המשחק של נבחרת ישראל נגד וויילס בחיפה (מחר, 20:00) הוא משחק קריטי לא רק עבור הכחולים לבנים של גוטמן, אלא גם בשביל החבורה של כריס קולמן, שעדיין לא הפסידה בקמפיין מוקדמות יורו 2016, וניצבת במקום השני בבית עם שמונה נקודות מארבעה משחקים.
בזמן שגארת' בייל וארון רמזי תופסים את מרבית הכותרות לקראת המשחק, אחד השחקנים החשובים בסגל הוולשי הוא קשר ליברפול, ג'ו אלן, שבגיל 25 מחזיק את הקישור של הדרקונים ותפס מקום של קבע גם בהרכב של ברנדן רוג'רס.
בראיון לקראת המפגש עם ישראל, נזכר אלן בתחילת דרכו באנפילד: "בהסתכלות לאחור אני מאוכזב מהגישה שלי בזמנו. אבל בהחלט למדתי מכך בשנים האחרונות והשתפרתי בזכות זה. הירידה בכושר השפיעה לי על הביטחון, וזו הפעם הראשונה שחוויתי זאת ברמת המועדונים, אבל יצאתי מזה".
 |
ג´ו אלן בליברפול. "הייתה לי תקופה קשה" (רויטרס) |
|
|
על מעמדו בנבחרת הוסיף הקשר: "אני כבר בן 25 ולא מחשיב את עצמי שחקן צעיר יותר. יש לי מספיק ניסיון כדי להרגיש חלק משמעותי בסגל. החוויות שעברתי בעבר יחזיקו אותי ויסייעו לי להתקדם בכדורגל העולמי. אני מתקדם לקראת שיא הקריירה שלי ואני מקווה להמשיך ולהשתפר בשנים הקרובות".
אלן המשיך: "אני מחכה למשחק ארבעה חודשים ארוכים. אני מתרגש, פתחנו טוב את הקמפיין ואנחנו רוצים המשכיות. אנחנו נוסעים למשחק חוץ ומצפים לאווירה עויינת. יש לנו ניסיון ברמה הבינלאומית וברמת המועדונים ואנחנו בהחלט מסוגלים להתמודד עם זה".
"בכל משחק בבית יש הזדמנות לשלוח מסר. יש לנו אמונה עצמית אחרי פתיחת הקמפיין ואנחנו בטוחים שאנחנו יכולים להוציא תוצאה טובה שתפעיל לחץ על שאר הנבחרות בבית".
 |
אנדר הררה מול ג´ו אלן (רויטרס) |
|
|
על הנסיעה לישראל אמר הקשר: "זו פריבליגיה של המקצוע שלנו לטייל בעולם. אני מחכה לחוויה הזו כי זה לא מקום שהייתי בו או שיחקתי נגד נציגה שלו. אלו חוויות חדשות שכדורגלן מצפה להן. אנחנו לא מתעסקים בסידורי האבטחה, מרוכזים במשחק, ב-90 דקות ולהבטיח שהרמה שלנו תהיה גבוהה כדי שנשיג שלוש נקודות".
""אנחנו לא במרחק נגיעה מההעפלה, אבל נהנים מהמקום שלנו. כולנו מתרגשים מהתאגרים שמצפים לנבחרת. אם תיקחו את המשחק נגד בלגיה לדוגמא, המחויבות והרעב נראו לעין בבירור. זה לא תמיד קרה במשחקי הנבחרת. השחקנים שיש בסגל מחויבים ורעבים ואני מקווה שזה יישאר כך שנים. מערכת היחסים עם האוהדים נפלאה ועשינו עוד מאמץ בשבילם. ברור שההופעות על הדשא עוזרות לרמת התמיכה, אבל זה יכול לעשות את ההבדל בין העפלה להדחה".
 |
ג´ו אלן עם הכדור (רויטרס) |
|
|
"לישראל יש שלושה ניצחונות והיא לא השיגה אותם בטעות. יש להם חוזקות ואיכויות, לא שמות גדולים ומוכרים, אבל ההכנה זהה ונעשה את כל שיעורי הבית. אנחנו צריכים להבטיח שנהיה חזקים ולא נישבר וגם להעמיד אותם על הרגליים האחוריות".
אלן נזכר גם בפעם האחרונה בה וויילס הייתה קרובה לעלות ליורו, עת הפסידה לרוסיה בפלייאוף ב-2004: "הייתי אז בן 13 ונכחתי באצטדיון. אני זוכר את האכזבה בלילה ההוא והיא נותנת לנו אקטסרה מוטיבציה גם היום. אנחנו מרגישים טוב ויש לנו איכות וכח טובים מאשר היו לנו אז".