יום שישי, 28.03.2025 שעה 16:10
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת ווינר סל 24-25
421757-204523הפועל ת"א
391713-189321מכבי ת"א
371612-183421הפועל ירושלים
331753-183821עירוני רמת גן
331867-183121בני הרצליה
321660-169621הפועל חולון
311816-179222גלבוע/גליל
301691-170921עירוני נס ציונה
301789-176821הפועל ב"ש/דימונה
291841-178322הפועל עפולה
291687-158522הפועל גליל עליון
281838-169421עירוני קריית אתא
281798-164921אליצור נתניה
252066-177122הפועל חיפה

תשישות, רזון וחוסר ודאות: רנדל ומחלת המעי

פורוורד מכבי ת"א חסר כבר 3 משחקים עקב מחלת הקרוהן. הדיאטה, החשש במועדון ("קשה לזהות אותו"), הגורל המשותף עם אוחיון והצפי לחזרה

|
רנדל. במכבי ת
רנדל. במכבי ת"א מודאגים ממצבו הבריאותי (נעם מורנו)

מצבו של בראיין רנדל מתחיל לעורר דאגה. פורוורד מכבי תל אביב לא התלבש אמש (רביעי) להתמודדות נגד עירוני נס ציונה, במה שחתם סדרה של שלושה משחקים רצופים מהם נעדר האמריקאי. מי שאמור היה להבחר ל-"שחקן ההגנה של היורוליג" על פי דעת כותב שורות אלה, סובל מבעיה רפואית חמורה. תחקיר ONE חושף את החששות של המועדון לגבי הנושא, הדיאטה המיוחדת, כמה קילו השיל רנדל ומתי ישוב למגרשים.

רנדל, בדומה ליוגב אוחיון, סובל ממחלה גנטית הנקראת "מחלת קרוהן" (באנגלית: Crohn's disease). מדובר במחלה השייכת לקבוצת מחלות מעי דלקתיות וממוצע החולים השנתי בה עומד על 4.6 אנשים מתוך מאה אלף. הזוי שבסגל אלופת אירופה היוצאת יש כבר שני קורבנות. גיל הופעת המחלה נע בין 15-30 והיא פוגעת יותר בגברים, אולם גם נשים עלולות לסבול ממנה ולהיפגע משמעותית בכל הקשור להריונות.

אוחיון, שכזכור התחתן והמריא לחופשת ירח דבש, נאלץ לוותר על מוקדמות אליפות אירופה עם נבחרת ישראל בעקבות גילוי המחלה ובזמנו אף ירד משמעותית במשקל. הקורבן התורן הוא רנדל, שסובל מדלקת מעיים חמורה.

רנדל. סובל ממחלת מעי חמורה
רנדל. סובל ממחלת מעי חמורה
 

ההנחה היא כי מחלות מעי דלקתיות מתפרצות בעקבות מנגנון בקרה לא תקין במעיים היוצר מצב כרוני. מחלת הקרוהן יכולה לפגוע במערכת העיכול מהפה ועד לפי הטבעת. היא אינה דורשת ניתוח, אך האמריקאי הנהדר עבר לאחרונה סדרת בדיקות מקיפה שכללה אולטרסאונד ובדיקה בבטנו. הבעיה של רנדל, כמו של כל הסובלים ממחלת הקרוהן, היא איסור נטילת תרופות אנטי דלקתיות. כל תהליך הטיפול וההחלמה חייב להיות טבעי ואיטי כדי שרנדל יחזור לעניינים בכושר מלא.

"במשך תקופה ארוכה רנדל אכל אוכל נוזלי ורק לאחרונה הורשה לאכול אוכל מוצק. הגוף שלו פשוט לא הצליח לעכל את מה שנכנס לפה", אמר גורם במועדון. לאורך חייו, הדיאטה של רנדל קבועה ומיוחדת - אלכוהול? אין, אוכל מטוגן? חס וחלילה, חסות וירוקים? גם אסור, מאכלים חריפים? ממש לא. באופן אישי רנדל אינו חובב המבורגרים, כנ"ל לגבי דגים וטונה. אז מה הוא כן אוכל? בעיקר עוף. והרבה. "קשה היה לזהות את בראיין במשחק מול נס ציונה. הוא הוריד חמישה קילו בכמה ימים. הפנים שלו רזות מאי פעם, הוא נראה כמו גארד", הוסיף הגורם.

בראיין רנדל. גורם: &qout;פניו רזות מאי פעם&qout; (רדאד ג´בארה)
בראיין רנדל. גורם: "פניו רזות מאי פעם" (רדאד ג´בארה)
 

איש מקצוע במכבי ת"א התייחס לשמועות כי העדרותו של רנדל קשורה לפציעת ברכיי וציין בשיחה עם ONE: "ברכיים? הלוואי ורנדל היה פצוע בברכיים. הוא היה משחק גם עם רגל אחת. אם המשחק מול עירוני נהריה ביום שישי היה גמר, הוא היה מתלבש, אבל זה לא שווה את הסיכון".

רנדל עצמו הגיב לדברים ואמר: "הורדתי במשקל, שיניתי דיאטה, אני לא משחק מול נהריה. הכל נכון. משהו בתוכי עלה באש, שיתק אותי לחמישה ימים. בקושי אכלתי, איבדתי הרבה כוחות ואנרגיות. אני מנסה לחזור בזהירות אבל בהדרגה כדי לא להכניס את המערכת שלי להלם ושוב ללכת אחורה. זו מחלה שנולדתי איתה, היא משפיעה עליי כבר 13 שנה אבל זה מעולם לא השפיע עליי במהלך העונה. עברתי שיתוק דומה בעבר, אבל לא כשחקן פעיל. אני אוכל בעיקר אורז לבן, פירה, מעט מאוד פסטה, הרבה מאוד תחליפי אנרגיות, משקאות של מבוגרים. אני שותה דברים שסבתא שלי שותה מקופסאות שימורים".

רנדל תפר לעצמו תפקיד מפתח בהיררכיה של גיא גודס ומשחקן משלים שאמור היה לעלות מהספסל, הרוויח משבצת של שחקן חמישייה בכיר, שגם מצטיין במשימות הגנתיות מיוחדות. בקיצור, פועל שחור מהמעלה הגבוהה ביותר.

גיא גודס. רנדל התברג בחמישייה של הצהובים (רדאד ג´בארה)
גיא גודס. רנדל התברג בחמישייה של הצהובים (רדאד ג´בארה)
 

תרומתו המקצועית של רנדל היא מצרך מבוקש במכבי. למעשה, עצם עמידתו על המגרש כבר מורידה את מפלס הלחץ במועדון. בדקות בהן רנדל ישב העונה על הספסל, מכבי הפסידה בסך מצטבר של 77 נקודות. בזמן שרנדל היה על הפרקט, מכבי דרסה את יריבותיה וניצחה ב-284 נקודות הפרש.

כיום רנדל בקושי מצליח להשתתף באימונים ואלו שבהם כן נטל חלק, פרש הרבה לפני סופם מרוב תשישות. ההנחה היא שמחר (שישי) ישוב לאימונים מלאים. החששות במועדון הן כי אין חזרה משוערת מובטחת, אך הדד-ליין הצפוי להיות תחילת הפלייאוף.




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח
ענק: איך אסי בוזגלו מתכונן לחג הפסח?
נגןאמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
אמבפה מתלהב ובצדק מבובת השעווה שעשו לו
נגןלא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
לא רק כדורגלן: רונאלדו מצטרף למשחק מכות
נגןאשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
אשתו של נטע לביא מקדמת את העסק שלה ביפן
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */