"לא קל להבקיע חמישה שערים במשחק אחד, אני מקווה שאוכל להגיע להישג כזה". כך אמר בעבר כריסטיאנו רונאלדו בתגובה לחמישייה של... ליאו מסי כמובן. היום (ראשון) ההמתנה הסתיימה. CR7, לראשונה בקריירה שלו, הפציץ חמישה שערים ב-1:9 המדהים של ריאל מדריד על גרנאדה.
רונאלדו היה חם מתמיד ולא ריחם על הקבוצה הקטנה של אבל רסינו, שמדורגת לפני אחרונה בטבלה הספרדית בדרך למשחק בלתי נשכח מבחינתו וגם כזה שגרם לו לפרוק את כל התסכול מהתקופה האחרונה. האמת, הוא יכול היה לסיים עם הרבה יותר שערים. הנה המספרים ממשחק בלתי נשכח.
רונאלדו חגג חמישייה ראשונה בקריירה והצטרף לשמות גדולים שהבקיעו חמישייה בעבר עבור ריאל: יולוג'יו מרטינס, פרנץ פושקאש, האנס קרנקל, בבטו ופרננדו מוריינטס. הפורטוגלי כבש גם את השלושער המהיר בקריירה שלו, תוך שמונה דקות בלבד.
 |
מסי מול רונאלדו. אחרי היום שניהם כבשו חמישיות במהלך הקריירה (רויטרס) |
|
|
24 פעמים כבש רונאלדו שלושה שערים או יותר במדי ריאל מדריד בליגה (שש עונות) מסי עשה את אותו הדבר ב-11 עונות.
28 פעמים כבש רונאלדו שלושה שערים או יותר בכל המסגרות בריאל מדריד והוא השתווה בכך לאלפרדו די סטפנו.
רונאלדו הבקיע 299 שערים ב-287 הופעות בריאל והוא רחוק שישה שערים מאלפרדו די סטפנו ו-24 מראול.
החמישייה העלתה את רונאלדו למקום השמיני בטבלת מבקיעי כל הזמנים בלה ליגה עם 213 כיבושים. מסי מוליך את הרשימה עם 275.
CR7 עלה ל-36 שערי ליגה העונה, יותר מ-14 קבוצות בלה ליגה. בכל המסגרות הוא עומד על 47 שערים ו-21 בישולים ובשתי הקטגוריות הוא חלף זמנית על פני מסי.
 |
רונאלדו חוגג. הפורטוגלי עלה ל-36 שערי ליגה |
|
|
הפורטוגלי כבש יותר שערים מ-53 קבוצות מתוך ה-98 בחמשת הליגות הבכירות באירופה.
כבש ב-54 הדקות הראשונות מול גרנאדה (ארבעה שערים) יותר ממה שכבש בשמונת משחקי הליגה האחרונים שלו בריאל.
רונאלדו הפך לשחקן הראשון של ריאל מדריד שכובש חמישה שערים במשחק אחד מאז פרננדו מוריינטס ב-2002.
מדובר בניצחון הגדול ביותר של הבלאנקוס בליגה הספרדית מאז 1967 והתבוסה הגדולה ביותר של גרנאדה בליגה.
 |
רונאלדו חוגג חמישייה היסטורית (טוויטר) |
|
|
רונאלדו: "הייתה עבודה קבוצתית נהדרת", בנזמה: "הוא פנומן"
רונאלדו עצמו צייץ בטוויטר לאחר המשחק המרשים: "אני שמח שהבקעתי חמישה שערים בעזרת עבודה קבוצתית נהדרת. תודה לכולם על התמיכה".
קרלו אנצ'לוטי חגג את הניצחון וההישג של הפנומן הפורטוגלי: "רונאלדו השתפר כאשר הקבוצה השתפרה. ההישג הזה הוא נהדר עבורנו ונהדר עבורו".
איקר קסיאס התייחס גם הוא למשחק בחשבון הטוויטר שלו וצייץ: "הקבוצה עשתה עבודה נהדרת וחגגה ביחד עם רונאלדו".
 |
רונאלדו חוגג היום עם מרסלו (רויטרס) |
|
|
קארים בנזמה שיבח את הופעתו של הפורטוגלי: "הוא פנומן שתמיד עוזר לקבוצה. אני מאוד שמח בשבילו ומגיעות לו כל המחמאות שהוא מקבל. מערכת היחסים ביני לבין רונאלדו ובייל תמיד הייתה טובה. אנחנו עובדים ביחד על מנת לעזור לקבוצה, לפעמים אנחנו מבקיעים ולפעמים אנחנו לא, אבל אנחנו תמיד מנסים לעזור".
אלברו ארבלואה חגג את הניצחון: "לכבוש תשעה שערים במשחק זה אף פעם לא קל. הקבוצה עשתה עבודה נהדרת".