יניב קטן ומכבי חיפה, כמו גם אוהדי הקבוצה, כבר סופרים את הדקות לטקס המרגש הפרידה המרגש הצפוי הערב (ראשון, 20:15) לאחד מגדולי סמליו של המועדון בכל הזמנים במשחק נגד בית"ר ירושלים.
קטן יגיע בפעם הראשונה לסמי עופר ויזכה לכבוד הראוי לו כאשר 30 אלף אוהדים, כולל אלו של בית"ר ירושלים יריעו ויכבדו אותו אחרי שפרש בעל כורחו בקיץ שעבר. הבעלים יעקב שחר הצהיר לא אחת במהלך השנה שטקס הפרידה היה מתוכנן כבר חודשים רבים והכדור היה בידיו של קטן. עכשיו, אחרי תקופה ארוכה וכאשר התנאים הבשילו, הקפטן לשעבר כבר מתמרק לקראת האירוע.
 |
קטן. יזכה לכבוד הראוי לוי כש-30 אלף אוהדים יעודדו אותו (משה חרמון) |
|
|
קטן, שבשבוע שעבר חגג את הולדת בנו, טרם יודע משחר האם הנשיא יציע לו משרה במועדון בעונה הבאה, כשרק בחודש הקרוב נראה שהדברים יתבהרו לגבי כמה סוגיות, כולל זו של קטן.
שחקן העבר של מכבי חיפה, ננאד פראליה שלח ברכה לקשר הוותיק באתר הרשמי של הקבוצה: "יניב קטן הוא קודם כל חבר, אחר כך קולגה לקבוצה. כשבאתי לחיפה הוא היה מאוד צעיר, אך מיד ראיתי את הכישרון הטמון בו ושמחתי לראות אותו ממצה את הפוטנציאל ולהיות חלק מהתהליך הזה. תמיד היה אפשר לסמוך עליו. גם אחרי הרבה שנים יניב עדיין ותמיד יהיה בלב שלי".
בתוך כך, בקבוצה ינסו להפריד בין ההתרגשות הגדולה לפני המשחק למה שיהיה דקות אחדות אחרי הטקס לקטן. חיפה עומדת לפני צומת דרכים מבחינתה: "זה משחק של עונה והצ'אנס האחרון שלנו להשיג כרטיס לאירופה אחרי שהגענו את לפלייאוף העליון. רק ניצחון בא בחשבון", אמרו בקבוצה.
בחיפה מודעים לכך שבארבעת המשחקים שבית"ר שיחקה עד כה בסמי עופר היא לא הפסידה, אבל הירוקים ינסו לקלקל לקבוצה מהבירה את המאזן ולפגום בהתלהבות שבה היא נמצאת תקופה האחרונה.
 |
שחר. הצהיר שטקס הפרידה מקטן היה מתוכנן כבר חודשים רבים (רדאד ג´בארה) |
|
|
על פי התרגול של האימון המסכם, המאמן מרקו בלבול לא מתכוון לשנות את ההרכב שפתח בחודש האחרון. למרות היכולת הלא משכנעת במשחק מול מכבי ת"א, בלבול נוטה להאמין שיש ביכולתם של השחקנים שיפתחו להשיג את הניצחון.
מי שיכול לראות את עצמו מאוכזב במיוחד הוא אייל משומר, שבפעם השישית העונה מוצא את עצמו מחוץ לסגל. המגן, שיסיים חוזה בקיץ הקרוב, טרם יודע היכן ישחק בעונה הבאה ויחכה לשמוע מהמאמן החדש של חיפה אם יש בכוונתו להשאירו במועדון או שהוא יאלץ לעזוב אחרי תשע שנים. איתי שכטר, שגילה השבוע יכולת טובה מאד באימונים, ימשיך לשחק לצד אלירן עטר בחוד, בעוד אלון תורג'מן ועידן ורד יחכו להזדמנות שלהם מהספסל.
 |
שכטר. גילה יכולת טובה באימונים וימשיך לשחק לצד עטר (נעם מורנו) |
|
|
בתוך כך, המשטרה הוציאה הודעה לקראת המשחק, הקוראת לאוהדים להגיע מוקדם כדי למנוע לחץ בכניסה וממליצה להם לנסוע בתחבורה ציבורית: "לקראת משחק הכדורגל הערב בין הקבוצות מכבי חיפה ובית"ר ירושלים שיחל בשעה 20:15 באצטדיון סמי עופר בחיפה, נערכה תחנת חיפה בסיוע כוחות משטרת מחוז חוף לשם מענה מהיר מקצועי ונחוש כדי למנוע תופעות של הפרות סדר ותרחישי תנועה שונים".
על מנת למנוע לחץ על שערי הכניסה יפתחו שערי האיצטדיון כבר בשעה 18:15, שעתיים לשריקת הפתיחה". במשטרת מחוז חוף מדגישים כי לא תותר כניסה לתחומי האיצטדיון ללא בידוק בטחוני, גם אם הוא יתקיים סמוך למועד פתיחת המשחק. כלי רכב שיחנו באופן המנוגד לחוק יחסמו ויפריעו לתנועה בקרבת האיצטדיון ייגררו מיידית. המלצתנו להסתייע בתחבורה ציבורית ולהגיע מוקדם ככל שניתן על מנת למנוע לחץ מיותר בכניסות לאצטדיון".
 |
תורג´מן. ימתין להזדמנות מהספסל (שי לוי) |
|
|
"לרשות הבאים מאזור צפון וחיפה עומד מערך מתוגבר של מטרוניות, שיורידו את הבאים למשחק בפתח האצטדיון. למגיעים מאזור דרום עומד מערך מתוגבר של רכבות הלוך וחזור. לבאים בכלי רכב פרטיים עומדים החניונים הוט, הקונגרסים ותובלה (הדרומי). שוטרים יכוונו את התנועה אל החניונים".
בעניין אחר. ילדי הטרום ליגה של המכללה לכדורגל בכרמיאל בחסות מכבי חיפה ייצאו הלילה לטורניר היוקרתי המסורתי בברצלונה, שאותו יזם מנהל המכללה אבי גיסברג. הירוקים העבירו לילדים, שיבקרו בקאמפ נואו ויצפו במשחק של ברצלונה מול אלמריה של תומר חמד, תלבושות משחק אותן ילבשו בטורניר.
הרכב משוער: ולדימיר סטויקוביץ', אלעד גבאי, אברהם פאס, אוראל דגני, טאלב טוואטחה, אביחי ידין, מדו קאמרה, חן עזרא, יוסי בניון, איתי שכטר ואלירן עטר.