עופר קולקר
|

שחקני בני לוד חוגגים (רדאד ג`בארה)
הערב (שני) שוחק המחזור האחרון של הליגה הסדירה לפני שלב הפלייאוף בליגה הלאומית, כשבמוקד ניצחון דרמטי של הפועל רמת גן נגד הכח רמת גן 1:2 בדרבי. איסואנילה לינגנה כבש שער ניצחון דרמטי בדקה ה-96 ושלח את האדומים לפלייאוף העליון. בנוסף, בני לוד חזרה למקום השני ורמת השרון תשחק בפלייאוף התחתון.
הפועל רמת גן - הכח רמת גן 1:2
משחק דרמטי בווינטר. בדקה ה-37 הייתה זאת הכח שעלתה ליתרון 0:1. שוערה של הפועל רמת גן לא הצליח לקלוט כדור גובה שנפל בקרבתו של רועי זיקרי שבעט בסיבוב אל הרשת. כעבור שתי דקות בלבד איסואנילה לינגנה איזן בבעיטה מדהימה מ-25 מטר לרשת העליונה. עמוק בתוך תוספת הזמן (96) הגיע הרגע הדרמטי של המשחק. נועם כהן הרים כדור למרכז הרחבה ולינגנה המצויין נגח בשכיבה לשער וקבע ניצחון שהכניסה אותה לפליאוף העליון עם 1:2 יוקרתי.
 |
דני גולן. עלה לפלייאוף העליון (חגי ניזרי) |
|
|
בני לוד – מכבי הרצליה 1:3
מכבי הרצליה שהגיעה למשחק חוץ קשה נגד השנייה בטבלה ספגה הפסד שקבע את המשך דרכם בפלייאוף התחתון. בדקה ה-12 בן בוטבול העביר כדור רוחב לג'ורדן פושה שחזר מפציעה והצרפתי סגר את המהלך בבעיטה מחמישה מטרים פנימה, 0:1 למכבי הרצליה. שתי דקות בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה, אוסיי מאוולי, שחקנה הזר של לוד, איזן את התוצאה. מחמוד עבאס העלה כדור עונשין מכ-25 מטרים, מאוולי נגח לקורה ומשם לרשת. בדקה ה-59 סלים טועמה הרים כדור קרן שהחליק על ראשו של ניצן דאמרי שנגח בטעות לשערו, 1:2 ללוד. אדריאן פרננדס שנכנס כמחליף, ספג כרטיס אדום והשאיר את הרצליה בעשרה שחקנים בדקה ה-78. משה בן לולו חתם את תוצאת המשחק בדקה ה-84.
הפועל ראשל"צ – עירוני טבריה 4:1
עירוני טבריה מתחתית הליגה הלאומית הנחילה הפסד 1:4 להפועל ראשל"צ שתמשיך דרכה בפליאוף התחתון. בדקה ה-12 מתן פלג העלה את עירוני טבריה ליתרון 0:1 לאחר הגבהה של שלום עקיבא. בדקה ה-35 עקיבא ניצל בעיטה חופשית נוספת שנשרקה לזכותה של טבריה כשסובב כדור שחלף על פני כל הגנת ראשל"צ והטעה את יוסי שקל. עקיבא השלים צמד לפני סיום המחצית. טבריה לא הרפתה ובדקה ה-75 לירון אלימלך כבש את הרביעי לזכותה. רמי ביינשרדיני התכבד בשער הניחומים של ראשון לציון בדקה ה-86.
מאמן המארחת, שרון מימר הגיב להפסד הצורם: "אכזבנו את עצמנו במאני טיים, רצינו לעלות לפלייאוף העליון, נמשיך הלאה. נפלנו ביכולת, קיבלנו גולים ממצבים נייחים. לפעמים יש אפקט של החלפת מאמן וזה כנראה מה שעזר להם".
מנכ"ל הקבוצה, רוני בראון הגיב לטענה ששחקניו לא התאמצו: "בכדורגל קורים דברים ואם נחפש כל היום קונספרציות לא נצא מזה. באנו עם האף למעלה והקבוצה שרצתה להוכיח ניצחה בצדק. מאוד רצינו לעלות לפלייאוף העליון".
 |
שרון מימר. "אכזבנו את עצמנו" (נעם מורנו) |
|
|
אחי נצרת – מכבי יבנה 0:2
אחי נצרת ניצחה את מכבי יבנה בתוצאה 0:2 וקבעה את מקומה בפלייאוף העליון. בדקה ה-53 עלי חטיב העלה את את אחי נצרת ליתרון 0:1. עידו אקסברד בעט ראשון, הגנת יבנה הרחיקה לרגליו של חטיב שכבש. כעבור שש דקות בלבד (59), חטיב השלים צמד כשקיבל כדור רוחב משמאל ובעט מחוץ לרחבה פנימה, 0:2 לאחי נצרת.
הפועל עפולה ועירוני ניר רמה"ש סיימו את משחקן ב-0:0. רמה"ש תשחק בפלייאוף התחתון לעומת עפולה שהתרחקה באופן משמעותי מהמקום ממנו עולים ליגה.