יום חמישי, 06.03.2025 שעה 22:09
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5717-5125הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4730-5325מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

ביהמ"ש הרשיע את צברי בעבירות מין בקטינים

מנהלה לשעבר של הפועל פ"ת הגיע להסדר טיעון והורשע במעשים מגונים תוך ניצול יחסי תלות, מעשה סדום בקטין, דין לקוחו של קטין ועבירות נוספות

|
צברי בבית המשפט (יניב גונן)
צברי בבית המשפט (יניב גונן)

ביהמ"ש המחוזי בתל אביב הרשיע היום (שלישי) את עופר צברי, מנהל קבוצת הפועל פ"ת בכדורגל לשעבר, בעבירות מין בקטינים בני 15-17. צברי הורשע במספר מקרים של מעשים מגונים תוך ניצול יחסי תלות, מספר מקרים של גרם מעשה סדום בקטין, גרם מעשה מגונה, דין לקוחו של קטין ועבירות נוספות.

על פי כתב האישום המתוקן: "הנאשם, מנהל קבוצת הבוגרים של הפועל פתח תקווה לשעבר, הינו דמות מוכרת ומשפיעה בעולם הכדורגל. לנאשם הייתה נגישות גם לשחקני קבוצת הנוער ונודע בקרב השחקנים כ"דמות אב".

עופר צברי (חגי ניזרי)
עופר צברי (חגי ניזרי)
 

"לאור מעמדו בעולם הכדורגל, בו שאפו הקטינים להשתלב, ביסס הנאשם, בדרכים שונות, את תלותם בו, לרבות דרך ניהול התכתבויות עימם, באינטנסיביות, באמצעות יישום הווטסאפ, אשר בחלקן נשאו אופי מיני או אינטימי. במועדים שונים ובהזדמנויות שונות, הנאשם ביצע בקטינים עבירות מין, בהסכמתם, שהושגה תוך ניצול יחסי התלות של הקטינים בו".

"הסדר הטיעון, במסגרתו הודה והורשע הנאשם, כולל שינוי של נסיבות ביצוע עבירות המין ע"י הנאשם, בשניים מן המקרים, מאי הסכמה לביצוען תוך ניצול יחסי התלות. השיקול המרכזי בעריכתו של הסדר הטיעון היה לחסוך מהמתלוננים הקטינים את מעמד מתן העדות בביהמ"ש. הסדר הטיעון אינו כולל הסכמה לעניין העונש".

צברי בבית המשפט (יניב גונן)
צברי בבית המשפט (יניב גונן)
 

במהלך הדיון הוגש כתב אישום מתוקן לשופט, ועורך דינו של צברי, אבי חימי אמר: "ראיתי את הסדר הטיעון. יש הסכמות קלות שסיכמנו שנביא אותן לפרוטוקול. הסברתי לנאשם את כתב האישום, הנאשם מודה בעובדות והסדר הטיעון מקובל עליו".

השופט פנה לצברי ושאל אותו האם הוא מודה בעובדות כתב האישום, צברי ענה "כן" לכל השאלות. השופט גלעד נוייטל אמר: "בית המשפט מזהיר את הנאשם שהוא לא קשור בהסדרי טיעון והוא יכול לגזור את דינו על פי שיקוליו. אנו מרשיעים אותו בכתב האישום המתוקן, מעשה מגונה (קטין שמלאו לו 14 תוך ניצול יחסי תלות) במספר מקרים. אישום שני, מעשה מגונה בקטין שמלאו לו 14, אישום שלישי, גרם מעשה סדום בקטין שמלאו לו 14 וטרם מלאו לו 16 במספר מקרים. בנוסף למעשה מגונה בקטין, צברי מואשם בהתרת נהיגה לקטין ללא רישיון. אישום רביעי הוא בריחה ממשמורת חוקית, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו ועבירה של נהיגה פזיזה ורשלנית".

עו&qout;ד אבי חימי (יניב גונן)
עו"ד אבי חימי (יניב גונן)
 

כזכור, צברי הואשם במספר עבירות מין שכללו הטרדות מיניות ואף מעשי סדום בקטינים, וכעת לאחר פרק זמן של כמעט חצי שנה, התביעה הגיעה עם באי כוחו של צברי להסדר טיעון, שיובא בפני הרכב השופטים, אשר אמורים לאשר אותו.

בהתאם להסדר הטיעון, הסניגור אבי חימי אמר, "לבקש להפנות את הנאשם לתסקיר קצין". התובעת אמרה: "המתלוננים מודעים להסדר והוא מקובל עליהם", והוסיפה: "שירות המבחן יגיש תסקיר לגבי הנאשם, שעצור באבו כביר. העיקול שעל הרכב של הנאשם יוסר. דיון העונש נדחה ל-1.7. צו איסור פרסום על שמות הקטינים יימשך".  




טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןאנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
אנטוני וממפיס עם טכניקה עילאית בפרסומת
נגןלוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
לוקה בהלם: לברון בדרך ל-70,000 נקודות?!
נגןזהו זה: יש לנו זוכה בתואר שנה השנה בעלם
זהו זה: יש לנו זוכה בתואר שער השנה בעולם
נגןהצצה ליום כיף של מנור סולומון ודנה
הצצה ליום חופשי של מנור סולומון ודנה
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */