מ.ס. אשדוד עברה שבוע מוצלח מבחינתה, כשחזרה מפיגור של שני שערים בליגה מול בית"ר י-ם ועברה בגביע את הפועל חיפה בדו קרב פנדלים. הקבוצה מעיר הנמל הפגינה ווינריות יוצאת דופן, והיא מקווה להמשיך במומנטום החיובי כשתפגוש הערב (שבת) ב-18:30, את הפועל פתח תקווה באצטדיון המושבה.
חניכיו של ניר קלינגר זוכרים היטב שהקבוצה של עידן בראון הנחילה להם את ההפסד הראשון העונה, והם מעוניינים "להחזיר" לקבוצה ממלאבס במגרשה הביתי. "יש לנו חשבון פתוח עם הפועל פ"ת עוד מהסיבוב הקודם, ואנחנו רוצים לסגור אותו", אמר בחיוך שחקן בקבוצה.
אגב, הנתון המפתיע הוא שאשדוד משיגה העונה יותר נקודות בחוץ מאשר באצטדיון ה-י"א (12 לעומת 9), ולכן לתוצאת המשחק עשויה להיות השלכה ישירה על המשך העונה שלה. "בליגה כזו משוגעת, עם צפיפות כל כך גדולה, כל נקודה היא חשובה והפעם ננסה להשיג שלוש", אמרו בסביבת הקבוצה.
הקשר דוד סולארי, שסבל השבוע ממתיחה קלה במפשעה ולא התאמן אתמול, חזר לאימונים אך לא צפוי לפתוח בהרכב. מיקי סירושטיין, שנמצא בשלב ההחלמה מפציעה בשרירי הבטן, ימשיך להיעדר, ולכן ישראל ראש ימשיך במרכז ההגנה לצידו של יא יא פטי.
![דוד סולארי עם הכדור (שי לוי) דוד סולארי עם הכדור (שי לוי)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1132894.jpg) |
דוד סולארי. ימתין על הספסל (שי לוי) |
|
|
אלכסנדר דוידוב ואור אינברום, שהחמיצו את משחק הגביע בגלל כרטיסים צהובים, ישובו להרכב של קלינגר, כשמיכאל אוחנה צפוי לרדת לספסל. ג'וואון אושאניוואה ימשיך גם הוא ב-11, על חשבונו של רחמים צ'קול בעמדת המגן השמאלי.
הרכב משוער: אופיר מרציאנו, עופר ורטה, יא יא פטי, ישראל ראש, ג'וואון אושאניוואה, אלכסנדר דוידוב, תום מונד, גדי קינדה, אור אינברום, מוראד אבו ענזה וירו בלו.
"מקווים להתחיל רצף של משחקים טובים מול אשדוד"
הפועל פתח תקווה השלימה את ההכנות שלה לקראת המשחק החשוב מול מ.ס אשדוד לאחר שבמהלך השבוע צלחה בשלום את המשוכה של הפועל בני לוד בגביע המדינה.
![שחקני הפועל פ&qout;ת מתאמנים. (מערכת ONE) שחקני הפועל פ&qout;ת מתאמנים. (מערכת ONE)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1181276.jpg) |
שחקני הפועל פ"ת מתאמנים לקראת המשחק |
|
|
בראון יהנה מחזרתם להרכב של הקשרים עומרי אלטמן ולירוי צעירי, שהחלימו מהפציעות וישובו להרכב. חסן אבו זייד, שנפגע באימון ונטש אותו לקראת הסיום, ככל הנראה ייפתח בהרכב. במקרה שבו אבו זייד יסופסל, אורמוש יתפוס את מקומו ועמירן שקלים יתופקד כמגן שמאלי.
בפתח תקווה ערכו שיחה אישית עם קאלה דרשלר שבה הבהירו לו כי מעמדו איתן והחיפושים אחר שוער נובעים מהשאיפה שיהיו שני שוערים בכירים בקבוצה. בנוסף, במועדון מתחילים להשלים עם העובדה שגאל מרגוליס לא יגיע למלאבסים, זאת בעיקר בשל קשיי מעבר שאותם צופים מראש במכבי תל אביב. "הוא מעדיף לשבת ביציע ולהישאר במכבי תל אביב, הוא אוהב נורא את המועדון וזה בסדר", אמרו בפתח תקווה.
![בראון ודרשלר משוחחים בראון ודרשלר משוחחים](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1181278.jpg) |
עידן בראון וקאלה דרשלר משוחחים |
|
|
במועדון ישנה אופטימיות זהירה בכל הנוגע לבלם יודרן מילייב, שמנסה להשיג שחרור מקבוצתו המקדונית. במועדון אמרו: "הקבוצה כרגע בפגרה ובעוד שבוע נהיה יותר חכמים לגביו, אך אנו לא נחים על זרי הדפנה".
באימון המסכםהייתה אווירה טובה למרות מזג האוויר הסגרירי, כשבראון בחר לעשות אימון קליל שבעיקר נועד לשחרר את המתח לקראת המשחק. גיא דיין ודור כוכב כיכבו באימון (מכל הבחינות) כששחר הירש היה הקורבן לכמה מעשי קונדס של חבריו. "הכוח שלנו זה המרקם החברתי", אמרו בקבוצה: "כולם מדברים על המושאלים, אבל הם מחוברים למועדון בצורה מדהימה והם יובילו אותנו להישארות בליגה. מקווים להתחיל רצף של משחקים טובים מול אשדוד".
![שחקני הפועל פ&qout;ת (מערכת ONE) שחקני הפועל פ&qout;ת (מערכת ONE)](https://images.one.co.il/images/d/400_221/gg1181277.jpg) |
שחקני הפועל פ"ת משתעשעים. הייתה אווירה טובה |
|
|
הרכב משוער: קאלה דרשלר, קובי מוסא, אורי פסו, מייקל טוקורה, מבה צ׳ימאזי, מירקו אורמוש (עמירן שקלים), חסן אבו זייד, לירוי צעירי, גיא דיין, עומרי אלטמן ושחר הירש.