מכבי תל אביב ניצחה את הפועל אילת 82:91 ועלתה ליתרון 0:1 בסדרת חצי גמר הפלייאוף. עד כאן החדשות הטובות מבחינתה.
החדשות הרעות? דווין סמית' ירד מדדה לחדר ההלבשה במהלך הרבע המכריע כשהוא סובל מקרע בשריר התאומים. הפורוורד, שאמר לצוות הרפואי שהרגיש דקירה ברגלו, עזב את כותלי ההיכל בכוחות עצמו כשהוא מלווה באשתו ונלקח לצילומי אולטרסאונד. ממצאי הבדיקה שהתקיימה בביה"ח איכילוב גילו כי סמית' אכן סובל מקרע. את הסדרה נגד הדרומיים הוא סיים. המשך הפלייאוף? נדע בקרוב.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מכבי ת"א גוברת על אילת במשחק ה-1"כרגע דווין בחוץ לכ-10 ימים. הוא יקבל טיפול וחזרתו למגרשים תיקבע על פי קצב ההחלמה", נמסר ממכבי ת"א. "דווין בחור קשוח ואם אני צריך לעשות לו מסאז' ברגליים כדי שישחק זה מה שאעשה", הוסיף ג'רמי פארגו.
מנגד, באילת התקשו לקבל את ההפסד. "אנחנו פראיירים. יכולנו לקחת את המשחק וזה אפילו לא היה בגדר גניבה", אמר גורם באילת אחרי ההתמודדות. "אין סיכוי שקיבלנו 26 נקודות מניב ברקוביץ' ועמית שמחון והצלחנו להפסיד. מכבי לא מאיימת. רואים שהשחקנים שלה רוצים, אבל מכבי קבוצה מוגבלת. היינו צריכים לנצח ובלי דווין סמית' באילת יכולנו אולי להיות במצב של 0:2 לטובתנו", אמר גורם אחר.
 |
פארגו מרוצה אחרי הופעה אדירה מול הדרומיים (רדאד ג´בארה) |
|
|
בתקופה בה מיקי ברקוביץ' מככב בסרטים משנות ה-70 המהוללות, ניב ברקוביץ' הציג יכולת קליעה פנטסטית וסיפק שיא עונתי של 13 נקודות. הבעיה היא ששלושת הגאנרים של אילת – אפיק ניסים, אלישי כדיר ואדריאן יוטר – נעצרו על סקור חד ספרתי.
נראה שבכל פעם שמכבי זקוקה לניצחון או אוויר לנשימה אילת פורסת בפניה שטיח אדום. אשתקד, רגע לפני שהנהלת הצהובים בעטה את דייוויד בלאט החוצה, אילת התקפלה בהיכל. בשנה שעברה בגמר גביע המדינה – טרנס רודריק (שנורה לאחרונה ברגלו בארה"ב ונראה שלא ישוב לפרקט בקרוב) זכה ל-MVP של ההתמודדות ואילת שוב פספסה צ'אנס לעקוץ.
 |
שחקני מכבי ת"א מודים לקהל (רדאד ג´בארה) |
|
|
העונה, בסיבוב הראשון בדרום, אילת הציגה כדורסל נהדר ואף הובילה על הצהובים ביתרון דו-ספרתי, אך מכבי ת"א השלימה קאמבק והשאירה את דן שמיר עם המחמאות. אמש, כשמכבי ת"א חלודה ולא שיחקה קרוב לשבועיים, האילתים שוב היו קרובים. ברקוביץ' ג'וניור צימק ל-73:77 עם חצי רבע על השעון, אך פארגו התעורר, ירה מכל בלטה והצהובים שייטו לניצחון.
"היו לנו כמה טעויות של חוסר תקשורת בין השחקנים לקראת הסוף שאנחנו צריכים ללמוד מהן לקראת משחק מספר 2. לא הוצאנו לפועל את תכנית המשחק ברגעים המכריעים של המשחק ונגד מכבי אסור לטעות", אמר בראיין אוסברי שבלט בשורות המפסידה.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
"צריכים לבוא יותר חדים בראשון"בצד המנצח, פארגו אומנם חגג עם 32 נקודות והתעלה על ה-27 נקודות שהוריד על הראש של אילת בעונה הסדירה, אך לא יכול היה שלא להתייחס להפוגה שבין המשחקים בפלייאוף.
"למרות שלא שיחקנו, 'נפשנו', עשרה ימים, שזה הרבה זמן, אנחנו צריכים לבוא למשחקים בצורה הכי טובה. כרגע מה שחשוב לי זה שניצחנו. המנהלת רוצה להקדים את משחקי הגמר בחמישה ימים? אבל אחר כך יש הפוגה של חמישה ימים בין הגמר הראשון לשני. יופי מצוין, הבדל משמעותי (צוחק). עכשיו יש לנו לא פחות מארבעה ימים שלמים להתכונן למשחק השני באילת ומדובר בקבוצה ביתית מאוד".
 |
אפיק ניסים. לא סיפק את הסחורה (רדאד ג´בארה) |
|
|
עוד ציין פארגו: "צפיתי בכל הסדרה של חיפה נגד אילת ומדובר בקבוצה שקולעת באחוזים גבוהים מאוד בבית. המשחק הזה הולך להיות גדול עבורנו, אולי לא כזה שיכריע את הסדרה אבל גדול ללא ספק".
התקרית עם אריק שיבק: "היה רגע בו קאליף וואייט וקווין פאלמר דיברו עם המאמן ושמעתי את קאליף אומר 'תנו לו לזרוק'. זה דרבן אותי ואחרי שקלעתי שלשה צעקתי לשיבק, 'תנו לו לזרוק'. זה לא היה במכוון להעליב, אלא חלק מהמשחק".
הגארד האמריקאי של הצהובים יצפה הערב בסדרה השנייה בין הפועל ירושלים למכבי ראשל"צ ולאחר מכן יראה את האקסית קליבלנד קאבלירס מתמודדות מול הגולדן סטייט ווריירס בגמר ה-NBA. "אני מהמר על קליבלנד כמנצחת בשישה משחקים", פארגו אמר ל-ONE.