמריה. לאחר שבע דקות של טיולים ליד ובתוך הרחבה הגיע גם האיום הראשון על שערו של חוליאן - צ'אבי הרים כדור קרן, לואיס סוארס נגח מעשרה מטרים, גבוה מעל לשער.

סרג´יו בוסקטס המוצהב, ג´ורדי אלבה הפצוע ותומאס ורמאלן ביציע (טוויטר)
סרג´יו בוסקטס המוצהב, ג´ורדי אלבה הפצוע ותומאס ורמאלן ביציע (טוויטר)
 

דקה 13: הזדמנות שנייה לברצלונה וראשונה למסגרת. דני אלבס הרים כדור מאגף ימין וליאו מסי ניסה לכבוש בנגיחה מ-13 מטרים, אבל חוליאן קלט בלי בעיה.

דקה 15: הזדמנות נהדרת, דווקא בצד השני של המגרש - פריצה של ת'ייבי מצד שמאל הסתיימה במסירה לוולינגטון סילבה שבעט כדור מסוכן ממרכז הרחבה אך למזלו הרע הכדור פגע ברגל של שחקן הגנה והאורחת זכתה רק בקרן.

מסי נוגח, צ´אבי מסתכל. חוליאן קלט (טוויטר)
מסי נוגח, צ´אבי מסתכל. חוליאן קלט (טוויטר)
 

דקה 18: הזדמנות טובה גם לברצלונה - מסי הרים מאגף ימין לעבר הצד הרחוק של הרחבה שם חיכה פדרו שבעט יפה מהאוויר, אך הכדור חלף בסמוך לקורת שערו של חוליאן.

דקה 24: למה אתה לא מרים את הראש, לואיס? החלוץ האורוגוואי של ברצלונה קיבל כדור מלאו מסי, חדר לרחבה, עבר את אנחל טרוחייו בלי כל בעיה אך כשהוא מול חוליאן ניסה להעביר כדור רוחב למרכז הרחבה - שם לא חיכה אף אחד חוץ משחקן הגנה בלבן שהרחיק את הסכנה.

חוליאן מקדים את סוארס (טוויטר)
חוליאן מקדים את סוארס (טוויטר)
 

דקה 31: מתחמם. הפעם זה הגיע בתום התקפה יפה של בארסה - דני אלבס הרים מימין, פדרו הוריד בחזה כשהוא חמישה מטרים אלכסונית לשער ומסר אחורה לצ'אבי, שהיה חופשי במרכז הרחבה ובעט בחוזקה מהאוויר מ-13 מטרים, אבל שוב חוליאן היה במקום כדי לקלוט. לא חלפה דקה והגיעה גם בעיטה של ראקיטיץ' מ-20 מטרים, אבל הכדור יצא החוצה.

דקה 33 - 0:1 לברצלונה: אמרנו שזה מתחמם ומי שהיה זה שהוציא את העוגה מהתנור הוא לאו מסי. אחרי שלושה משחקים בלי לכבוש הארגנטיני חזר לעניינים עם שער נהדר. הוק קיבל את הכדור באגף ימין, חדר לרחבה וכשהוא מול שחקן הגנה בלבן בעט ברגל שמאל כדור מסובב וחזק לעבר הפינה הרחוקה - לחוליאן לא היה סיכוי הפעם. שער ליגה 33 למסי העונה.

מסי חוגג את שער היתרון של ברצלונה (רויטרס)
מסי חוגג את שער היתרון של ברצלונה (רויטרס)
 

דקה 43: חאבייר מסצ'ראנו ראה את הכרטיס הצהוב לאחר עבירה על ת'ייבי שמנעה מתפרצת מסוכנת מאוד של האורחת. שחקני היריבה דרשו כרטיס אדום אבל השופט הסתפק בצהוב שכן בארטרה היה באזור והארגנטיני לא היה השחקן האחרון בדרך לשער.

מחצית שנייה
דקה 48: זה היה קרוב לשער שני: מסי הרים קרן מצד ימין לעבר ראשו של סוארס, שפיספס את הכדור אך הכדור פגע ברגל של שחקן הגנה והתעופף לעבר הצד הרחוק של השער, אך למזלו של חוליאן הוא פספס את המסגרת ויצא לקרן. אותה קרן הורחקה לא טוב ובסיומה של התקפה קצרה הגיע הכדור לאדריאנו שניסה בעיטה מ-18 מטרים - היישר לידיו של חוליאן.

דקה 52: וולינגטון סילבה הוביל התקפה מתפרצת של אלמריה ומסר שמאלה לאדגר מנדס שניסה את כוחו בבעיטה מ-17 מטרים, אך הכדור עלה גבוה מעל שערו של בראבו שעדיין לא נגע בכדור.

דקה 55 - 0:2 לברצלונה: כמעט העתק של השער הראשון, רק שהפעם הכובש היה לואיס סוארס. החלוץ מאורוגוואי קיבל כדור באגף ימין, חדר לרחבה, התקדם לכיוון מרכז הרחבה כשהוא קרוב לקו ה-16 וכשקסאדו מולו בעט טיל ברגל שמאל לכיוון החיבורים. חוליאן הצליח רק לגעת בכדור בדרכו לשער.

סוארס כובש את השני של בארסה (טוויטר)
סוארס כובש את השני של בארסה (טוויטר)
 

דקה 59: בעיטה מסוכנת של ראקיטיץ' מ-18 מטרים נעצרה בידיו של חוליאן. בינתיים אלמריה ערכה חילוף ראשון כאשר פרננדו סוריאנו החליף את וולינגטון סילבה. לאחר מכן ערכה ברצלונה שני חילופים בהפרש של שלוש דקות -  מרטין מוטיויה החליף את דני אלבס בדקה ה-64 וראפיניה החליף את איבן ראקיטיץ' בדקה ה-67.

דקה 71: הזדמנות נהדרת לבארסה לכבוש את השלישי. מונטויה העביר מסירה לראפיניה באגף ימין, הברזילאי המשיך לתוך הרחבה לפדרו שבעט בנגיעה אך חוליאן הגיב היטב וקלט. מיד לאחר מכן החליף ג'ונתן סונגו את אדגר מנדס.

דקה 75 - 0:3 לברצלונה: מארק בארטרה הצטרף לרשימת הכובשים של ברצלונה העונה עם שער בנגיחה ממרכז הרחבה לאחר כדור קרן של צ'אבי. לאחר הכיבוש לקח הבלם את הכדור ושם מתחת לחולצתו, כהקדשה לחברתו שנמצאת בהריון.

בארטרה מקדיש את השער השלישי לחברתו ההרה (טוויטר)
בארטרה מקדיש את השער השלישי לחברתו ההרה (טוויטר)
 

דקה 79: חילוף שלישי באלמריה כאשר מאנה, אקס מכבי ת"א, החליף את חאבייר אספינוסה. תומר חמד כבר לא ישחק בקאמפ נואו העונה.

דקה 85: כמעט הרביעי של בארסה אחרי שבעיטה חופשית של מסי פגעה בשחקן שעמד בחומה והטעה את חוליאן, אך שוער האורחת התעשת ומנע מהפרעוש שער שני.

דקה 87: דקתיים לאחר מכן הכשיל קסאדו את מסי על קו ה-16 וקיבל כרטיס צהוב. השופט אלחנדרו הרננדס החליט שההכשלה הייתה מחוץ לרחבה ומסי ניסה את כוחו עם בעיטה חופשית נהדרת לחיבורים, אבל חוליאן התעופף מצוין והדף לקרן.

ברצלונה: קלאודיו בראבו, דני אלבס (מרטין מונטויה, 64), מארק בארטרה, חאבייר מסצ'ראנו, אדריאנו, סרג'י רוברטו, צ'אבי, איבן ראקיטיץ' (ראפיניה, 67), לאו מסי, פדרו ולואיס סוארס.

אלמריה: חוליאן, קסאדו, שימו נבארו, אנחל טרוחייו, אנטוניו מארין, קורונה, תומאס פארטיי, אדגר מנדס (ג'ונתן סונגו, 72), חאבייר אספינוסה (מאנה, 79), וולינגטון סילבה (פרננדו סוריאנו, 56) ות'ייבי ביפומה.

שברון לב בקורדובה, מאמן לה קורוניה פוטר
קורדובה, נועלת טבלת הליגה הספרדית, יצאה למשחק חוץ אצל לה קורוניה, שנמצאת במקום ה-17 שמעל לקו האדום. האורחת, שהגיעה למשחק לאחר עשרה הפסדים ברצף, הייתה קרובה מאוד לרשום ניצחון ראשון מאז תחילת דצמבר 2014 (יותר מארבעה חודשים) כשעלתה ליתרון בדקה ה-55 משער של הבלם הרומני פלורין אנדונה.

מצבה היה טוב אפילו יותר בדקה ה-69 לאחר שלואיזיניו הורחק והותיר את לה קורוניה בעשרה שחקנים. אבל בדקה ה-87 הפך אנדונה לגיבור הטראגי של המשחק, כשכבש שער עצמי שקבע 1:1 בסיום. לאחר המשחק ולמרות שער השוויון המאוחר בעשרה שחקנים, פוטר מאמן לה קורוניה, ויקטור פרננדז.

קבוצה נוספת שסבלה משברון לב היא גרנאדה, שנמצאת בעצמה מתחת לקו האדום והייתה קרובה לרשום ניצחון חשוב מאוד שיכול היה להעלותה מעל אלמריה ולקרב אותה עד כדי נקודה אחת מלה קורוניה שמעל לקו האדום. הקבוצה מתחתית הטבלה אירחה את סלטה ויגו ועלתה ליתרון כבר בדקה השלישית משער של רוברט איבאנס, אבל ג'יסון מורייו הורחק בדקה ה-42 והותיר את קבוצתו בעשרה שחקנים. האורחת ניצלה זאת עמוק בתוך תוספת הזמן, בדקה ה-93, כאשר ת'יאו בונגונדה כבש את שער השוויון - 1:1 בסיום.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח
ענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח?
נגןאמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
אמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
נגןלא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
לא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */