מכבי תל אביב יודעת שניצחון הערב (שני) ב-20:55 על עירוני קריית שמונה בחוץ יעניק לה פער של עשר נקודות בפסגת ליגת העל ויוכל לגרום לכך שההתעסקות היחידה שלה עד סוף העונה תהיה מתי ייערך משחק ההכתרה הרשמי.
לאורך העונה ספג המאמן, פאקו אייסטרן, ספג ביקורת על כך שלא הצליח לנצח את היריבות הישירות שלו למאבק האליפות. אחרי שהוריד את הקוף של הפועל באר שבע מהגב, עדיין נותרה לו המשימה של לנצח את ק"ש, נגדה הפסיד העונה בסיבוב הקודם בחוץ, רשם מולה עוד שתי תוצאות תיקו (בבית בליגה ובחוץ בגביע) וניצחון אחד בלבד, במסגרת הגביע, 0:3 שמאז גם פחות או יותר נגמרה העונה של הקבוצה הצפונית.
 |
פאקו אייסטרן. הספרדי השני שינצח בק"ש? (רדאד ג´בארה) |
|
|
אך כדי שפאקו יוכל להוריד את הקוף של ק"ש מהגב, הוא יצטרך לנצח במגרש שרחוק מלהאיר פנים עבור הקבוצה מקריית שלום, שמזה שמונה שנים מתקשה לחזור את הדרך הארוכה מהצפון לתל אביב עם שלוש הנקודות.
המאזן הנוראי של הצהובים בקריית שמונה החל ב-2007, כאשר ב-6 באוקטובר הם ספגו 1:0 מרגליו של יובל אבידור. אז אבי נמני עוד היה שחקן פעיל וברק בכר שימש כמגן הימני של ק"ש. בהמשך העונה הצהובים יצאו צפונה שוב וספגו 3:1 מהחניכים של רן בן שמעון כאשר ירו בלו כובש צמד וגיא צרפתי מוסיף את השלישי ולזכות הצהובים כבש רודי חדד, במה שהיה שער יתרון זמני. השחקן היחיד ששותף בשני המשחקים האלה ועוד נמצא באחת מהקבוצות הוא יובל שפונגין, שייעדר הערב בשל מחלה.
עונה לאחר מכן, עם אבי נמני כמאמן, הצליחו הצהובים לרשום ניצחון ראשון בליגה במגרש הצפוני. חיים מגרלשווילי וסקוט סילי עם מהפך מהיר בדקות 45 ו-46 העניקו שלוש נקודות במפגש היחיד בין הקבוצות באצטדיון בקריית שמונה בעונת 2008/9.
 |
רודי חדד ואבי נמני. כבש אך זה לא הספיק (אור שפונדר) |
|
|
בעונת 2010/11, העונה בה חזרה ק"ש לליגת העל, נפגשו הקבוצות שוב רק פעם אחת בקריית שמונה ואז זה נגמר עם 0:4 מהדהד עבור הצפוניים על הקבוצה של מוטי איווניר כאשר ברק בדש, היום בצהוב, כבש ראשון ואת החגיגה המשיכו וויאם עמאשה, אדריאן רוצ'ט ויניב לביא. בעונת 2011/12 קריית שמונה זכתה באליפות, והדרך לתואר עברה גם דרך 1:2 ביתי במחזור השמיני על הקבוצה של איווניר. רוברטו קולאוטי כבש אז שער יתרון, אולם שלומי אזולאי ואחמד עאבד הצליחו להפוך.
בעונת 2012/13 האליפות עברה לצד הצהוב, ואחרי אבי נמני שהיה המאמן היחיד שהצליח לנצח בק"ש הגיע תורו של אוסקר גארסיה. אבל זה קרה רק אחרי 0:0 במשחק הראשון בין הקבוצות בצפון. במשחק הבא זה כבר הסתיים עם 1:3 משערים של מונס דאבור, ראדה פריצה וערן זהבי בדרך להבטחת התואר לראשונה מזה עשור. השניים האחרונים עדיין בצהוב וינסו לשחזר זאת גם הערב.
 |
מוטי איווניר. גם הוא נכנע לק"ש בצפון |
|
|
עוד שנה חולפת, האליפות שוב צהובה, אבל גם פאולו סוזה הגדול לא מצליח לנצח בק"ש. זה החל עם 1:3 במחזור ה-17 מצמד שערים של ברק בדש, שלאחריו הוא הפך ליעד הרכש המוביל של הפורטוגלי, ועוד שער של מינדאוגאס פאנקה כשזהבי רק צימק.
במחזור ה-29, בדיוק אותו המחזור כמו הערב, זה הסתיים ב-2:2 כאשר ערן זהבי עם צמד ממשיך לכבוש במגרש הצפוני אך אדריאן רוצ'ט ו-וויאם עמאשה כופים שוויון. והעונה? 1:2 לק"ש בסיבוב הראשון כששוב זהבי כובש לזכות הצהובים והוא רשם לעצמו לפחות שער בכל אחד מהמשחקים בין הקבוצות כאשר הן נפגשות בק"ש.
 |
ערן זהבי. מתמיד מול הצפוניים (יניב גונן) |
|
|
השורה התחתונה, בעשרת משחקי החוץ של הצהובים בק"ש הם הצליחו לנצח פעמיים בלבד, רשמו שתי תוצאות תיקו והפסידו בשישה משחקים. ועם אחוזי הצלחה רעים שכאלה נשאלת השאלה, האם הערב פאקו יהפוך למאמן הספרדי השני שמצליח לנצח את הצפוניים והשלישי בלבד בהיסטוריית מפגשי הליגה בין הקבוצות?